Eriks Gondolen i Katarinahuset byter ägare

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Nu står det klart att anrika Eriks Gondolen byter ägare. Familjen Lallerstedt som ägt restaurangen sedan 1994 säljer till Svenska Brasserier som redan äger flera välrenommerade restauranger i Stockholm. Eriks Gondolen öppnar igen under hösten 2023.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor, ett hotell planeras och under hösten 2023 öppnar återigen anrika restaurang Eriks Gondolen som varit stängd sedan 2020, nu med ny ägare.

– Vi gillar att förädla och utveckla starka restaurangvarumärken och Eriks Gondolen passar väl in i vår portfölj. Det handlar om att ta hand om den grund som familjen Lallerstedt skapat och att utveckla det som redan uppskattas av gästerna, säger Niklas Johansson, vd Svenska Brasserier. Eriks Gondolen är en restaurangklassiker i Stockholm med ett starkt varumärke i ett läge vi tror på idag och för framtiden. Nya Slussen blir en knutpunkt för stockholmare, avslutar han.

Svenska Brasserier är en av Sveriges ledande restauranggrupper med restauranger såsom Sturehof, Riche, Teatergrillen och AIRA. Koncernen omsätter över 500 miljoner kronor och sysselsätter 500 medarbetare från 25 länder. Koncernen odlar egna grönsaker vid Ulriksdals Värdshus och fiskar med egen fiskebåt i Roslagens skärgård.

– Sedan 1994 har min familj och jag drivit och levt med Eriks Gondolen. Det har varit fantastiska år med mycket glädje, lärdomar och givetvis en del motgångar. Beslutet att restaurangen ska gå vidare i ny ägo har inte varit enkelt men känns helt rätt. Allt har sin tid och vi i familjen blickar framåt. Det viktigaste för oss har varit att hitta rätt personer som kan driva Eriks Gondolen vidare. Personer som är villiga att förvalta vidare det vi byggt upp samtidigt som det förnyas i takt med att nya Slussen blir färdigställd. Det är med stor glädje och varm hand som vi lämnar över till Svenska Brasseriersäger Anna Lallerstedt, ägare Eriks restauranger.

– Det är väldigt roligt att få hälsa Svenska Brasserier välkommen till Katarinahuset. De har gedigen erfarenhet av att skapa matupplevelser utöver det vanliga och vi ser fram emot att de driver det anrika varumärket Eriks Gondolen vidare, samtidigt som de tillför något nytt. Det blir en viktig pusselbit i det framtida Slussen, säger Kristina Örvill, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Slussen.


Visionsbild över Katarinahuset som byggs om och moderniseras. Illustration: Reflex Arkitekter / Atrium Ljungberg

Nacka, 2022-06-30
Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:
Marianne Perslow, kommunikationschef, Atrium Ljungberg, 070-341 54 21, [email protected]

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1,1 miljoner kvadratmeter fördelat på ett sjuttiotal fastigheter, värderade till 53 miljarder kronor. Våra handelsplatser har närmare 60 miljoner besökare per år och i våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande cirka 39 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan.
Läs mer på
www.al.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.