Ett nytt premiummärke för choklad utan socker – presenteras för den internationella diplomatkåren i Stockholm

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Under gårdagen organiserade The Association of Diplomats Stockholm och THiS Group ett event på Bulgariens ambassad I Stockholm. Under dagen fick ett 70-tal utländska diplomater och representanter från näringslivet provsmaka olika varianter av den nya chokladen Sureka®, vars växtbaserade ingredienser ersätter tillsatt socker.

Bolagets VD, Lucy Dahlgren, presenterade under dagen en ny digital plattform med samma namn som kopplar ihop mindre producenter med leverantörer och slutkonsumenter av växtbaserad choklad. Det svenska bolaget har redan startat upp en verksamhet i Bulgarien, Dis Bulgaria Group. Sureka är en del av projektet som därigenom erbjuds ett fönster mot den globala marknaden inom hälsosam choklad.   

Den globala marknaden för choklad utan socker växer kraftigt och det finns ett stort konsumenttryck att kunna spåra hela näringsinnehållet och leverantörskedjan, något som kunde bekräftas av flera diplomater på plats. Genom Surekas produkter kan producenter och konsumenter tillgodose detta behov genom en QR-kod, härigenom finns ett stort incitament för mindre producenter att knyta sig till den svenska plattformen.  

Om Sureka®
Sureka® är ett varumärke som tillhör THiS Group AB. Varumärket står för ”Sugar Reduced Eureka!”. Sureka®-lösningen inkluderar stevia och andra växtbaserade ingredienser för sockerreduktion. Sureka® kan användas för sockerersättning i choklad, konfektyr, bakverk, glass och läsk. Det ger inte bara sötma, utan skapar även en ny känsla för smak och textur samtidigt som energiinnehållet är lågt. Sureka®-lösningen är framtagen genom akademisk forskning i Kina, Finland och Belgien. Surekas® nya sockerlösning med choklad produceras av en av de största chokladproducenterna i Europa, som åtagit sig att arbeta för hållbar sockerreduktion. Kunder för Sureka® har identifierats och utvecklats i både Europa och Kina, där lösningen är godkänd i enlighet med respektive lands livsmedelslagstiftning.

För ytterligare information:
Jacob Svensson
IR-ansvarig
[email protected]

Om THiS Less-is-more Group AB
THiS Less-is-more Group AB bygger upp en företagsgrupp med fokus på hälsa och hälsosam livsstil. Dessa företag delar behovet av centraliserad digitalisering, distribution och kommersialisering av produkter och tjänster, och ska genom hållbart företagande bidra till att minska förekomsten av fetma, typ 2-diabetes, hjärt/kärlsjukdomar samt andra folksjukdomar.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.