Modus Therapeutics säkrar tillgång till bryggfinansiering från Karolinska Development

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

STOCKHOLM, SVERIGE – 12 maj 2022: Modus Therapeutics Holding AB (”Modus”) meddelar att man har säkrat tillgång till bryggfinansiering på upp till 11,5 miljoner kronor från sin största aktieägare, Karolinska Development AB. Tillgången till denna finansiering möjliggör att den kliniska utvecklingen av sevuparin, företagets ledande tillgång för behandling av sepsis, upprätthålls. Detta inkluderar planeringen för den kommande fas 2a-studien på patienter med sepsis som förväntas påbörjas före slutet av 2022.

John Öhd, VD Modus Therapeutics, kommenterade: Vi är glada över att ha säkrat tillgång till denna potentiella bryggfinansiering, och vi är mycket tacksamma för engagemanget som det visar från vår största och mångåriga investerare Karolinska Development. Detta gör det möjligt att vidmakthålla utvecklingstakten av sevuparin genom skiftet mellan kliniska studier, även om TO1 optionerna inte skulle generera de nödvändiga medlen. Med vår pågående fas 1b-studie, gör den här lösningen det möjligt för oss att fortsätta med förberedelserna för vår kommande fas 2a-studie, som kommer att utformas för att samla in nyckeldata om sevuparins förmåga att hantera sepsis, ett område med extremt stora medicinska behov.”

Denna information är sådan som Modus Therapeutics Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 maj 2022.

För mer information om Modus Therapeutics, vänligen kontakta:

John Öhd, VD, Modus Therapeutics

Telefon: +46 (0) 70 766 80 97

E-post: [email protected]

Certified Adviser

Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB

Telefon: +46 11 32 30 732

E-post: [email protected]

Om Modus Therapeutics och sevuparin

Modus Therapeutics är ett svenskt bioteknikföretag med huvudkontor i Stockholm som utvecklar sevuparin med fokus på sjukdomar med högt medicinskt behov. Företagets fokus i närtid är att utveckla sevuparin för patienter med sepsis/septisk chock som är ett allvarligt och ofta dödligt tillstånd. Modus Therapeutics är noterat på Nasdaq First North Growth market (“MODTX”). Mer information finns på www.modustx.com

Sevuparin är ett innovativt patenterat polysackaridläkemedel i klinikfas med en multimodal verkningsmekanism, inklusive antiinflammatoriska, anti-adhesiva och antiaggregerade effekter. Sevuparin är en heparinoid med markant försvagade antikoagulationsfunktioner som gör att väsentligt högre doser kan ges jämfört med vanliga heparinoider, utan risk för blödningsbieffekter. Sevuparin utvecklas för närvarande i två formuleringar – en avsedd för intravenös dosering och en subkutan formulering som möjliggör dosering i öppenvård och hemmiljö. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.