Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot HSV-2

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

Med utökningen av sin portfölj tillför Eurocine Vaccines betydande värde med den nya HSV-2 vaccinkandidaten, som har betydande marknadspotential. För närvarande behandlas Herpes simplexvirus typ 2, HSV-2, huvudsakligen med antivirala läkemedel och det finns inget effektivt terapeutiskt vaccin på marknaden. Eurocine Vaccines har nu tagit fram en strategisk utvecklingsplan. HSV-2-projektet erbjuder en rad möjligheter när det gäller val av teknik och möjligheten att satsningen på den terapeutiska vaccinkandidaten kan följas upp med en profylaktisk kandidat. Viktiga beslut ska fattas det kommande året.

Den nyligen tillagda terapeutiska vaccinkandidaten mot HSV-2 är i planeringsfas, där beslutet om vilken teknik som ska användas – protein eller mRNA, är det första viktiga steget. Denna utvärdering är planerad att inledas under tredje kvartalet i år och genomföras som prekliniska studier på möss/marsvin under hösten 2022 och våren 2023, vilket möjliggör ett beslut i mitten av 2023.

Parallellt kommer arbete med dokumentation, patent och affärsutveckling att genomföras, inklusive en tidig utvärdering av en potentiell profylaktisk vaccinkandidat.

Under hösten 2023 planerar Eurocine Vaccines att välja en CDMO-partner och förbereda processutveckling och produktion. Den tid som krävs för processutveckling kommer att bero på vilken typ av teknik som väljs. Likväl planeras preliminärt toxikologiska studier 2025, parallellt med förberedelser och utformning av de kommande kliniska studierna med början 2026.

​​​

– Vi är mycket glada att kunna utöka vår portfölj med ytterligare en lovande vaccinkandidat som kan möjliggöra förbättrad livskvalitet och minskat lidande för miljontals patienter. Under de närmaste åren kommer vi att arbeta intensivt och målmedvetet mot detta mål, säger Karl Ljungberg, Chef för Preklinisk Utveckling.  

Klamydiavaccinkandidaten går också framåt, med en industriellt skalbar tillverkningsprocess snart redo för att producera studieprodukter inför starten av den toxikologiska studien senare i år. Den viktiga utformningen av den kliniska fas I-studien pågår.

Läs mer om vår portfölj, vaccinkandidater och behoven de möter:
https://www.eurocine-vaccines.com/the-portfolio/

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
[email protected] 
+46 70 634 0171

Om Eurocine Vaccines

Eurocine Vaccines är ett utvecklingsbolag, som överbryggar klyftan mellan innovation och marknad i det högaktiva vaccinområdet.

Genom bolagets portföljstrategi får innovativa vaccinkandidater möjligheten att nå marknaden snabbare, medan investerare erbjuds riskspridning med en stor framtida hävstång. Dessa vaccinkandidater licensieras senare till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Listat på Spotlight Stock Market, XSAT, verkar Eurocine Vaccines, EUCI, i hjärtat av det biovetenskapliga klustret vid Karolinska Institutet i Solna och har attraherat flera internationellt meriterade vaccinspecialister till sin styrelse.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.