Everysport Media Groups dotterbolag Every Padel förvärvar Västerås Padel Arena

| 21 juni, 2021 | 0 kommentarer

Everysport Media Group AB (publ.) (ESMG) meddelar idag att dotterbolaget Every Padel i Sverige AB (Every Padel) har ingått avtal om att förvärva 100% av aktierna i Västerås Padel Arena AB (VPA). Köpeskillingen uppgår till 7 MSEK vilket erläggs kontant vid tillträde den 1 juli i år. VPA rymmer sex padelbanor och en minibana och omsatte förra året 7,6 MSEK med ett resultat före skatt på 0,4 MSEK.

Every Padel är en av de ledande aktörerna på den kraftigt växande padelmarknaden och expanderar snabbt i Sverige. Förvärvet av VPA är i linje med bolagets strategi att växa både organiskt och genom förvärv samt erbjuda premium-anläggningar kring padel. En global satsning har även inletts för att lansera produkter och tjänster som sträcker sig bortom utbudet av hallar.

Kommentar från Every Padels styrelseordförande och ESMGs VD Hannes Andersson:

“Förvärvet av VPA stärker Every Padels position ytterligare på den svenska padelmarknaden. Anläggningen håller mycket hög nivå och jag är imponerad av VPAs team och dess operativa chef Marc Sätre som blir en del av vår fortsatta tillväxtresa. Inom kort öppnar ytterligare en Every Padel-anläggning i Västerås och vi ser stora synergier mellan verksamheterna och möjligheten att skapa ett helhetserbjudande för våra kunder både offline och online.”

Kommentar från VPAs grundare Marc Sätre:

“Every Padels koncept är unikt och passar perfekt ihop med det vi byggt upp för Västerås Padel Arena. Våra besökare är mycket lojala och jag ser fram emot att få presentera fler nyheter för dem under Every Padels flagg. Det ska även bli mycket spännande att få vara med på bolagets fortsatta resa mot att bli en ledande padelaktör både nationellt och internationellt.”

Förvärvet i korthet:

– Every Padel är ett av Sveriges största bolag inom den snabbt växande sporten padel. Bolaget bedriver verksamhet genom uthyrning av bantider i egna hallar, försäljning av padelbanor, events, samt försäljning av padelrelaterad utrustning.

– Förvärvet är en del av Every Padels och ESMGs gemensamma strategi att växa till produktområden inom SportsTech och ytterligare växa portföljens slutkundsintäkter. Every Padel har redan idag 30 000 kunder och kommer under 2021 passera 50 000 kunder.

– 2020 omsatte VPA 7,6 MSEK med ett resultat före skatt på 0,4 MSEK.

– Namnbyte på Västerås Padel Arena är planerat till Every Padel, villkorat av sedvanliga godkännanden.

– Every Padel förvärvar VPA för en köpeskilling om 7 miljoner SEK. Köpeskillingen erläggs vid tillträde 1 juli 2021.

– Köpeskillingen kommer att finansieras genom Every Padels tillgängliga likvida medel vid tillträdet.

– Säljare är Samtida Fastigheter AB. I samband med tillträdet tecknas ett nytt 10-årigt hyresavtal med fastighetsägaren (Klövern) vari verksamheten bedrivs.

– ESMG konsoliderar Every Padels verksamhet i sina räkenskaper.

Om Every Padel

Every Padel (fd Klövern Padel) ägs idag av Everysport Media Group AB (publ.) tillsammans med fastighetsbolaget Klövern. I Sverige driver bolaget en rad padelanläggningar och intäkter utgörs primärt av bokade tider, events, försäljning av padelbanor, sponsring och försäljning av utrustning. Nyligen lanserades en tillväxtstrategi inkluderat en internationell expansionsplan, en digital strategi samt skapandet av Every Padel Community vilket innefattar ett team av några av världens bästa spelare, en föreningsplan, samt en satsning på utbildning av unga padelspelare.

Om Västerås Padel Arena

Västerås Padel Arena öppnades 2017 i Hälla, Västerås. Fastigheten vari verksamheten bedrivs omfattar 2300 kvm och är anpassad för padel (färdigställdes till verksamhetens öppnande). Bolaget bedriver verksamhet genom uthyrning av bantider, anordning av events, samt försäljning sponsorskap och padelrelaterad utrustning.

Eventuella frågor besvaras av:

Hannes Andersson, VD Everysport Media Group AB och ordförande Every Padel i Sverige AB,
tel: +46 70 736  56 25, e-mail: [email protected]

Marc Sätre, grundare Västerås Padel Arena, tel: +46 70 162 89 90
e-mail: [email protected]

Denna information är sådan information som Everysport Media Group (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 juni 2021.

Everysport Media Group (publ) är en svensk mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, PadelDirekt, InnebandyMagazinet, Everysport, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta produktområde.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *