Fidesmo inleder samarbete med Länsförsäkringar

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Techbolaget Fidesmo utökar sin betalningstjänst Fidesmo Pay på den svenska marknaden och inleder ett samarbete med Länsförsäkringar Bank.

Fidesmo inleder ett samarbete med en av Sveriges största banker, Länsförsäkringar Bank. Samarbetet gör det möjligt för bankens kunder att använda betalningstjänsten Fidesmo Pay för att tokenisera Länsförsäkringars kort på en mängd olika wearables. Kunderna kommer ha möjlighet att använda armband, nyckelringar, klockor, klockarmband och andra typer av wearables som de kan blippa och betala mot kortläsare med stöd för kontaktlösa betalningar. 

Vi är glada att fler banker väljer att erbjuda tokeniserade betalningar till sina kunder, däribland att kunna betala med en wearable. Vi ser fram emot att utöka vår betalningstjänst Fidesmo Pay på den svenska marknaden tillsammans med Länsförsäkringar Bank, säger Mattias Eld, VD för Fidesmo. 

Om Fidesmo 
Fidesmo gör det möjligt att ansluta kontaktlösa tjänster, såsom betalningar, biljetthantering för kollektivtrafik, kontors- och hotell-access, till olika typer av enheter, såsom wearables, kort och mobiltelefoner. Det svenska techbolaget har genom sin säkra, ständigt expanderande plattform och strömlinjeformade integrationsprocess förtroendet att arbeta tillsammans med världsledande aktörer inom access, betalningar, säkerhet och mobila enheter. Fidesmo grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Stockholm och R&D-kontor i Madrid. Läs mer på fidesmo.com  

Om Länsförsäkringar
Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Athena Afshari
PR Manager
+46 (0) 722529281
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *