Fler anlitar städfirma – men lokalerna är ändå inte tillräckligt rena

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Att ha rent och städat omkring sig är för många något som bidrar till både produktivitet och välmående – två viktiga faktorer för ett företag. Trots detta tenderar många företag att slarva med städningen, även när de anlitar en städfirma.

Smuts och stök är något de flesta gör sitt yttersta för att hålla borta. Samtidigt uppger många att städning är en av de hushållssysslor man minst ser fram emot. Vid städhjälp i hemmet är de flesta noga med att städningen ska ske tillräckligt ofta och att rätt städning ska utföras. I företagets lokaler är detta dock långtifrån en självklarhet.

Många företag sparar in på städningen

För att uppnå en tillfredsställande arbetsmiljö finns flertalet faktorer, där städningen är en av de viktigaste. Tidigare genomförda undersökningar visar att företag tenderar att inte prioritera denna del särskilt högt.

Hur ofta städning bör ske beror på hur lokalen ser ut, hur den används och var den ligger. I dag finns ett stort utbud av städfirmor i nästan samtliga städer, stora som små. Ett företag med kontor i exempelvis centrala Jönköping bör i många fall anlita städning mer frekvent än ett i utkanten av stan. En städfirma Jönköping kan i dessa fall enkelt förhindra att lagringar av smuts och damm uppstår från bland annat trafiken utanför.

Många företag ser en möjlighet att minska sina utgifter genom att anlita städning mer sällan än vad som faktiskt behövs. Detta kan resultera i negativa konsekvenser så som att medarbetare blir mindre effektiva eller till och med sjuka. I och med rådande samhällssituation har dock allt fler insett vikten av frekvent städning.

Ökad efterfrågan men bristande kunskap

Under coronapandemin har de flesta ökat sin medvetenhet om hygien och sanitet. Många har jobbat stor del av tiden hemifrån, samtidigt som andra inte kunnat eller velat använda sig av den möjligheten. Detta har lett till att många företag skärpt sina tidigare rutiner kring städning. Företagen vill helt enkelt försäkra sig om att deras lokaler hålls rena och så fria från virus och bakterier som möjligt.

Detta har öppnat upp dörren för ett annat problemområde inom städning. En nyligen genomförd undersökning visar att en stor del av de som anlitar städfirmor har bristande kunskap om vad som behövs göras. Många företag är ofta inte medvetna om vilken typ av städning som krävs för en ren och säker arbetsmiljö.

Dolda utrymmen oavsett lokal

Oavsett om ett företag verkar på ett kontor, i en butik eller industrilokal finns flertalet utrymmen som kan vara svåra att hålla rena. På ett kontor behövs själva arbetsplatserna städas, men även lunchrummet, toaletterna samt entréer och korridorer, där det finns flertalet dolda utrymmen som är i behov av rengöring. För att lokalerna ska hållas rena och säkra, och företagen därmed undvika negativa konsekvenser, är det viktigt att anlita en städfirma som erbjuder en helhetsstädning och som själva vet vad som behöver göras.

Kristina Hellqvist
Presskontakt

[email protected]

I Am Content – PR & Communication

I Am Content helps companies find their brand, their story and their true communication.
Content is king – I Am Content

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.