Fooditive har ett uppdrag: Att omforma framtidens mat med sin unika jäsningsprocess

| 4 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Rotterdam, Nederländerna, augusti 04 2022| Fooditive, en pionjär inom utvecklingen av innovativa växtbaserade ingredienser som är gjorda för en bättre värld och bättre hälsa till överkomliga priser, firar nästa fas genom att välkomna världen till en ny era i företaget. Grundidén i detta nederländska startup-företag är omforma framtiden för att hålla sitt löfte om innovation, genom att skala upp befintliga produkter och introducera sina senaste produkter: LowSalt och Bee-free-Honey.  

Uppskalning via hållbara samarbeten och certifiering 

Partnerskap och expansion 

Fooditives unika inställning till sina ingredienser och processer har lockat förändringsskapare och partners från länder som Nya Zeeland, Australien och USA att samarbeta och därmed göra det möjligt för Fooditive att accelerera mot målet att uppnå en hållbar global påverkan. 

Erkännande 

Innovativa produkter behövs för att vara effektiva, vilket medför ytterligare en rättslig utmaning. Genom att garantera säkra produkter som uppfyller den rättsliga standarden kommer Fooditive att kunna öka sin produktion och göra sina produkter allmänt tillgängliga. 

En ny era: utveckling för framtiden 

Fooditive optimerar sina senaste patenterade processer och fortsätter att utveckla lösningar som är snällare för dig och snällare för planeten.  

”För oss känns det som att nästa kapitel i den här resan precis har börjat. Med stöd från våra aktieägare, kunder, partner och vårt team fokuserar vi på att öka vår inverkan och åstadkomma en verklig förändring i branschen”, säger Moayad Abushokhedim, Fooditives grundare. 

Som en del av vad Fooditive har lärt sig av kaseinutvecklingen insåg teamet vilken inverkan det kan ha på bioteknikbranschen. Fooditive går in i en ny utvecklingsfas med produkter som passar dess vision och planering mot 2030. 

“Mer än ett löfte, ett 100 % naturligt löfte” 

Fooditive Bee-free-Honey 

Fooditive vill fortsätta att driva innovationen genom jäsningsenzymer som räddar bin. Med hjälp av samma system som användes på kasein kopieras nu DNA från honung för att skapa en produkt som fungerar precis som traditionell honung. Textur, smak, färg och även hälsofördelarna kan efterliknas för att ge en snällare honung, och ett första spår av Fooditive planeras i början av 2023. 

Processen med sekvensmodifiering som används i utvecklingen av Fooditives Bee-free-Honey kommer att agera språngbräda för ett revolutionerande framsteg inom livsmedels- och bioteknikbranshcen, vilket gör det möjligt för Fooditive och hela den växtbaserade industrin att exakt efterlikna alla animaliska produkter.  

Fooditive LowSalt 

Fooditive tar återigen upp utmaningen att hitta ett alternativ till en av de viktigaste råvarorna, salt. Fooditive har utvecklat en ny typ av produkt, LowSalt, som tillverkas genom att modifiera kaliumklorid genom att tillsätta citronsyra och blanda det med en bärare, för att uppnå en slutprodukt i form av ett salt som spraytorkas för att få en låg natriumhalt men ändå dubbelt så salt smak jämfört med naturligt salt. 

Fooditive tar itu med biverkningarna av salt och ger en framtid med låg natriumsalt som också är ett grönare alternativ för miljön. LowSalt ska ge smak och hållbarhet i slutprodukten, samtidigt som konsumenten skyddas mot högre blodtryck och viktökning. Det Rotterdam-baserade företaget strävar efter att göra prövningar och kliniska studier för att förstå påverkan både på vår hälsa och miljön. 

“Fooditive planerar matens framtid för alla” 

Om Fooditive BV   

År 2018 etablerades den växtbaserade ingredienstillverkaren Fooditive BV i Rotterdam, Nederländerna. Företaget vill göra hälsosam mat tillgänglig för alla med sina 100 % naturliga ingredienser.  

Hittills har företagets unika jäsningsprocess gjort det möjligt för dem att skapa ett världskänt sötningsmedel, tillverkat av sidoströmmar av äpplen och päron. Sötningsmedlets unika tillvägagångssätt ger inte bara smak, utan också funktionalitet och en hållbar påverkan.  

Fooditives senaste banbrytande lansering är ett nytt växtbaserat protein som kan användas i livsmedelsbranschen för att ersätta mejeriprodukter i livsmedels- och dryckestillämpningar. I takt med att världen börjar se värdet av veganism och hållbarhet är Fooditives veganska kasein – en banbrytande innovation inom mejerialternativa branschen – ett högkvalitativt och hållbart alternativ till mjölkbaserat kasein som har välkomnats på marknaden. 

Fooditive har hängivit sig åt att uppfylla sitt uppdrag och mål. Det Rotterdam-baserade företaget välkomnar alla personer eller företag för framtida samarbete. 

—-

Ben Hurenkamp

[email protected]Fooditive Group

www.fooditivegroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.