Connect with us

Marknadsnyheter

Företag med hög interoperabilitet kan uppnå sex gånger så hög intäktstillväxt

Published

on

STOCKHOLM; 15 mars, 2023 – En ny undersökning från Accenture visar att företag med hög interoperabilitet (två eller flera systems förmåga att utbyta information och att använda informationen som de får från varandra) har större möjlighet att hantera osäkra marknadsförhållanden och uppnå bättre ekonomiska resultat. Förra året växte intäkterna för företag med hög interoperabilitet (en tredjedel av de tillfrågade företagen – 34%) sex gånger snabbare än för de med låg interoperabilitet. Dessutom har dessa företag möjlighet att frigöra ytterligare fem procentenheter i årlig intäktstillväxt tack vare ökad flexibilitet och motståndskraft jämfört med marknaden.

För rapporten – Value Untangled: Accelerating radical growth through interoperabilitygenomförde Accenture en undersökning med fler än 4 000 chefer och ledare i 19 branscher och 23 länder. Rapporten visade att hälften av företagen (49%) implementerat ny teknik och förändrat sin verksamhet snabbare än någonsin, och 40 procent hade därtill transformerat flera delar av verksamheten samtidigt. Till sin hjälp har företagen haft just interoperabilitet, som gjort det möjligt att minska tiden det tar att förändra affärsmodeller och processer. Användningen av applikationer och system som interagerar med varandra främjar delning av data, transparens och samarbete mellan affärsfunktioner. Detta gör i sin tur att företag kan ställa om snabbare och ta vara på nya affärsmöjligheter.

“Även om konceptet interoperabilitet inte är nytt, så är det först nu som tekniken verkligen tillåter företag att göra konkreta förändringar.”, säger Peter Lindell, verksam inom Accentures affärsområde Enterprise & Industry Technologies. ”För att kunna genomföra snabba förändringar behöver interoperabilitet och integrering av IT-system och applikationer finnas på plats. En av tre företag i undersökningen har infört operabilitet, och får också en kraftigt ökad tillväxt, effektivitet och anpassningsförmåga som resultat.”

Rapporten visar att företag med hög operabilititet inte bara uppnådde bättre finansiella resultat. De var även 12 procentenheter bättre på att vidareutveckla leveranskedjor och produktion; 16 procentenheter bättre på att förnya kundupplevelser; 12 procentenheter bättre på att öka medarbetarnas effektivitet; 4 procentenheter bättre på att implementera hållbara affärsmodeller; och hade 11 procentenheter högre sannolikhet att bibehålla effektiva förändringar i verksamheten.

Företag med hög interoperabilitet fick stor utväxling på sina investeringar. Genom att endast allokera 2–4 procent av företagets IT-budget till applikationer kan de uppnå lönsam tillväxt och hantera lika många eller fler applikationer inom sin technologi-stack. De flesta företag har idag fler än 500 applikationer, och 82 procent av företagen säger att de kommer fortsätta utöka sitt fokus på applikationer, vilket gör interoperabilitet mellan funktioner ännu viktigare. Samtidigt säger 66 procent att antalet applikationer och tillhörande tekniska utmaningar kan vara ett hinder för att få dem att fungera ihop på ett bra sätt. De företag som har gjort interoperabilitet till en central del av såväl affärsstrategin som teknik-investeringarna är de som har lyckats bäst.

”Standardisering av processer och teknik kan fungera som ett medel för högre interoperabilitet. Ju fler delar av verksamheten som följer samma standarder, desto lättare är det uppnå integrerade lösningar som kan utnyttjas av alla anställda. Därför behöver interoperabilitet ses som en affärstrategisk fråga, en investering som på längre sikt ger en mer effektiv organisation”, säger Peter Lindell.

Rapporten rekommenderar tre åtgärder:

Använd molntjänster – Molnet är en grundbult för sammanlänkning och kommunikation mellan olika system. De företag som lyckats förbättra sin operabilitet har börjat flytta existerande applikationer till molnet, och investerat i nya molnbaserade tjänster. Mer specifikt så använder de molnet för att koppla samman data och tjänster för flera applikationer, och på så sätt skapa en holistisk infrastruktur i företaget. Undersökningen visade att knappt 72 procent av företagen med hög eller medelhög nivå av interoperabilitiet har implementerat lösningar i publika moln, och redan migrerat 30 procent av sin data och arbetsflöden dit. Endast 60 procent av de företag som hade låg eller ingen interoperabilitet hade implementerat motsvarande lösningar i ett publikt moln.

Utnyttja komponerbar infrastruktur – Genom att använda beprövade tekniska lösningar som kan konfigureras och omkonfigureras snabbt för att möta förändrade affärsbehov, skapas flexibilitet över hela företaget. Komponerbar infrastruktur, eller ”composable technologymöjliggör snabbare, bättre och billigare digitala transformationer. För att nå dit krävs att företag byter från en teknisk arkitektur av statiska, fristående delar till en infrastruktur av komponerbara delar. Genom att använda förbyggda, interoperabla lösningar för att byta och uppdatera mindre applikationskomponenter, kan nya lösningar skapas utan större störningar.

Fokusera på meningsfullt samarbete – Interoperabla applikationer är bara en del av ekvationen. Interoperabilitet i vidare mening kan skapa värdefullt samarbete genom att låta olika avdelningar och medarbetare arbeta mot ett gemensamt mål. De kan exempelvis använda sig av realtidsdata, analytics och AI för att vidareutveckla kompetens och effektivisera verksamheten. Denna samarbetskultur behöver dock byggas från toppen av företagen. Fler än en fjärdedel (27%) av cheferna i undersökningen ansåg att brist på samarbete är en utmaning orsakad av låg eller ingen interoperabilitet. Ledare inom företag har möjlighet att förbättra samarbetet genom att skapa en teknisk infrastruktur som uppmuntrar anställda till samverkan, och hjälpa dem att utveckla integrerade lösningar på gemensamma utmaningar.

För mer information om rapporten, vänligen besök: www.accenture.com/value-untangled.

Ladda gärna ner vår nya app ”Accenture Foresight”, som ger ett personligt flöde av alla våra senaste rapporter, fallstudier, bloggar, interaktiva datadiagram, podcasts och mer. http://www.accenture.com/foresight.

Om undersökningen
Under första halvåret 2022 genomförde Accenture Research en undersökning med 4 053 chefer och ledare på c-nivå i 19 branscher och 23 länder. Undersökningen samlade data om företagens teknologiska ekosystem, affärsförutsättningar och finansiella resultat med hjälp av ett flertal mätningar. Resultaten kompletterades med 25 djupintervjuer och 40 fallstudier, liksom en uppföljande undersökning. Sedan analyserades de utmaningar som organisationer möter när de integrerar IT-ekosystem och skapar nya tekniska lösningar för samverkan.

Om Accenture
Accenture är ett globalt konsultbolag som hjälper världens ledande företag, myndigheter och andra organisationer att utveckla digitala lösningar, optimera sina verksamheter, öka tillväxten och förbättra kund- och användarupplevelser. Vi är ett talang- och innovationslett företag med 738 000 medarbetare och kunder i fler än 120 länder. Idag är teknologi grundbulten för förändring, och tack vare ett stort ekosystem av tjänster och lösningar, är vi ledande inom den förändringen. Vi kombinerar styrkan i nya teknologier med vår djupa branscherfarenhet, omfattande specialistkunskaper och globala närvaro. Vi har en unik förmåga att leverera konkreta resultat tack vare bredden av våra tjänster, lösningar och erfarenheter inom flera områden, som exempelvis Strategy & Consulting, Technology, Operations, Industry X och Accenture Song. Dessa förmågor, tillsammans med vår ambition att skapa värde tillsammans med våra kunder, hjälper oss att lyckas och bygga långsiktiga relationer. Vi mäter vår framgång genom det värde vi skapar för kunder, oss själva, våra aktieägare, partners och samhället i stort. Besök oss gärna på accenture.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Markelius
Accenture
+46730513452
anna.markelius@accenture.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Daniel Adams-Ray kommer till Grönan i juni

Published

on

By

Ingen har nog missat Daniel Adams-Rays stora hit ”Gubben i lådan” som var 10-talets mest streamade låt på svenska. Med miljontals streams, otaliga livespelningar och hyllade musiksläpp har han skapat sig en säker plats på den svenska musikscenen. Ända sedan han slog igenom som medlem i gruppen Snook har han skapat unik och relevant musik som fångar samhällets strömningar. Nu välkomnar vi Daniel Adams-Ray tillbaka till vår Stora Scen den 2 juni kl. 20.00. 

Daniel Adams-Ray skapar musik som fångar samhällets strömningar på ett unikt och relevant vis. Han slog igenom som medlem i Snook och är en av förgrundsgestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen. När han senare släppte den kritikerrosade solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” förändrade han synen på hur svensk pop kan låta. När 10-talet summerades stod det klart att singeln ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under det decenniet.

2020 återvände Daniel Adams-Ray med ny musik och året efter följde det tredje soloalbumet i ordningen, ”Döda hjärtan kan slå igen”, hans första svenska platta på åtta år. 2021 medverkade han också i Så Mycket Bättre där hans tolkningar hyllades av såväl deltagare som tittare. Med miljontals streams, otaliga livespelningar och hyllade musiksläpp har han skapat sig en säker plats på den svenska musikscenen.

Den 2 juni kl. 20.00 har vi glädjen att välkomna Daniel Adams-Ray tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen.

 

GRÖNAN LIVE 2023  
Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla konsert- och alla danskvällar. Passet kostar 399 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter har hittills bokats till Grönan Live 2023:  

Macklemore – 11 maj kl. 20.00 på Stora Scen 
Norlie & KKV – 12 maj kl. 20.00 på Stora Scen 
Bolaget – 26 maj kl. 20.00 på Stora Scen 
Daniel Adams Ray – 2 juni kl. 20.00 på Stora Scen 
Hooja – 6 juni kl. 20.00 på Stora Scen  
Jack Johnson – 8 juni kl. 20.00 på Stora Scen 
Jireel – 12 juni kl. 20.00 på Stora Scen 
Alter Bridge – 13 juni kl. 20.00 på Stora Scen  
Disturbed – 14 juni kl. 20.00 på Stora Scen 
Machine Gun Kelly – 12 juli kl. 20.00 på Stora Scen 
Marcus & Martinus – 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen 
Trippie Redd – 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen  
Johnossi – 24 augusti kl. 20.00 på Stora Scen 
Gavin DeGraw – 21 september kl. 20.00 på Stora Scen 

För mer information kontakta:

Johanna Boström Stone
070-640 85 04
johanna.bostrom.stone@parksandresorts.com

För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank:http://mediabank.parksandresorts.com/search?categoryidpath=gronalund:127

 

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

PostNord stärker den nordiska verksamheten för ökad samordning och tillväxt

Published

on

By

PostNord Group uppdaterar organisationsstrukturen genom att inrätta segmentet ”PostNord International”, där Direct Link, PostNords tyska logistikverksamhet och Worldwide Connect samlas. Samtidigt flyttas de svenska och danska TPL-verksamheterna till ett nytt segment, ”PostNord Accelerate”, där också PostNord Strålfors kommer att ingå. Förändringen genomförs den 1 april 2023.

Uppdateringen av koncernledningsstrukturen görs för att ytterligare stärka samarbetet inom den nordiska verksamheten och tillvarata tillväxtpotentialen inom internationella importvolymer och tredjepartslogistik.

PostNord International kommer att ledas av Peter Kjær Jensen, som dessutom är vice vd PostNord och chef PostNord Danmark, och bestå av Direct Link, den tyska logistikverksameten och Worldwide Connect.

I PostNord Accelerate kommer PostNord Strålfors och verksamheterna för tredjepartslogistik i Sverige och Danmark att ingå. Segmentet kommer att ledas av Ylva Ekborn, som samtidigt behåller sin roll som vd för PostNord StrålforsGroup.

– Vi ser en stor tillväxtpotential i de internationella importvolymerna och i vår tredjepartslogistikaffär. Samtidigt ser vi en betydande värdepotential i PostNord Strålfors. Genom ökad samordning och tydligare fokusering vill vi stärka vår nordiska verksamhet ytterligare och positionera oss för att kunna tillvarata den potential vi ser framför oss, säger Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för PostNord.

Den nya koncernledningsstrukturen börjar gälla den 1 april 2023 och innebär inga personella förändringar.

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: press@postnord.com

Vi gör vardagen enklare. PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2022 hade koncernen cirka 26 500 anställda och en omsättning på 40,2 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lägre koldioxidutsläpp från Finnairs avgångar från Helsingfors med Neste MY Förnybart Flygbränsle

Published

on

By

Neste Corporation, Pressmeddelande, 20 mars 2023 kl. 11:00 (EET)

Foto: Tankbil med förnybart flygbränsle från Neste på Helsingfors flygplats i Finland. Källa: Neste

Finnair har köpt 750 ton Neste MY Förnybart Flygbränsle™ från Neste för att minska koldioxidutsläppen från avgående flyg från Helsingfors flygplats i Finland. Förnybart flygbränsle är ett av de viktigaste verktygen för att minska utsläppen från flygresor under de kommande åren och finns tillgängligt för alla flygbolag på Helsingfors flygplats. 

Finnair har som mål att uppnå koldioxidneutralitet till 2045, och att använda mer hållbart flygbränsle är ett verktyg som kommer bidra till att nå det målet. Att använda Neste MY Förnybart Flygbränsle minskar utsläppen av växthusgaser med upp till 80 procent* under bränslets livscykel jämfört med användning av fossilt jetbränsle. Den bränslevolym som Finnair nu köper är det största enskilda partiet förnybart flygbränsle som bolaget köper hittills. Neste kommer att leverera förnybart flygbränsle till Helsingfors flygplats i början av 2023. 750 ton förnybart flygbränsle motsvarar cirka 400 flygningar mellan Helsingfors och Stockholm med oblandat, 100 procentigt förnybart flygbränsle. För närvarande kan förnybart flygbränsle användas blandat upp till 50 procent med konventionellt fossilt jetbränsle.

”Finnair firar 100-årsjubileum i år, och att minska flygets utsläpp kommer bli viktigt för en långsiktigt hållbar framtid. Förnybart flygbränsle kommer att vara ett av de viktigaste verktygen för att minska utsläppen under de kommande åren. Vi vill involvera våra kunder i denna resa, en liten del av varje såld flygbiljett går till kostnaden för förnybart flygbränsle, säger Eveliina Huurre, Finnairs SVP, Sustainability. ”För att minska utsläppen från flyget krävs ett omfattande antal åtgärder och att alla anstränger sig. Samtidigt som vi ökar användningen av förnybart flygbränsle kommer vi även att fortsätta vidta andra åtgärder, från att minska flygplanens vikt till att optimera flygrutter och öka bränsleeffektiviteten.”

”Finnair var ett av de första flygbolagen som använde Neste MY Förnybart Flygbränsle. Vi har arbetat tillsammans länge och ser fram emot att stödja Finnair i att nå sina hållbarhetsmål”, säger Jonathan Wood, Vice President Commercial & Technical Management, Renewable Aviation på Neste. “Det är fantastiskt att se flygbolag som Finnair ta initiativet att frivilligt köpa vårt förnybara flygbränsle som en del av sina hållbarhetsåtaganden, och skapa medvetenhet bland sina kunder om hur de kan spela en viktig roll i att skapa en mer hållbar framtid.”

Förnybart flygbränsle
Förnybart flygbränsle ger ett mer hållbart alternativ till konventionellt, fossilbaserat jetbränsle. Neste MY Förnybart Flygbränsle framställs av råvaror från hållbart införskaffade 100 procent avfalls- och restprodukter, exempelvis använd matlagningsolja och animaliskt fett. Förnybart flygbränsle blandas med konventionellt flygbränsle och fungerar tillsammans med befintliga flygplansmotorer och befintlig bränsleinfrastruktur. 

*) Beräknat med etablerade metoder för uppskattning av livscykel (LCA) som t.ex. CORSIA-metoden, när bränslet används i ren form

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Ytterligare information: 

Neste: Kontakta Nestes medietjänst på tel. +358 800 94025 / media@neste.com (vardagar 8:30–16:00 EET). Prenumerera på Nestes pressmeddelanden på https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Finnair: Finnair media desk, +358 9 818 4020, comms@finnair.com

Kort om Neste 

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar lösningar som bekämpar klimatförändringarna och skyndar på omställningen mot en cirkulär ekonomi. Vi raffinerar avfall, restprodukter och innovativa råvaror till förnybara bränslen och hållbara råvaror för plast och andra material. Vi är världens ledande tillverkare av förnybart flygbränsle och förnybar diesel, och vi utvecklar kemisk återvinning för att bekämpa utmaningen med plastnedskräpning. Genom våra förnybara och cirkulära lösningar strävar vi efter att hjälpa våra kunder att minska sina utsläpp av växthusgaser med minst 20 miljoner ton årligen till 2030. Vår ambition är att göra Borgå oljeraffinaderi i Finland till det mest hållbara raffinaderiet i Europa till 2030. Vi introducerar förnybara och återvunna råvaror som till exempel flytande plastavfall i raffinaderiet. Vi har ett åtagande att uppnå koldioxidneutral produktion till 2035, och vi kommer att minska koldioxidutsläppen från sålda produkter med 50 % till 2040. Vi har också ställt upp höga standarder för biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och leveranskedjan. Vi finns ständigt med i både Dow Jones hållbarhetsindex och på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. 2022 hade Neste intäkter på 25,7 miljarder euro. Läs mer: neste.se 

Finnair in brief

Finnair is a network airline, specialising in connecting passenger and cargo traffic between Asia, North America and Europe. Finnair is one of the oldest operating airlines in the world, celebrating its centenary in 2023. Sustainability is at the heart of everything we do – Finnair intends to reach carbon neutrality latest by the end of 2045. Customers have chosen Finnair as the Best Airline in Northern Europe in the Skytrax Awards for 12 times in a row. Finnair is a member of the oneworld alliance. Finnair Plc’s shares are quoted on the Nasdaq Helsinki stock exchange.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.