Förhandlingarna om omställningar vid Sparbankscentralen har slutförts: verksamheten organiseras om för att tillgodose behoven inom digital bankverksamhet

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

De förhandlingar om omställningar som Sparbankscentralen inledde i maj har slutförts. Förhandlingarna vid Sparbankscentralen, som ingår i Sparbanksgruppen, gällde cirka 470 anställda hos Sparbanksförbundet anl, Sparbankstjänster Ab, Sparbankernas Centralbank Finland Abp, Sp-Fondbolag Ab och Sb-Livförsäkring Ab. Målet med förhandlingarna om omställningar var att förenkla organisationsstrukturen, klargöra arbets- och ansvarsfördelningen samt förbättra den operativa effektiviteten.

Som ett resultat av förhandlingarna bestämdes att 21 personers anställningar sägs upp. Dessutom görs ändringar i arbetsuppgifterna för en del av personalen. Omorganisering av verksamheten utförs också genom att avveckla överlappande funktioner och göra ändringar i arbetsarrangemangen.

”Genom att organisera om verksamheten kan Sparbanksgruppen allt bättre ta hänsyn till förändringarna i verksamhetsmiljön och därigenom säkerställa Sparbankernas service- och konkurrenskraft även i framtiden. Vi kommer i framtiden att stegvis utveckla nya uppgifter med vilka vi tillgodoser behovet av nya kompetenser inom digital bankverksamhet”, berättar Sparbankscentralens tillförordnad verkställande direktör Karri Alameri.

Ytterligare information:

Karri Alameri, 
Sparbankscentralen, tillförordnad verkställande direktör 
+358 45 656 5250   
[email protected]

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen.  Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.