Förslag på nationell strategi för fossilfri vätgas presenterad

| 26 november, 2021 | 0 kommentarer

Energimyndigheten har presenterat förslag till en övergripande nationell strategi för vätgas, elektrobränslen och ammoniak för regeringen. I strategin presenteras bland annat åtgärdsförslag som ska underlätta utbyggnad av fossilfri framställning av vätgas genom elektrolys.

Regeringen gav i vintras Energimyndigheten i uppdrag att analysera och kvantifiera potentialen för ökad produktion, lagring, transport och användning av vätgas, elektrobränslen och ammoniak i olika sektorer i Sverige och översiktligt inventera möjligheterna till samarbete med andra länder och aktörer i Europa.

Nu har Energimyndigheten presenterat ett förslag till nationell strategi för vätgas, elektrobränslen och ammoniak och ett förslag till planeringsmål för elektrolysörkapacitet.  

Förslaget till strategi omfattar åtgärdsförslag inom följande områden:

  1. Ekonomiska incitament.
  2. Forskning, innovation och kompetensförsörjning.
  3. Utveckling av ramar och regelverk.
  4. Samarbete för en utvecklad värdekedja.

Regeringen kommer nu att ta del av förslaget till strategi i sin helhet och förslagen kommer beredas inom Regeringskansliet.

Kontakt:

Tora Heckscher
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Mobil 073-093 50 83
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *