Framgångsrikt pilotprojekt i Storbritannien för Insplorions luftkvalitetssensor leder till återförsäljaravtal

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

AAC Eurovent och Insplorion har tecknat ett icke-exklusivt återförsäljaravtal. AAC Eurovent är en specialist på luftfiltreringssystem som erbjuder skräddarsydda lösningar för bostäder, kommersiella, utbildnings- och industrifastigheter inom flyktiga organiska ämnen (VOC) och luktkontroll, med starkt fokus på NO2-borttagning, med hjälp av sina egna Nitrosorb-system. Insplorions sensor kommer huvudsakligen att vara en integrerad del för specifika NO2-reningsapplikationer. En framgångsrik förstudie genomförd för en av AAC:s kunder har varit grunden för återförsäljaravtalet.

AAC Eurovent och Insplorion har undersökt hur Insplorion NO2 -sensorn kan passa ihop med AAC Eurovents filtreringssystem och deras kundgrupper. En förstudie för en kund med ett specifikt NO2-övervakningsproblem genomfördes under sommaren. Det positiva resultatet från studien har lett till beslutet att lägga till Insplorion NO2-sensor till AAC Eurovents produktsortiment. Avtalet ger AAC Eurovent rätt att inkludera och sälja Insplorions sensor integrerad i sina egna system under eget varumärke.

”Vi har tidigare arbetat med elektrokemiskt baserade sensorer för våra system och är glada över att nu byta till Insplorions NO2-sensor eftersom vi har sett utmärkta resultat i en nyligen genomförd kundstudie”, kommenterar Robin Elshou, VD på AAC Eurovent.

AAC Eurovent har försett den brittiska marknaden med ventilationssystem i över 30 år med mer än 10 000 system installerade i bostadslägenheter. Pilotprojektet förväntas att övergå till ett kundfinansierat utvecklingsprojekt under 2022.

”Vi har under en tid sett att den brittiska marknaden har en högre medvetenhet om skadligheten av NO2, så det är naturligt att det är i Storbritannien som vi tecknar vårt första återförsäljaravtal för luftkvalitetsensorn. Vi är mycket glada att det är med AAC Eurovent som är känt för att vara en premiumleverantör av NO2-reningssystem och som vi vet kommer att öppna upp marknaden ytterligare när våra teknologier kombineras”, kommenterar Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Frågor besvaras av:
Patrik Dahlqvist, VD Insplorion AB, 0723 62 32 61 eller [email protected]

Insplorion AB, med vår revolutionerande sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing (NPS), har idag fyra huvudsakliga verksamhetsgrenar. luftkvalitetsensorer, vätgassensorer, batterisensorer och forskningsinstrument. Sensorerna är små, tåliga och kostnadseffektiva vid volymtillverkning. Vår sensorteknik möjliggör luftkvalitetssensorer i hem, fordon och offentlig miljö. Våra vätgassensorer visar en responstid på under sekunden, vilket gör dem till de snabbaste i världen och kommer att främja tillväxten av vätgasanvändning, Batterisensorerna optimerar styrning och användning av batterier, Våra instrument ger forskare världen över nanometerkänslig realtidsdata om processer på ytor inom områden som katalys, material- och biovetenskap. 

FNCA Sweden AB, 08-528 00 399 [email protected], är Insplorions Certified Adviser på Nasdaq First North.

Insplorion AB (publ)
Arvid Wallgrens backe 20
413 46 Göteborg

031-380 26 95

[email protected]
www.insplorion.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.