Framtidssäkra bostadsrättsföreningen

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Pandemin har gett tekniken en rejäl skjuts framåt och tvingat många att bli mer digitala. Landets bostadsrättsföreningar utgör inget undantag. Men hur ska en förening tänka framöver? SBC listar några smarta investeringar som rustar föreningen för framtiden.

Digitala årsstämmor och styrelsemöten har under pandemin seglat upp som det självklara valet för många bostadsrättsföreningar. Så även en rad andra lösningar som etablerat sig bland bostadsrättsägare runt om i landet. Och visst finns det mycket att tillvarata av det som pandemins omständigheter trots allt skapat. SBC har samlat några av sina bästa tips för att framtidssäkra bostadsrättsföreningen.

– Vi vet att de tekniska lösningarna har ökat i såväl behov som utbud under pandemin. Så också viljan att satsa mer på hållbarhet och energieffektivitet bland Sveriges bostadsrättsföreningar. Det märker vi främst genom alla de frågor som kommer in dagligen till oss. För att underlätta för våra föreningar i jakten på tekniska lösningar har vi samlat en rad samarbetspartners under ett tak i ett förmånsprogram som vi kallar SBC Fördel. Där kan man bland annat hitta samarbeten som erbjuder moderna och hållbara lösningar för föreningen och de boende. En tjänst som ligger helt rätt i tiden, säger Henrik Larsson, Ramavtals- och inköpsansvarig, SBC.

Tre tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen:

1. Digitalisera mer
Att använda mobilen som nyckel innebär att föreningen slipper strul med borttappade nycklar och transporter kan minimeras. Det är inte bara bekvämt utan också betydligt säkrare för alla i föreningen. Det är också en god investering för ekonomin och för miljön!

2. Individuell mätning
Se över föreningens energi- och resursförbrukning och vida åtgärder. Att exempelvis införa individuell mätning av värme och vatten sänker i regel snittförbrukningen rejält. Bra för såväl ekonomin som för föreningens klimatpåverkan.

3. Satsa på hållbarhet
Planera ert hållbarhetsarbete långsiktigt och börja till exempel med en energideklaration. Den visar hur mycket energi en byggnad använder och hur effektiv energiförbrukningen är. Med andra ord en god investering som man kan lära mycket av.

Om kampanjen
Läs mer och ta del av kampanjen Helt hemma här.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Larsson, Ramavtals- och inköpsansvarig, SBC
Telefon: 070-440 46 74

E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.