Connect with us

Marknadsnyheter

Från fyrkantig och allvarlig till jordnära och social

Published

on

Med re-branding, bättre funktionalitet samt med en helt ny logga – tar nu Kiliaro stora kliv för att förbättra både användarupplevelse och design. 

En stor del av Kiliaros mission handlar om att förenkla hur vi människor delar bilder. I flera år har teamet bakom Kiliaro i skymundan snickrat på appens basfunktionalitet och molnarkitektur. Men nu är det dags för bolaget att ta några viktiga steg för profilering och design.

Som ett första led i detta arbete har Kiliaros avdelningar för produktutveckling och design producerat en botten-navigation, där tjänstens allra viktigaste funktioner presenteras lättåtkomligt. Denna nya meny ger en indikation om den omprofilering som tjänsten nu genomgår, vilket reflekterar den sociala plattform som bolaget håller på att bygga. 

Uppdaterad logotyp
I samband med detta släpper Kiliaro också en ny logga. En logga som även den ger en mer social och jordnära känsla samtidigt som den också känns modern. Loggan består av en typografi, där symbolen (K) föreställer en glad ”poserande” människa. 

– Vi är väldigt stolta att presentera den nya loggan och utrullningen av den nya designprofilen. Vårt mål är en förbättrad användarupplevelse, samtidigt som vi vill förmedla den jordnära och vänskapliga känsla som den kommande sociala plattformen ska profileras som, säger Arian Bahrami, grundare och CPO på Kiliaro.

​​​

Kiliaros sociala plattform handlar om privat fotodelning. Den största delen av all bilddelning sker idag via diverse chatt-applikationer och en tydlig plattform för ändamålet finns ännu inte i världen. Här kliver Kiliaro in på en ledig position med sociala funktioner där du med bilder som verktyg socialiserar med dina relevanta kontakter. 

Oslagbart namn
Namnet Kiliaro är en förkortning och inspirerad från berget Kiliminajaro. Världens högsta berg som står ensamt – precis som Kiliaro gör i sin positionering. Bryter man ned namnet Kilima-njaro betyder den första delen (Kilima) ”berg” medan nästa del (Njaro) är ett gammalt swahiliskt ord för ”lysande”. 

För kontakt och mer info, vänligen kontakta:
Elie Komo, VD
Mail: [email protected]
Telefon: 072 – 333 30 26

Kiliaro startades 2015 och är ett svenskt tech-bolag som tillhandahåller en social bildgalleri-app med tillhörande molnlagringstjänst. Tjänsten gör det möjligt att automatiskt spara och dela dina livsminnen, samt möjliggör social integration kring innehållet. Kiliaro är noterat på Nasdaq First North Growth Market, med kortnamnet KILI.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Familjeföretagaren Kari Andersson är Svealands främsta entreprenör

Published

on

By

Som fjärde generationen familjeföretagare av sågverket AB Hilmer Andersson mottog Kari Andersson utmärkelsen som Svealands främsta entreprenör. Hon fick priset den 29 november vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022. Under kvällen delades flera priser ut. Oskar Ståhlberg och Linus Karlsson, Dalarnas Takmontage tog hem priset som ”Årets manliga stjärnskott” och Sophie Wilhelmsson, Equality Line fick ”Årets kvinnliga stjärnskott”. Priset för ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Mohammed Hadad, CDE.

Svealand var sist bland höstens regionfinaler och att utnämna de främsta entreprenörerna. Kari Andersson mottog utmärkelsen och hon är vd för det nästan 100 år gamla sågverket AB Hilmer Andersson. Det var hennes gammelfarfar som startade bolaget och i dag driver hon det tillsammans med två syskon, där hon fortsätter att värna om både skog och bygd. Kari håller fokus på hållbarhet genom samarbeten mellan sågverket och andra lokala verksamheter för återanvändning och därmed minskat spill från produktionen. På anläggningen i Åmotfors finns även ett måleri, ett impregneringsverk och produktion av råspontluckor, vilket särskiljer Hilmer Andersson från många andra sågverk.

– Vilken avslutning vi fick på höstens regionfinaler när det äntligen var dags för oss i Svealand att hylla våra entreprenörer. Jag är imponerad av alla vinnarna och vilken drivkraft de har. Kari Andersson har tagit det värmländska sågverket till nya höjder och jag önskar henne stort lycka till i den nationella finalen i februari, säger Marie Olander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Svealand leddes av juryordförande Linda Take, vd Mericon AB, Pauline Grindvall, grundare My Perfect Day, Gerald Engström, grundare SystemAir AB, Anders Wall, vd, Dormy Golf samt regionvinnare 2020 och Mårten Åkeson, grundare och VD Proteinbolaget AB.

Juryns motivering löd:
Att både förvalta ett flera generationer gammalt arv, och samtidigt vara nyskapande, är naturligtvis en utmaning. Och för den som inte ser skogen för alla träd är det nog i det närmaste omöjligt. Men så finns det de som vågar bryta normer och tänka i nya banor, utan att lämna den ursprungliga affärsidén, men med produkter som påfallande ofta lämnar landet. Som med modiga och moderna idéer lotsar familjeföretaget in i en fortsatt ljus framtid där det trygga ledarskapet är direkt kopplat till medarbetarnas engagemang och laganda. En lokal och global framgångssaga.

Entreprenörer från Falun, Hammarö och Västerås mottog också utmärkelser
Under kvällen på Elite Stadshotellet i Karlstad delades det även ut pris till Falunentreprenörerna Oskar Ståhlberg och Linus Karlsson, Dalarnas Takmontage AB för ”Årets manliga stjärnskott”, till Hammaröbon Sophie Wilhelmsson, Equality Line AB för ”Årets kvinnliga stjärnskott” och pris för ”Bästa internationella tillväxt” gick till Mohammed Hadad, Commissioning Design Engineering Sweden AB (CDE) från Västerås. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

Kari Andersson EY Entrepreneur Of The Year Region Svealand

Läs mer om alla finalisterna i region Svealand.

För mer information: www.eoy.se
Pressbilder från kvällen
https://flic.kr/s/aHBqjAhbXV

Jurymotiveringar region Svealand:

EY Entrepreneur Of The Year – Kari Andersson, AB Hilmer Andersson
Att både förvalta ett flera generationer gammalt arv, och samtidigt vara nyskapande, är naturligtvis en utmaning. Och för den som inte ser skogen för alla träd är det nog i det närmaste omöjligt. Men så finns det de som vågar bryta normer och tänka i nya banor, utan att lämna den ursprungliga affärsidén, men med produkter som påfallande ofta lämnar landet. Som med modiga och moderna idéer lotsar familjeföretaget in i en fortsatt ljus framtid där det trygga ledarskapet är direkt kopplat till medarbetarnas engagemang och laganda. En lokal och global framgångssaga.

Årets manliga stjärnskott – Oskar Ståhlberg och Linus Karlsson, Dalarnas Takmontage AB
Här är kvalitet centralt i alla led. I relationer med kunder och i att skapa ett vinnande lag som kompletterar varandras kompetenser. Från att ha arbetat med traditionell uppsökande försäljning, går man allt mer åt att låta det goda ryktet skapa fler affärer. Det här är ett företag som fortsatt är i en tillväxtfas, men det får inte gå fortare än att ett hållbart medarbetarskap bibehålls. Man vill växa med stil och inte gärna slå huvudet i taket.

Årets kvinnliga stjärnskott – Sophie Wilhelmsson, Equality Line AB
Med en hängiven passion kan man komma långt. I de här fallet en passion som driver verksamheten framåt i alla led. Med en lyhördhet för kundens behov utvecklas produkterna i nära samarbete med leverantörerna, så att de synnerligen kräsna kunderna fortsätter att köpa produkterna och dessutom rekommendera dem till andra. Det här företaget har gjort sig ett stort namn inom sin bransch och är nu ett självklart förstahandsval bland elitidrottare i yppersta världsklass. Man sporras med mottot ”Equine Quality for Quality Riders”.

Bästa internationella tillväxt – Mohammed Hadad, Commissioning Design Engineering Sweden AB (CDE Sweden AB)
En entreprenör som tidigt såg ett behov på marknaden; en lucka som han med sin kompetens kunde fylla. Men på en begränsad marknad finns inte utrymme att göra fel. Det betyder att en hög och jämn kvalitet är vad som behövs för att skapa det förtroende som varken konjunktur eller pandemi kan rubba. Med örat mot rälsen skapas erbjudanden, tjänster och utbildningar som fått verksamheten att göra en stark organisk tillväxt i flera år. Och för att kunna leverera är man därför i hög grad aktiv i sin egen kompetensförsörjning. Med sin egen och kollegernas kompetens bidrar den här entreprenören till ökad hållbarhet i Sveriges energisystem. En internationell spelare med en ostoppbar utveckling.

För mer information, vänligen kontakta:
Marie Olander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand, 072 183 24 99, [email protected]

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.
Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungssund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
För mer information om utmärkelsen, besök gärna
www.eoy.se
Mer information om EY som organisation: www.ey.com/se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 29.11.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
29.11.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 29.11.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

315 117

 10,03

3 161 064,67

CEUX

312 714

 10,02

3 132 642,40

TQEX

44 968

 10,01

 450 108,38

XSTO

290 257

 10,00

2 903 761,96

XCSE

36 246

 10,03

 363 446,96

Summa

 999 302

 10,02

10 011 024,37

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,9337 och DKK till EUR 7,4368
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 8 421 178 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Swedish Stirling beslutar om företrädesemission om cirka 200 MSEK och offentliggör villkor

Published

on

By

Styrelsen för Swedish Stirling AB (publ) (”Swedish Stirling” eller ”Bolaget”) offentliggjorde den 9 november 2022 avsikten att genomföra en nyemission av stamaktier om cirka 200 MSEK före transaktionskostnader med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”) för att finansiera serieproduktion och kommersiell utrullning av PWR BLOK. Styrelsen har idag, med stöd av bemyndigande från den extra bolagsstämman som hölls den 28 november 2022, beslutat om Företrädesemissionen, inklusive slutliga villkor.

Sammanfattning av Företrädesemissionen

 • De som är registrerade som aktieägare i Swedish Stirling på avstämningsdagen den 6 december 2022 kommer att erhålla en (1) teckningsrätt för varje stamaktie som innehas. Åtta (8) teckningsrätter berättigar till teckning av elva (11) nya stamaktier, dvs. en teckningsrelation om 11:8.
 • Teckningskursen har fastställts till 1,13 SEK per ny stamaktie, vilket innebär att Swedish Stirling kommer att tillföras en bruttolikvid om cirka 200 MSEK före transaktionskostnader, förutsatt att Företrädesemissionen fulltecknas. Nettolikviden från Företrädesemissionen om högst cirka 173 MSEK kommer huvudsakligen användas för att finansiera serieproduktion och kommersiell utrullning av PWR BLOK.
 • Teckningsperioden löper från och med den 7 december 2022 till och med den 21 december 2022.
 • Sista dag för handel i Swedish Stirlings aktier inklusive rätt att delta i Företrädesemissionen är den 2 december 2022.
 • Handel med teckningsrätter äger rum under perioden från och med den 7 december 2022 till och med den 16 december 2022.
 • Ett antal befintliga aktieägare, styrelseordförande och största aktieägare Sven Sahle (genom Dagny OÜ), East Guardian SPC, Miura Holding Ltd, Ahlström Capital (genom AC Cleantech Management Oy) och Alexander af Jochnick tillsammans med styrelsemedlemmarna Gunilla Spongh och Erik Wigertz, har åtagit sig att teckna aktier motsvarande cirka 30 procent av Företrädesemissionen. Därtill har ett antal externa investerare ingått garantiåtaganden motsvarande cirka 50 procent av Företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattas därmed till cirka 80 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden, motsvarande totalt cirka 160 MSEK.

 

Bakgrund och motiv i sammandrag

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Bolagets grundteknologi är baserad på Saab Kockums AB:s stirlingmotor för ubåtar. Genom att anpassa och vidareutveckla teknologin har Swedish Stirling konstruerat en stirlingmotor med stor effekt och hög verkningsgrad. Bolagets produkt, PWR BLOK, är en egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella restgaser och restvärme och omvandla dessa till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet.

 

För att möjliggöra fortsatt tillväxt och för att kunna fortsätta exekvera på den kommersiella utrullningen av PWR BLOK, vilket, bland annat, inkluderar investeringar i verktyg och komponenter för att möjliggöra serieproduktion samt rörelsekapital för produktionen av PWR BLOK och för att stärka organisationen med expertis inom relevanta områden, har Bolagets styrelse beslutat att genomföra Företrädesemissionen. Om Företrädesemissionen fulltecknas tillförs Swedish Stirling en bruttolikvid om cirka 200 MSEK före transaktionskostnader. Nettolikviden om högst cirka 173 MSEK från Företrädesemissionen avses huvudsakligen finansiera serieproduktion och den kommersiella utrullningen av PWR BLOK. Nettolikviden avses även finansiera återbetalning av befintligt lån till familjen af Jochnick om 10 MSEK, produktutveckling samt rörelsekapital.

 

Villkor för Företrädesemissionen

De som är registrerade som aktieägare i Swedish Stirling, i den av Euroclear Sweden förda aktieboken, på avstämningsdagen den 6 december 2022 kommer att erhålla en (1) teckningsrätt för varje innehavd stamaktie. Åtta (8) teckningsrätter berättigar till teckning av elva (11) nya stamaktier. I den mån nya stamaktier inte tecknas med stöd av teckningsrätter kommer dessa tilldelas aktieägare och andra investerare som har anmält sig för teckning av stamaktier utan stöd av teckningsrätter. Eventuella återstående stamaktier kommer tilldelas de externa investerare som har ingått garantiåtaganden med Bolaget upp till respektive garanterat belopp. Som bekräftelse på tilldelningen av nya stamaktier tecknade utan stöd av teckningsrätter, kommer en avräkningsnota sändas ut till respektive tecknare omkring den 23 december 2022. Inget meddelande kommer sändas ut till tecknare som inte erhållit tilldelning.

 

Förutsatt att Företrädesemissionen fulltecknas kommer aktiekapitalet öka med högst 1 765 764,66 SEK genom emission av högst 176 576 466 nya stamaktier. Teckningskursen har fastställts till 1,13 SEK per ny stamaktie. Förutsatt att Företrädesemissionen fulltecknas kommer Swedish Stirling följaktligen tillföras en bruttolikvid om cirka 200 MSEK före transaktionskostnader.

 

Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen är den 6 december 2022. Aktierna handlas inklusive rätt att erhålla teckningsrätter till och med den 2 december 2022 och första dag för handel i aktierna exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 5 december 2022. Teckningsperioden löper från och med den 7 december 2022 till och med den 21 december 2022. Handel i teckningsrätter sker på Nasdaq First North Premier Growth Market från och med den 7 december 2022 till och med den 16 december 2022. Swedish Stirlings styrelse har rätt att förlänga teckningsperioden, vilket i sådant fall kommer offentliggöras genom ett pressmeddelande senast den 21 december 2022.

 

Befintliga aktieägare som väljer att inte delta i Företrädesemissionen kommer få sin ägarandel utspädd med totalt 176 576 466 nya stamaktier, motsvarande cirka 58 procent av det totala antalet aktier efter Företrädesemissionen, förutsatt att Företrädesemissionen fulltecknas, men har möjlighet att bli ekonomiskt kompenserade för utspädningen genom att sälja sina teckningsrätter. Ej utnyttjade teckningsrätter måste säljas senast den 16 december 2022 för att inte förfalla utan värde.

 

Teckningsförbindelser och garantiåtaganden

Ett antal befintliga aktieägare, styrelseordförande och största aktieägare Sven Sahle (genom Dagny OÜ), East Guardian SPC, Miura Holding Ltd, Ahlström Capital (genom AC Cleantech Management Oy) och Alexander af Jochnick samt styrelsemedlemmarna Gunilla Spongh och Erik Wigertz, har åtagit sig att teckna aktier i Företrädesemissionen uppgående till cirka 59 MSEK, motsvarande cirka 30 procent av Företrädesemissionen. Vidare har ett antal externa investerare ingått garantiåtaganden om cirka 101 MSEK, motsvarande cirka 50 procent av Företrädesemissionen. Sammanfattningsvis uppgår teckningsförbindelser och garantiåtaganden till cirka 160 MSEK, motsvarande cirka 80 procent av Företrädesemissionen.

 

En garantiersättning kommer utgå till de parter som ingått garantiåtaganden, baserat på nuvarande marknadsförhållanden, om 14 procent av det garanterade beloppet. Ingen ersättning kommer utgå för teckningsförbindelser från befintliga aktieägare. Varken teckningsförbindelser eller garantiåtaganden är säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pantsatta tillgångar eller liknande.

 

Ytterligare information om de parter som har ingått teckningsförbindelser och garantiåtaganden kommer offentliggöras i det prospekt som kommer publiceras i samband med Företrädesemissionen.

 

Lock-up åtagande

Bolaget har åtagit sig gentemot ABG Sundal Collier och Bryan, Garnier & Co, med sedvanliga undantag, att inte emittera ytterligare aktier eller andra aktierelaterade instrument under en period om 90 dagar efter offentliggörandet av det slutliga utfallet i Företrädesemissionen.

 

Prospekt

Fullständig information gällande Företrädesemissionen och information om Bolaget kommer inkluderas i prospektet som förväntas publiceras omkring den 5 december 2022.

 

Preliminär och indikativ tidplan för Företrädesemissionen

 • 2 december 2022: Sista dag för handel inklusive rätt att delta i Företrädesemissionen med företrädesrätt
 • 5 december 2022: Publicering av prospekt
 • 5 december 2022: Första dag för handel exklusive rätt att delta i Företrädesemissionen med företrädesrätt
 • 6 december 2022: Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen
 • 7 december–21 december 2022: Teckningsperiod
 • 7 december–16 december 2022: Handel i teckningsrätter
 • 22 december 2022: Offentliggörande av preliminärt utfall i Företrädesemissionen
 • 23 december 2022: Offentliggörande av slutligt utfall i Företrädesemissionen

 

Rådgivare

ABG Sundal Collier AB och Bryan, Garnier & Co agerar finansiella rådgivare och Joint Bookrunners och Mannheimer Swartling Advokatbyrå agerar legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen.

Denna information är sådan information som Swedish Stirling AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 november 2022 kl. 21:00 CET.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, 031-385 88 30, [email protected]

Om Swedish Stirling AB

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Bolagets senaste produkt, PWR BLOK, är en unik egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella restgaser och värme, och omvandla denna till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet. Bolagets vision är att etablera stirlingteknologin som det bästa alternativet för lokal och hållbar produktion av elektricitet. Swedish Stirling AB är listat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, +46(0)8-528 00 399, [email protected] Läs mer på www.swedishstirling.com

NOT FOR RELEASE, PUBLICATION OR DISTRIBUTION, DIRECTLY OR INDIRECTLY, WITHIN OR TO THE UNITED STATES, AUSTRALIA, CANADA, HONG KONG, JAPAN, NEW ZEALAND, SINGAPORE, SOUTH AFRICA OR ANY OTHER JURISDICTION WHERE THE RELEASE, PUBLICATION OR DISTRIBUTION OF THIS PRESS RELEASE WOULD BE ILLEGAL, BE SUBJECT TO LEGAL RESTRICTIONS OR WOULD REQUIRE REGISTRATION OR OTHER ACTIONS. PLEASE SEE ”IMPORTANT INFORMATION” AT THE END OF THE PRESS RELEASE.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika eller USA (innefattande dess territorier och besittningar, varje stat i USA samt District of Columbia) eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande utgör inte ett prospekt enligt förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte godkänts av någon tillsynsmyndighet i någon jurisdiktion.

I Storbritannien distribueras och riktas detta pressmeddelande, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta pressmeddelande är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara kopplade till en investering i värdepapper. Ett investeringsbeslut att förvärva eller teckna nya värdepapper i Företrädesemissionen får endast fattas baserat på prospektet som kommer att publiceras i samband med Företrädesemissionen.

Detta pressmeddelande utgör inte en inbjudan att garantera, teckna eller på annat sätt förvärva eller överlåta värdepapper i någon jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende Företrädesemissionen. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta pressmeddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat. Varken innehållet på Bolagets webbplats eller annan webbplats som är tillgänglig genom hyperlänkar på Bolagets webbplats är inkorporerade i eller utgör del av detta pressmeddelande.

Detta pressmeddelande kan innehålla viss framåtriktad information som återspeglar Swedish Stirlings aktuella syn på framtida händelser samt finansiell och operativ utveckling. Ord som ”avses”, ”kommer”, ”bedöms”, ”förväntas”, ”kan”, ”planerar”, ”uppskattar” och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender, utgör framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur förenad med såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer eftersom den är avhängig framtida händelser och omständigheter. Framåtriktad information utgör inte någon garanti avseende framtida resultat eller utveckling och verkligt utfall kan komma att väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.