Connect with us

Marknadsnyheter

Frisk som en sommarbris: Seasalter – topprankad sydafrikansk Sauvignon Blanc

Published

on

Den 26 maj är det fest för alla som gillar högklassig Sauvignon Blanc. Då lanseras Seasalter – ett vin från hyllade sydafrikanska vinegendomen Groote Post. Friskt, fruktigt och med en förnämlig mineralitet som präglas av de svala vindarna från Atlanten.

När familjen Pentz tog över Groote Post i början av 1970-talet ingick både vinrankor och mjölkkor i köpet. Då var kossorna huvudnumret och Peter Pentz korades till ”Årets bonde” i Sydafrika för sin förnämliga mjölkproduktion. Strävan efter högsta kvalitet har hållit i sig även sedan korna såldes av för tjugo år sedan och man bestämde sig för att satsa helt på vinet.  Idag är det tredje och fjärde generationen Pentz i form av Nick och Peter som driver gården.

Groote Post ligger vid Atlantkusten i distriktet Darling, dryga sex mil norr om Kapstaden. De 120 hektaren sträcker sig upp mot 450 meters höjd med utsikt över Atlanten, och druvorna svalkas av den kylande havsbrisen. När Nick Pentz var på resa i England besökte han den lilla byn Seasalter där man producerade salt på medeltiden. Namnet påminde honom genast om den salta havsdoften hemifrån vingården och därmed var namnet spikat på familjens vita flaggskeppsvin: Seasalter!

Groote Post var under tidigt 1800-tal en vaktpost där soldater hindrade boskapsstölder. Stället visade sig vara precis lika rätt för vinodling där de svalkande vindarna ger druvorna 3–4 veckors extra tid att nå perfekt mognad jämfört med längre in i landet.

Seasalter som från första årgången 2015 endast såldes till medlemmarna i gårdens vinklubb, har blivit en internationell succé som i årgång 2022 bland annat belönats med dubbla guld i Sydafrikas äldsta vintävling Veritas.

Vinmakaren Lukas Wentzel tog god tid på sig att skapa den ultimata versionen av Seasalter. Det vinnande receptet baseras på Sauvignon Blanc (90%) där en tredjedel jästs och lagrats på 300 liters franska ekfat i åtta månader. Resterande 2/3 har jästs och lagrats på jästfällningen i ståltank, precis som den lilla andelen Sémillon (10%) som fullbordar blenden.

Seasalter är ett vin med rik doft av persika, grapefrukt och gröna äpplen. Smaken är lång och intensiv med genomgående frisk syra, en härlig mineralsälta och en diskret ton av fat. Som namnet antyder är vinet ett perfekt sällskap till skaldjur av alla slag, men matchar även fetare fiskar, ljust kött och vegetariska rätter.

Seasalter Sauvignon Blanc 2022 | 179 kr | 750 ml | Nr 90059

För mer information, kontakta:
Christian Moberg, Product Manager / CRS Manager hos Wine Affair Scandinavia AB
E-post: christian.moberg@wineaffair.se

Om Wine Affair Scandinavia AB
Vinimportören Wine Affair startades 2019 av Stefan Stjärnström som tillsammans med kollegan Claes Lindquist är två av Sveriges mest erfarna och framgångsrika vinentreprenörer. Företaget arbetar med försäljning av kvalitetsviner till Systembolaget och restauranger och besitter stor kunskap om Fine Wines. I portföljen finns över 50 producenter representerade från stora delar av vinvärlden. Här finns allt ifrån världsberömda kvalitetsproducenter, storsäljande volymviner och välkända varumärken men även nischade spetsprodukter. Verksamheten drivs från huvudkontoret i Stockholm.

www.wineaffair.se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändring i Eltels koncernledning – CFO Saila Miettinen-Lähde lämnar Eltel

Published

on

By

Saila Miettinen-Lähde, Chief Financial Officer (CFO) för Eltel, kommer att lämna sin roll från och med den 31 juli 2023. En rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare har inletts.

”Saila har varit en uppskattad medlem av vår koncernledning och jag vill uttrycka min tacksamhet för hennes engagemang och insatser under den transformationsperiod som Eltel har gått igenom. När vi nu går in i ett nytt skede i vår strategi, med fokus på tillväxt och affärsexpansion, är det också logiskt med en förändring i ledarskapet av vår finansfunktion”, säger Håkan Dahlström, vd och koncernchef för Eltel.

För mer information:
Elin Otter, kommunikations- och ir-direktör
Tel: +46 72 595 4692, elin.otter@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel är en ledande leverantör av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 5 000 medarbetare och under 2022 nådde omsättningen 823,6 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse på rättelse av: Vultus AB offentliggör utfall i genomförd företrädesemission

Published

on

By

På grund av ett beräkningsfel stämmer inte uträkningarna i föregående pressmeddelande och påföljande rättelse, korrekt version enligt nedan:

Teckningstiden i Vultus AB:s (”Vultus” eller ”Bolaget”) företrädesemission avslutades den 7 juni 2023. Företrädesemissionen tecknades till totalt cirka 35 procent inklusive teckningsförbindelser, vilket innebär att garantiåtaganden om cirka totalt cirka 42 procent har aktiverats för att uppnå en total teckning om 77 procent. Vultus tillförs därmed cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader.

Teckning, tilldelning och betalning
Företrädesemission tecknades till totalt cirka 1,4 MSEK, inklusive teckningsförbindelser om cirka 1,2 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 35 procent. Därutöver har garantiåtaganden om totalt cirka 1,7 MSEK aktiverats. Total teckningsgrad (inklusive garantiåtagande) uppgår därmed till 77 procent, vilket medför att Vultus tillförs cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader om cirka 0,3 MSEK.

Totalt har 2 146 308 aktier tecknats med stöd av teckningsrätter, inklusive teckningsförbindelser. Totalt har 2 774 009 aktier tecknats utan stöd av teckningsrätter, inklusive aktiverade garantiåtaganden. Genom företrädesemissionen nyemitteras således 4 920 317 aktier. De tecknare som tilldelas aktier utan företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka är planerade att skickas ut idag, efter formellt styrelsebeslut om tilldelning. Tilldelade aktier utan företrädesrätt ska betalas i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan.

Antal aktier och aktiekapital
När företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i Vultus ha ökat med 4 920 317 aktier, från 4 970 020 aktier till 9 214 543 aktier. Bolagets aktiekapital kommer vid registreringen att ha ökat med 984 063,4 SEK, från 994 004 SEK till 1 978 067,4 SEK. Den totala utspädningen som den initiala företrädesemissionen medför för de aktieägare som inte har deltagit i företrädesemissionen uppgår till cirka 43,3 procent avseende röster och kapital.

Handel med BTA
Handel med BTA pågår på Spotlight Stock Market till och med den dag då Bolagsverket har registrerat företrädesemissionen. Registreringen är beräknad att ske omkring den 22 juni 2023.

Rådgivare
I samband med Företrädesemissionen har Vultus anlitat Hagberg & Aneborn Fondkommission AB som emissionsinstitut och Skill Advokater AB som legal rådgivare.

Denna information är sådan information som Vultus AB (publ) måste offentliggöra i enighet med EU:s marknadsmissbrukförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson.

För mer information om Vultus, vänligen kontakta
Per Karlsson, VD Vultus AB
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01
E-post: per.karlsson@vultus.se
Hemsida: www.vultus.se

About Vultus – vultus.se

Vultus AB is an Agritech solution provider founded 2016 in Lund, Sweden. Vultus takes
hi-tech research and satellite data down to earth, offering farmers and landowners large savings and better yields through precision farming. All based on facts and solid analysis.

Providing crop-specific services for the world’s farmers and landowners – 365 days a year – in all-weather types – in all parts of the world.

Vultus shares are listed on Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Brand i byggnad, Landvetter, Härryda kommun

Published

on

By

Klockan 15.17 fick Räddningstjänsten Storgöteborg larm om brand i ett flerbostadshus på Landevigatan i Landvetter

Det är en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten är på plats och just nu pågår begränsningsarbete, branden är inte under kontroll. 

Det finns inga uppgifter om personskador. Informationen uppdateras.

Infosektionen 031-335 26 29

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.