Game Chest Group – Framtiden har mer att visa – Mangold Insight Analys

| 4 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Game Chest Group, utvecklaren bakom speltiteln Wurm och abonnemangsplattformerna Ucrate, GameThrill och Fridayplays, har under det andra kvartalet rapporterat en nettoomsättning om 1,7 miljoner kronor (1,2 miljoner kronor). Tillväxten var lägre än vad Mangold hade prognostiserat och är hänförligt till en minskning av antalet Wurm-abonnenter. Det andra halvåret har däremot historiskt varit starkt och väntas bli det i år igen.

 

Game Chest har under de andra kvartalet anlitat spelbolagsveteranen Maria Grimaldi på konsultbasis för att hjälpa bolaget med utvecklingen av den nya Games-on-demand-plattformen. Hon har erfarenhet som vd för dataspelsbolaget Bublar Group och är styrelseledamot i Esportal, Fall Damage och Moba Network. Maria har ett brett nätverk inom dataspelsbranschen och väntas kunna bidra med god insikt för att effektivisera och korta ner plattformens go-to-marketstrategi.

 

Mangold har valt att justera ner prognoserna från tidigare analys till följd av utfallen under året. Den nya riktkursen på 12 månaders sikt blir 7,45 kronor per aktie, vilket innebär en uppsida om 112 procent. Rekommendationen är Köp.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *