Georgia Ports Authority beställer 12 Konecranes RTG-kranar till hamnen i Savannah

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Georgia Ports Authority (GPA) i USA har beställt 12 Konecranes RTG-kranar till hamnen i Savannah i delstaten Georgia. När dessa kranar tagits i drift kommer hamnen att ha en flotta på 234 Konecranes RTG-kranar. Konecranes bokade beställningen i det tredje kvartalet 2022 och kranarna kommer att levereras i slutet av 2024.

Georgia Ports Authority (GPA) äger och driver hamnen i Savannah. I hamnen ingår terminalen Garden City, som är den snabbast växande containerterminalen i Nordamerika. Hamnen i Savannah använder redan 198 Konecranes RTG-kranar och har ytterligare 24 på beställning, vilket gör detta till den största RTG-flottan i USA. Den aktuella beställningen tar flottan till 234 RTG-kranar i Savannah. GPA genomgår betydande tillväxt och transporterade en rekordstor mängd på 528 300 tjugofotsenheter (TEU) i juli. 

”Vårt utbyggnadsprogram framskrider och den här beställningen på 12 Konecranes RTG-kranar kommer att stöda vår produktivitet och fortsatta tillväxt. Konecranes är vår prioriterade partner för utrustning för containerhantering sedan mer än 25 år”, säger GPA:s VD Griff Lynch.

”Hamnen i Savannah är en framgångshistoria för delstaten Georgia och hela USA. Hamnen i Savannah och Konecranes har växt tillsammans i ett ömsesidigt gynnsamt samarbete, som fortsätter med den här leveransen av RTG-kranar”, säger Jussi Suhonen, Vice President, Regional Sales Americas, Konecranes hamnlösningar.  

De 12 beställda RTG-kranarna är dieselelektriska maskiner med inbyggd beredskap för elektriskt drift via kabelvindor. Dessa högeffektiva 16-hjuliga RTG-kranar med en lyftkapacitet på 40 ton kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. De kommer att utrustas med Konecranes ALC-system (Active Load Control) som förhindrar containersvaj. Automatisk styrning ingår, vilket håller kranarna på en förprogrammerad, rak körbana. De kommer dessutom att vara utrustade med Konecranes TRUCONNECT®-system för fjärrövervakning.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Mer information:

Jussi Suhonen, Vice President, Regional Sales Americas, Konecranes hamnlösningar
E-post:
[email protected] eller telefon +1 (281) 610 2576

Mer information för investerare och analytiker:

Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes

E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har kring 16 600 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.