Gunnebos nya Hamilton anläggning i USA i full gång

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Tack vare en lojal och ständigt växande kundgrupp har Gunnebo valt att investera 21 miljoner dollar i en ny toppmodern fabrik för koncernens varumärke Hamilton i Milford, Ohio, nära Cincinnati. Anläggningen är nu i full gång, 16 månader efter det stora investeringsbeslut som togs i slutet av 2020. Den officiella invigningen ägde rum den 27 april och firades i närvaro av kunder och leverantörer, anställda, regionala politiker och industrirepresentanter.

 

Den betydelsefulla investeringen innebär att tre mindre fabriker ersätts med en stor högteknologisk anläggning för Gunnebos skydds- och säkerhetsverksamhet i USA. Den nya anläggningen möjliggör flera strategiska affärsvinster, såsom ökad effektivitet, minskad miljöpåverkan och en förbättrad kundupplevelse.

 

”Med vår nya anläggning förbättrar vi vår konkurrenskraft och stärker vår position i hela Nordamerika. Investeringen ger oss bättre förutsättningar för att kunna nå våra mål om att leverera innovativa produkter till våra kunder på denna stora och viktiga marknad”, säger Stefan Syrén, VD och koncernchef, Gunnebo.

 

Den 180 000 kvadratmeter stora anläggningen, lika stor som tre amerikanska fotbollsplaner, sysselsätter över 200 anställda. Investeringen inkluderar en ny byggnad, digitala innovationer, nya teknologier, en ny pulverlackeringslinje och en ny cementfabrik. Dessa uppgraderingar kommer att möjliggöra betydande förbättringar av vår produktionskvalitet, kapacitet och effektivitet.

 

Förutom en smidigare produktionsprocess, tillkommer även andra fördelar såsom förbättrad energianvändning och lägre miljöpåverkan med en beräknad minskning av våra utsläpp med minst 20 procent. Byggnaden använder den senaste isolerings tekniken med högeffektiv LED-belysning, värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem, samt ett avancerat filtreringssystem för att minska luftburna smittämnen vilket förbättrar arbetsmiljön.

 

”Detta är en viktig milstolpe för oss, och vår nya anläggning kommer att skapa stora synergier genom att vi alla är samlade på ett ställe. Vidare kommer den möjliggöra ökad effektivitet, stärkt innovationskraft och hållbarhetsfokus. Med medarbetare som arbetar sida vid sida genom hela värdekedjan är vår nya anläggning en plats där vi kan växa och utveckla vår affär och leverera mervärde till våra kunder”, säger John Stroia.

 

Den nya anläggningen kommer att fungera som ett viktigt innovationsnav för Gunnebo, för produktion och produktutveckling av kassaskåp, valv och mjukvara för skydd av värdesaker för en mängd olika branscher, såsom detaljhandel,  bank och myndigheter.

 

För mer information eller om du vill boka en intervju, var vänlig kontakta

John Stroia, VP Americas, Gunnebo 1 513 666 4807
Susanne Gerdin, Head of Group Communications, Gunnebo, phone +46 10 2095 062

Gunnebokoncernen är en global ledare inom säkerhet som erbjuder innovativa produkter och tjänster för att kontrollera flödet av människor, värdesaker och kontanter. Genom Gunnebos två affärsenheter; Entrance Control och Safe Storage erbjuder vi lösningar till kunder främst inom detaljhandel, kollektivtrafik, offentliga och kommersiella byggnader, industri- och högriskplatser och bank. Gunnebo Group har ca 4000 anställda totalt i 25 länder. Med 10 produktionsanläggningar tillgodoser vi våra kunder på cirka 120 marknader. Under 2021 hade koncernen en omsättning på cirka 420 miljoner EUR. Tillsammans skapar vi en säkrare värld.

www.gunnebo.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.