Håkan Karlsson slutar som vd för Telge Nät och Telge Återvinning

| 23 april, 2021 | 0 kommentarer

Efter fem år som vd för de båda bolagen lämnar Håkan Karlsson Telgekoncernen. I samband med detta rekryteras två vd:ar att leda de båda bolagen. Under tiden fortsätter arbetet som vanligt i organisationen under ledning av en tillförordnad vd.  

Håkan Karlsson började i Telgekoncernen 2014 som koncerncontroller i moderbolaget Telge AB. 2015 gick han in som tillförordnad vd i Telge Nät för att 2016 bli ordinarie vd i både Telge Nät och Telge Återvinning i samband med att affärsområdesorganisationen sjösattes.

– Vi vill rikta ett varmt tack till Håkan Karlsson för hans utmärkta arbete med att leda Telge Nät och Telge Återvinning under dessa år. Håkan har med sitt stora engagemang och sitt ledarskap skapat en stark organisation som levererar trygga och hållbara tjänster till Södertäljeborna, säger Naiara Pereira Cunha, ordförande Telge Återvinning och Ove Lundgren, ordförande Telge Nät, i ett gemensamt uttalande.

– Håkan har gjort ett utmärkt arbete som vd för Telge Nät och Telge Återvinning och utvecklat stabila organisationer och skapat struktur i de båda bolagen. Jag önskar Håkan all lycka framöver, säger Telges koncernchef Juan Copovi-Mena.

– Jag har trivts väldigt bra under min tid i Telge Nät och Telge Återvinning och tar med mig allt positivt som vi åstadkommit under de här åren. Jag kommer naturligtvis att sakna alla fantastiska medarbetare men nu har det blivit dags för mig att lämna stafettpinnen vidare. Jag känner mig stolt över det vi har gjort tillsammans och jag är redo att ta mig an nya utmaningar utanför Telgekoncernen, säger Håkan Karlsson.

Rekrytering av två vd:ar

Södertälje befinner sig i en expansiv fas och Telgebolagen bidrar i högsta grad till Södertäljes fortsatta utveckling. Telge Nät och Telge Återvinning behöver därför ha ett ännu större fokus på leverans och affärsutveckling i sina respektive kärnverksamheter. Detta för att på ett långsiktigt hållbart sätt kunna möta de nya utmaningar som kommer av att vara samhällsbyggare i en aktiv kommun.

Bolagen kommer därför att rekrytera varsin verkställande direktör till respektive bolag. Det innebär i sin tur att dagens affärsområdesorganisation kommer att försvinna i sin nuvarande form. Arbetet med att förbereda för de nya organisationerna kommer att ledas av tf vd.

Håkan Karlsson slutar den 25 juni.

Jörgen Austler, Telges ekonomi- och finansdirektör, går in som tillförordnad vd för Telge Nät och Telge Återvinning. Rekryteringen av två vd:ar startar inom kort.

Vid frågor kontakta:

Juan Copovi-Mena, vd Telge AB, 08-550 220 61, [email protected]

Telges Pressjour, 08-550 220 50, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *