Skanska bygger transformatorstation i Kollsnes, Norge, för NOK 390M, cirka 380 miljoner kronor

| 23 april, 2021 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat avtal med energibolaget Equinor om att bygga en transformatorstation i Kollsnes, Norge. Kontraktet är värt NOK 390M, cirka 380 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2021.

Projektet är en del av elektrifieringsprojektet Troll West, som omfattar delvis elektrifiering av plattformen Troll B och full elektrifiering av Troll C i Nordsjön. Detta innebär att båda plattformarna kommer att täcka sina behov med el från land. Projektet bidrar till att minska utsläppen från den norska kontinentalsockeln avsevärt.

Förutom byggandet av transformatorstationen så omfattar kontraktet markkabel samt uppförandet av ett dike och en kulvert från transformatorstationen till ett landfäste. Det kommer att borras i havet och förberedas för läggning av offshore-kablar. Elsystemet i transformatorstationen samt offshore-kablar levereras i andra kontrakt.

Projektet kommer att levereras till kunden i december 2022.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.se.

Skanska är en världsledande aktör inom bygg och projektutveckling på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Med utgångspunkt i bolagets värderingar bidrar Skanska till ett bättre samhälle genom att erbjuda innovativa och hållbara lösningar. Koncernen har cirka 32 500 medarbetare och omsättningen under 2020 uppgick till 159 miljarder kronor.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *