Handslag för fler trygga anställningar och bättre arbetsvillkor i välfärden

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Socialdemokraterna i Stockholm har tillsammans med fackförbundet Kommunal ingått ett handslag för en välfärd med schyssta arbetsvillkor. I handslaget är vi överens om att parterna gemensamt ska jobba för fler trygga anställningar.

Covid-19-pandemin visade tydligt att dåliga och otrygga arbetsvillkor bidrar till en sämre kvalitet och säkerhet i omsorgen. Precis i ingången av pandemin hade det grönblåa styret i Stockholm beslutat att sänka kraven på privata entreprenörer när det gäller att fler skulle ha fasta anställningar. I efterhand har bland annat Coronakommissionen konstaterat att alltför många timanställningar försvårade arbetet under pandemin.

Därför är en av de bärande punkterna i överenskommelsen att minst 90 procent av stadens anställningar ska vara på heltid och i form av tillsvidareanställningar. Att detta är fullt möjligt visar inte minst det arbete som gjorts inom äldreomsorgen i Farsta stadsdelsförvaltning.

– Jag är glad att vi kommit överens om en reformagenda för att Stockholm ska vara en attraktiv kommun att jobba i och som samtidigt innebär en bättre välfärd för stockholmarna, säger oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S).

– Det är på tiden att någon lyssnar på medlemmarna i Kommunal. Handslaget visar att Socialdemokraterna tar vår oro på allvar, säger Lowisa Ivman Anderzon, Kommunal Stockholms län.

Under år 2020 samlade Kommunals sektioner i Stockholms stad in politiska krav från medlemmarna. Krav på åtgärder de ser som viktiga för att verksamheterna ska fungera och för att deras arbetsliv ska vara hållbart. Utifrån de kraven har Kommunal och Socialdemokraterna i Stockholm nu gjort ett handslag som bland annat innehåller frågor om kompetensutveckling, arbetskläder och friskvårdsregler. Handslaget kommer att följas upp årligen.

Presskontakt: Fredrik Ståhl, [email protected], 076-122 92 23

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.