HANZA utvecklar verksamheten i Sverige

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

HANZA Holding AB (publ) ser ett fortsatt gott marknadsläge och utvecklar verksamheten i Sverige med investeringar om ca. 25 MSEK samt ett förstärkt teknikområde.

HANZA erbjuder produkttillverkning genom sex tillverkningskluster. För att möta en god försäljningsutveckling genomförs nu en expansion av tillverkningskluster Sverige med investeringar och invigning av en ny tekniklokal.

Inom mekaniken genomförs ett investeringspaket som omfattar maskiner för bockning och svetsning av tunnplåt, sammanlagt ca. 18 MSEK.

Inom elektroniken öppnar HANZA denna vecka en ny lackavdelning om ca. 200 kvm. Där har tre helautomatiserade linor för lack och limning installerats, varmed HANZA kan erbjuda kretskort för tuffa miljöer som en del av sitt tillverkningskoncept. Vidare investerar HANZA även i ytterligare ytmonteringsmaskiner, sammanlagt ca. 7 MSEK.

”Pandemin har tydliggjort nackdelen med använda spridda tillverkare som levererar var sin del av produkten”, säger Erik Stenfors, VD HANZA. ”Nu upplever flera produktbolag en volymuppgång, varför flexibilitet i tillverkningsledet kommer att vara en avgörande konkurrensfördel. HANZA erbjuder detta genom komplett och regional tillverkning.”

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Stenfors, VD, Tel: +46-70 950 80 70, e-post: [email protected]
Lars Åkerblom, CFO, Tel: +46-70 794 98 78, e-post: [email protected]

Om HANZA:
HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.
HANZA grundades år 2008 och omsätter sedan 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina.
Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge,
Oerlikon, SAAB och Siemens.

HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *