Connect with us

Marknadsnyheter

Här tas det första spadtaget för kvarteret Parkhus 4 i Pedagogen Park i Mölndal

Published

on

Idag togs det första spadtaget för bygget av kvarteret Parkhus 4, ett nytt kontorskvarter med tre sammanhängande huskroppar i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Totalt inrymmer det nya kvarteret 12.000 kvadratmeter kontorsyta och beräknas stå färdigt i slutet av 2023. – Jag känner mig väldigt stolt över att vi under en svår tid med pandemier och oroligheter i omvärlden fortsätter att utveckla stadsdelen Pedagogen Park mot vårt mål att skapa regionens bästa stadsdelscentrum. Det visar på en stark tilltro till den här platsen och till det här projektet, säger Mathias Vårström, projektutvecklingschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Kvarteret Parkhus 4 har, tillsammans med det intilliggande bostadskvarteret Parkhus 5, utformats av arkitektbyrån Wingårdhs som skapat en levande stadsgata och en helt ny entré till Mölndal med butikslokaler, bostäder, kontor, handel och lokal service. Förutom 12.000 kvadratmeter kontor byggs 3.000 kvadratmeter bostadsyta och 3.000 kvadratmeter kommersiella lokaler i markplanen i de båda fastigheterna.

Jag känner mig väldigt nöjd med den höga kvaliteten i det här projektet, dels avseende gestaltningen men också när det gäller olika tekniska lösningar som bidrar till en hållbar och attraktiv miljö. Särskilt nöjd är jag med hur vi har lyckats bygga in mellan 500 och 600 parkeringsplatser i de båda Parkhusen, gömda bakom fasader täckta av grönska, så att vi inte påverkar den naturligt gröna parkmiljön här i området, säger Mathias Vårström.

Det första spadtaget togs gemensamt av Manne Aronsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter, Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad och Christian Wivensson, projektchef på Vestia som ansvarar för bygget och som redan har tecknat avtal om att hyra ett helt våningsplan i huset när det står färdigt för inflyttning.

– När vi startade bygget av Parkhus 5 gjorde vi det utan att ha sålt en enda lägenhet i förväg. Nu startar vi Parkhus 4 med bara ett enda påskrivet förhandsavtal. Det visar återigen på mod och vår starka tilltro till det här stadsutvecklingsprojektet. Idag är drygt hälften av lägenheterna sålda och vi har också flera anmälda förhandsintressenter på kontors- och butikslokaler i det nya kontorskvarteret. Det stora intresset för den nya stadsdelen Pedagogen Park vet jag också upplevs av de övriga fastighetsbolagen som har påbörjat sina projekt i området, säger Manne Aronsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter.

Manne Aronsson vill också lyfta fram det nära och positiva samarbetet mellan alla de olika bygg- och fastighetsbolag som driver pågående bostadsprojekt i området och där olika intressen ska vägas mot varandra.

– Jag tycker att vi under hela den här processen har haft ett väldigt öppet och lyhört samarbete med varandra. I det arbetet har även Mölndals stad varit en väldigt viktig aktör genom att få alla att arbeta mot ett tydligt och gemensamt mål, nämligen att skapa ett riktigt bra stadsdelscentrum där människor kan arbeta, bo, trivas och må bra.

För mer information:

Manne Aronsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter. Tel: 073-642 61 98. E-post: [email protected]

Mathias Vårström, projektutvecklingschef Aspelin Ramm Fastigheter. Tel: 0705-88 90 01. E-post: [email protected]

www.aspelinramm.se

www.stadsdelenpedagogenpark.se

www.parkhusen.com

Aspelin Ramm Fastigheter AB bildades 1998 och ägs av norska Aspelin-Ramm Gruppen AS. Bolaget äger och utvecklar fastighetsprojekt i de mest spännande och expansiva delarna i och i närheten av Göteborg, som Norra Älvstranden, Amhult/Torslanda, Högsbo, Mölndal, Kungälv och Kungsbacka. Under hösten 2011 påbörjades omvandlingen av Vallhamra torg till en helt ny och trygg stadsmiljö med bostäder, butiker och lokal service – mitt i Sävedalen – i Partille kommun utanför Göteborg. Projektet är ett av de första i sitt slag i regionen som tar ett helhetsgrepp på ett omodernt förortstorg och anpassar det till en ny tid som ställer helt andra krav på öppenhet och tillgänglighet.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Globala förhandlingar mot plastföroreningar bidrar till klimatomställningen

Published

on

By

Sent fredag kväll, den 2 december, avslutades det första internationella förhandlingsmötet för ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar i Punta del Este, Uruguay.  

Över 150 länder har samlats för att delta på det första förhandlingsmötet om ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar. Uppmaningen från länderna var tydlig – för att få ett slut på plastföroreningarna behöver vi ett globalt avtal som omfattar hela plastens livscykel. Bland annat diskuterades avtalets övergripande mål och vilka åtaganden avtalet kan komma att omfatta.  

– Utan effektiva åtgärder förutspås den globala plastproduktionen tredubblas till 2060 och stora mängder av plasten hamnar i vår miljö och hav. Att reglera plastföroreningar på global nivå är därför ett viktigt steg som kan bidra till klimatomställningen, samt skydda haven, miljön och den biologiska mångfalden, säger klimat och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Intresset från näringslivet, miljöorganisationer och forskarsamhället var stort. Inför mötet genomfördes också ett endagsmöte med dessa aktörer. Rundabordssamtal hölls för att medlemsländer och aktörer skulle kunna utbyta erfarenheter och lärdomar från varandra.     

Sverige deltog i förhandlingarna som EU-ordförande och har drivit EU:s position och prioriteringar på mötet. Detta var det första av fem planerade förhandlingsmöten. Nästa internationella förhandlingsmöte ska hållas i Frankrike under våren 2023.     

För mer information, kontakta:
Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister
Romina Pourmokhtari
Tel. 070-250 59 40

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

A-kassornas system är fortsatt stängda

Published

on

By

A-kassornas system som stängdes under fredagen är fortsatt stängda över helgen. Utredning och analys av den säkerhetsrelaterade incident som upptäcktes tidigare i veckan fortsätter i oförminskat tempo.

– Vi fortsätter arbetet med att utreda och ta reda på incidentens omfattning, vad som har hänt, hur och varför. Stängningen av systemen har gjorts för att i allra största utsträckning minimera risken för konsekvenser och skador på systemen, säger Tomas Eriksson, kanslichef i Sveriges a-kassor.

Planen är att kunna öppna a-kassornas system igen så fort som möjligt för att bland annat säkerställa kommande utbetalningar av arbetslöshetsersättning.

För mer information, v. v. kontakta:
Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor, 070-583 19 37 eller [email protected]

Johan Ahlgren, kommunikationschef Sveriges a-kassor, 076-304 72 86 eller [email protected]

Fakta om a-kassan
– Sju av tio svenskar är medlemmar i a-kassan.
– Alla som har jobbat kan vid arbetslöshet ha rätt till grundersättning, oavsett medlemskap i en a-kassa eller inte.
– Den som är medlem i a-kassan kan ansöka om ersättning som baseras på inkomst.
– I Sverige finns 24 olika a-kassor, de flesta är specialiserade på olika yrkesområden.
– A-kassorna och arbetslöshetsförsäkringen finansieras av medlemsavgifter, arbetsgivaravgifter och företagarnas egenavgifter.

För mer information, kontakta gärna:

Tomas Eriksson
Kanslichef Sveriges a-kassor
070-583 19 37
[email protected] 

Johan Ahlgren
Kommunikationschef Sveriges a-kassor
076-304 72 86
[email protected] 

Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för 24 a-kassor med totalt 3,9 miljoner medlemmar. Vi arbetar för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Vårt uppdrag är att stötta a-kassorna med opinionsbildning, utbildning och IT-utveckling. Läs mer på www.sverigesakassor.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB slutför överenskommelsen för Kusile-projektet

Published

on

By

  • Överenskommelsen på 327 miljoner USD har tidigare kommunicerats och redovisats i ABB:s finansiella rapport för tredje kvartalet 2022

ABB har nått en slutgiltig överenskommelse med riksåklagaren i Sydafrika, United States Department of Justice, United States Securities and Exchange Commission och Office of the Attorney General of Switzerland kopplat till det gamla Kusile-projektet i Sydafrika som tilldelades 2015. ABB hoppas kunna nå en slutgiltig överenskommelse med tyska myndigheter inom kort.

Överenskommelsen uppgår till 327 miljoner USD. Den har tidigare redovisats i ABB:s finansiella resultat för tredje kvartalet 2022 och inkluderar den förväntade exponeringen i den tyska processen. Motsvarande negativa kassaflödeseffekt förväntas delas upp med cirka tre fjärdedelar under fjärde kvartalet 2022 och resten under första kvartalet 2023.

ABB:s VD Björn Rosengren: ”Vi tar Kusile-ärendet på största allvar. Sedan det uppmärksammades har ABB samarbetat fullt ut med alla myndigheter och lagt ner mycket tid och ansträngning för att förhindra att något liknande händer igen – inklusive lansering av en ny uppförandekod, utbildning av anställda och implementering av ett förbättrat kontrollsystem. Vi har en tydlig nolltolerans för oetiskt beteende inom vårt företag.”

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat
2 december 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.