Hemnet åter i topp i ny varumärkesundersökning

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Hemnet hamnar på plats fyra i YouGovs varumärkesmätning över den svenska mediebranschens starkaste varumärken sett till rykte som arbetsgivare och plats fem sett till image.

YouGov rankar löpande Sveriges starkaste varumärken sett till image med hjälp av data från en syndikerad varumärkestracker. I YouGovs varumärkesmätning för september 2021 klättrar Hemnet uppåt på rankingen både sett till Hemnets rykte som arbetsgivare (två placeringar) och sett till image (en placering) jämfört med motsvarande mätning förra året.

– Under de senaste åren har vi arbetat målmedvetet med att utveckla Hemnet som bolag och vi ser Yougov’s varumärkesranking som en bekräftelse på att det har gett resultat. Hemnet är inne i en expansiv fas där vi har stora rekryteringsbehov och därför är det särskilt roligt att vi hamnar på plats fyra i listan över varumärken i media-sektorn som svenskarna skulle vara stolta över att arbeta för, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.
 

Yougov BrandIndex topp-10 Media
Ranking Varumärke
1 Spotify
2 Netflix
3 Google
4 Youtube
5 Hemnet
6 Sveriges Television
7 Sveriges Radio
8 Blocket
9 Tradera
10

Pricerunner

 

Yougov BrandIndex top-10 Rykte som arbetsgivare inom Media

Rank Varumärke
1 Spotify
2 Netflix
3 Google
4 Hemnet
5 Sveriges Television
6 Sveriges Radio
7 Youtube
8 HBO Nordic
9 Tradera
10 Disney+

 

Undersökningen är genomförd av opinions-och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Undersökningen genomfördes under perioden 1 juni till 31 augusti 2021 med intervjuer via internet med män och kvinnor 18 år och äldre boendes i Sverige. Urvalet är representativt för kön, ålder och region.

För mer info om YouGovs metodik vänligen besök www.yougov.se.

 

*****************************************

Information till redaktionen

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E:
[email protected]
 

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostadsplattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostadsmarknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkter, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostadsbehov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostadsresa, där Hemnet med sina produkter och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostadsmarknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”).

 

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin/ Instagram

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *