Henok Goitom avslutar spelarkarriären

| 29 november, 2021 | 0 kommentarer

En av AIK Fotbolls största spelare genom alla tider lägger skorna på hyllan efter säsongen. Lagkaptenen Henok Goitom kom till AIK inför hösten 2012 efter en lång karriär utomlands och har spelat 292 tävlingsmatcher för AIK samt svarat för 99 mål. Efter avslutad spelarkarriär är AIK Fotboll glada över faktumet att Henok fortsätter i klubben då han under 2022 kommer vara assisterande tränare för P19-laget.

– Vi vill från hela klubben tacka Henok för all tid och kraft som han har lagt ner för AIK under alla dessa år som spelare, där han varit en naturlig ledare på planen och i omklädningsrummet. Han har representerat klubben på ett föredömligt sätt och förblindat oss med fantastiska insatser och mål. En guldhjälte som symboliserar mycket av det som AIK står för, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Allmänna idrottsklubben är en klubb för alla, där jag fått vara med på en fantastisk resa tillsammans med otroliga människor som jobbar inom klubben och Sveriges bästa och mest hängivna supportrar. Första delen av min resa har varit som spelare med många minnen där SM-guldet 2018 toppar allt. Jag har dessutom haft äran att vara lagkapten i en klubb som inte byter kapten särskilt ofta. Det har varit ett privilegium som jag försökt leva upp till varje dag. Jag vill passa på och tacka min kära familj och vänner som alltid stöttat mig i medgång såväl som i motgång, ni är mitt allt och ni förtjänar alla hyllningar som man kan få. Nu är det dags för nästa del av min resa som supporter och fotbollsledare så småningom. Med det sagt så säger jag inte hej då utan snarare att vi ses inom kort igen. Tack för allt, säger Henok Goitom.

– Nu kommer Henok gå in i en roll som tränare i klubben och hans uppdrag för 2022 startar i vår i ungdomsakademin där han kan bidra starkt till klubbens fostran av morgondagens AIK:are. Vi har lagt en detaljerad plan för hans introduktion i den rollen, men först på agendan står en välbehövlig semester och ett break från sin roll som spelare. Sedan en on-boarding som delvis sker på distans och till vissa nyckelaktiviteter under våren för att sedan kliva in fullt ut i den nya rollen, säger Henrik Jurelius.

– Konceptet ”Från U till A” förstärks och utvecklas nu i ett omvänt förhållande, ”Från A till U”, när Henok kliver ombord på akademin. Att Henok skulle bli tränare efter sin spelarkarriär tror jag har varit känt för de flesta, och under hösten har vi tillsammans i en process funnit en gemensam idé om att den mest gynnsamma starten för den nya karriären är i akademin. Henok har parallellt under sin tid som spelare förberett sig flitigt på en roll som ledare på ett investerande sätt, vilket gör att Henok omgående kommer förstärka akademins arbete med spelar- och ledarutveckling. Det gemensamma beslutet andas hållbarhet, potential och går helt i linje med vad AIK står för som klubb, att framgång nås genom utveckling. I AIK skapar vi historia med framtiden, Henok bär i sitt ledarskap både historia och framtid, säger Peter Wennberg, teknisk direktör i AIK Fotboll.

För en längre faktapresentation av Henok Goitom, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

För mer information, kontakta:
Henrik Jurelius, sportchef (herr) AIK Fotboll
Mobil: 070 – 431 12 02
E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *