HKScan ökar djurinköpen i norra Sverige tack vare utvidgat samarbete med Delsbo Slakteri

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Efter två års framgångsrikt samarbete tar nu Delsbo Slakteri och HKScan nästa steg i sin gemensamma utveckling av nöt- och lammslakten i norra Sverige. Slaktkapaciteten utökas hos Delsbo Slakteri vilket i sin tur möjliggör investeringar och nyanställningar. HKScan ökar samtidigt sina djurinköp i regionen.

2020 inledde Delsbo slakteri och HKScan ett nytt slaktsamarbete som omfattar nöt och lamm. Samarbetet har gjort det möjligt för HKScan att även på lång sikt säkerställa sin slaktkapacitet i sitt norra inköpsområde dvs Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland. Samarbetet har visat sig vara gynnsamt för båda parter som nu är redo att ta nästa steg i sin gemensamma utveckling av nöt- och lammslakten i norra Sverige.

Långsiktig kapacitetsutveckling i norra Sverige
Delsbo slakteri, som varit verksamma sedan 1986, hade före legoslaktsamarbetet med HKScan en omfattning av slakten på ca 7 300 boskap och 2 100 får/lamm per år. 2021 ökade slakten till 10 000 boskap och en dubblad volym av får och lamm. Nu är nästa fas klar hos Delsbo slakteri vilket öppnar upp för ytterligare utökad slaktkapacitet av HKScans volym av slaktdjur.

HKScans målsättning är en successivt utökad inköpsmängd av nöt och lamm i området och samarbetet med Delsbo slakteri är en grundförutsättning för att kunna gå vidare i arbetet och öka affärerna med djurleverantörer i området.

”Ett fördjupat samarbete med HKScan är en viktig förutsättning för vår expansion och framtidssatsning i Hälsingland”, säger Delsbo Slakteris ägare Thomas Gill och Mattias Norell.” Inte minst viktigt är att det också skapar trygghet på lång sikt för djurbönderna i vår region. Självklart är det också extra roligt att samarbetet bidrar till fler arbetstillfällen och även till att vi nu kan satsa på en egen biogasanläggning som på sikt ska göra oss självförsörjande på el”.
 

”Vi vill vara en konkurrenskraftig partner med lokal slakt och starkt erbjudande till våra leverantörer”, säger Magnus Lindholm, Operativ chef chef på HKScan. ”Med ökad slakt på Delsbo slakteri visar vi för leverantörer i området att vi på allvar har en långsiktig plan för inköp av nöt och lamm i norra delarna av Sverige. Vi har utökat med fler lokala inköpare för att både köpa in och förmedla djur. Vi ökar vår service vad gäller hämtning av sk akuta djur samtidigt som de viktiga återtagslösningarna finns kvar och finslipas ytterligare”, avslutar Magnus.

För ytterligare information:

Magnus Lindholm, Operativ chef HKScan Sverige, tel.  070-5936290
Thomas Gill, Platschef och ägare Delsbo Slakteri, tel. 070-2505770
Presstjänst HKScan Sverige, tel. 08-725 85 10

På HKScan gör vi livet godare, idag och imorgon, och vårt strategiska mål är att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 års erfarenhet tillverkar våra nästan 7000 medarbetare lokalt producerad mat och våra välsmakande och ansvarsfullt producerade produkter utgör en del av konsumenternas måltider, både till vardag och fest. För oss på HKScan innebär ansvar kontinuerlig utveckling och konkreta insatser inom hela värdekedjan. Som en del av vår klimatplan Zero Carbon har vi som mål att uppnå netto noll klimatavtryck, från gård till konsument, i slutet av 2040. Våra hemmamarknader är Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra starka varumärken omfattar HK®, Kariniemen®, Via®, Scan®, Pärsons®, Rakvere®, Tallegg® and Rose® och strategiska partnerskap som Kivikylän®, Tamminen® and Boltsi®. År 2021 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan över 1,8 miljarder euro.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.