Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Bostads AB Vätterhem är klara

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Efter flertalet förhandlingsomgångar har Hyresgästföreningen och Bostads AB Vätterhem nu nått en överenskommelse gällande hyrorna för 2022. Överenskommelsen innebär en hyreshöjning med 19,38 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en höjning på strax över 100 kronor per månad för en snittlägenhet på 70 kvadratmeter. Undantag görs för cirka 150 bostäder där uppvärmningen inte ingår i hyran. Dessa höjs istället med 15,30 kronor per kvadratmeter och år. Vätterhems utgångskrav i förhandlingen var att höja hyrorna med 34,20 kronor per kvadratmeter och år

En lyckad förhandlingsprocess är avslutad, överenskommelsen innebär en höjning med 19,38 kronor per kvadratmeter och år för de lägenheter där man har varmhyra. För de cirka 150 bostäder där uppvärmningen inte ingår i hyran blir höjningen istället 15,30 kronor per kvadratmeter och år. Det är cirka 7 300 lägenheter som omfattas utav förhandlingsöverenskommelsen. I förhandlingen har man tagit hänsyn till lokala förutsättningar och kostnadsökningar i form av höjda taxor och avgifter. 

– Som ordförande i förhandlingsdelegationen och hyresgäst hos Vätterhem är min starkaste motivation att värna om hyresgästen. En skälig höjning som bibehåller hög service och högt underhåll. Detta ser jag att vi har lyckats med i denna förhandling utifrån rådande kostnadsökningar, kommenterar Brigitte Widell, ordförande i förhandlingsdelegationen för Hyresgästföreningen.

 Vätterhems utgångskrav i förhandlingen var att höja hyrorna med 34,20 kronor per kvadratmeter och år. 

– Utifrån bolagets yrkande hade höjningen inneburit en höjning på cirka 200 kronor per månad för en snittlägenhet. I och med en lyckad överenskommelse innebär det istället en höjning på strax över 100 kronor per månad, säger Angelica Karlsson, förhandlingsledare hos Hyresgästföreningen.

För mer information kontakta gärna: 
Angelica Karlsson, förhandlingsledare i Hyresgästföreningen region Sydost.
 
Mejl: 
[email protected]
Telefon: 010-459 21 06 

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *