Hyresförhandlingen har strandat mellan Hyresgästföreningen och Osbybostäder

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Osby kommer inte överens om 2022 års hyror. Förhandlingen har strandat och nu blir det upp till Hyresmarknadskommittén att medla mellan parterna. 

Osbybostäder vill se en hyreshöjning på 4,4 procent, något som Hyresgästföreningen menar ligger på en alldeles för hög nivå. Efter att parterna suttit ner vid förhandlingsbordet vid flera tillfällen utan att nå en uppgörelse har Osbybostäder valt att frånträda förhandlingarna. 

– Osbybostäders bud på 4,4 procent ligger på en nivå som inte är tillräckligt motiverad och således kan vi inte acceptera den, det är långt över de uppgörelser vi hittills nått med andra kommunala bostadsbolag i regionen, säger Fredrik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Nu ska Hyresmarknadskommittén göra ett försök till medling. Kommittén är ett medlemsorgan som består av representanter från Hyresgästföreningens riksförbund och Sveriges Allmännytta. 

För mer information, kontakta:
Fredrik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne
010-459 17 11, [email protected]

Sara Boström, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne
010-459 17 34, [email protected]

 

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.