Hyresgästföreningen hjälper riskgrupper i karantän

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

När andra verksamheter tvingas stänga ned på grund av Corona väljer Hyresgästföreningen att ställa om delar av sin organisation för att hjälpas åt i en tid av kris. Nu sätter föreningen vissa av sina anställda att på hel- eller deltid bemanna telefonerna. Uppdrag: Hjälpa riskgrupper i karantän. Efterlysning: Goda grannar.

– Vi startat ett projekt som heter Goda Grannar. Ambitionen är att vi som organisation ska matcha ihop människor som på ideell basis vill hjälpa till, med de som är i behov av hjälpen just nu. Det kan vara personer i riskgrupper, i karantän eller sjuka som behöver hjälp med att handla, rasta hunden eller slänga sopor, säger boendeutvecklaren Samuel Björklund.

All personal som i det nu uppkomna läget inte kan utföra sina ordinarie arbetsuppgifter på hel- eller deltid, kommer att bemanna telefonerna för att ta hand om volontärer, koppla ihop med behövande och mobilisera medlemmar i hjälparbetet. Riskgrupper och sjuka kommer kunna anmäla behov av hjälp.

Läs mer på www.godagrannar.nu, som är Hyresgästföreningens sajt där volontärer själva kan anmäla sitt intresse och hitta mer information.

För mer information:
Samuel Björklund, boendeutvecklare, 073-829 18 01

Region Norrland
Anders Rubensson
0104591830
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *