Hyresnämnden fastställer Pitebos yrkande om hyreshöjningar

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Allmännyttiga Pitebo har tidigare vänt sig till hyresnämnden och begärt prövning av bruksvärdet för 179 lägenheter på Prästgårdsgatan i Piteå. Bolaget begärde höjd hyra med i genomsnitt 23 procent. Den 30 juni kom beslut, som innebär att Pitebos yrkade hyreshöjningar fastställs av hyresnämnden. 

Hyresnämnden har under handläggningen använt tolv av de 179 lägenheter som Pitebos begäran omfattar som så kallade pilotfall.

– Ett trist utslag, som tyvärr kommer leda till kraftigt höjda hyror i Piteå. Vi i Hyresgästföreningen kommer att företräda alla våra medlemmar som vill överklaga besluten, säger Hyresgästföreningens chefsjurist Niclas Sundell. 

De hyresgäster som är parter i ärendet kan överklaga beslutet skriftligt till Svea hovrätt senast den 21 juli 2022.

En lägenhets bruksvärde är det praktiska värde den har ur hyresgästens synvinkel. En lägenhet med en planlösning som gör den lätt att möblera har exempelvis ett högre bruksvärde än en i övrigt likvärdig lägenhet, men med en sämre planlösning.

Det är hur hyresgäster i allmänhet värderar lägenhetens egenskaper som bestämmer dess bruksvärde. Olika individers skilda värderingar och behov påverkar inte bruksvärdet.

För mer information:
Niclas Sundell, enhetschef juridik, 070-579 24 46

Region NorrlandRegional pressjour Norrland010-459 18 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.