Connect with us

Marknadsnyheter

Idag inleds teckningsperioden i Prostatype Genomics AB:s företrädesemission av units

Published

on

Idag, den 6 juli 2022, inleds teckningsperioden i Prostatype Genomics AB:s (”Prostatype Genomics” eller “Bolaget”) emission av units med företrädesrätt för befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”). Även allmänheten inbjuds att teckna units i Företrädesemissionen. Teckningsperioden löper till och med den 20 juli 2022. Företrädesemissionen kan initialt tillföra Bolaget maximalt cirka 22,5 MSEK före emissionskostnader. I mars 2023 kan Bolaget tillföras ytterligare högst cirka 22,5 MSEK före emissionskostnader, vilket är hänförligt till inlösen av vidhängande teckningsoptioner av serie TO 2. Den initiala delen av Företrädesemissionen omfattas till 100 procent av tecknings- och garantiåtaganden. Prospekt, teaser och anmälningssedlar hålls tillgängliga via Bolagets (www.prostatypegenomics.com), Sedermera Corporate Finance AB:s (www.sedermera.se) och Nordic Issuing AB:s (www.nordic-issuing.se) respektive hemsidor. Härutöver finns möjlighet att teckna units med digital signering på Nordic Issuing AB:s hemsida.

Bakgrund, motiv och målsättningar

Sedan Prostatype Genomics noterades på First North i november 2020 har Bolaget uppnått flera viktiga milstolpar. Under 2020 presenterade Prostatype Genomics en extern valideringsstudie från Skånes universitetssjukhus på EAU (European Association of Urology), som visade att patienter vars prostatacancer ursprungligen kategoriserats som högrisk, kunde med hjälp av Prostatype® kategoriseras om till låg- (10,5 procent) och intermediär risktyp (31,5 procent). Detta har stor betydelse inför beslutet om en patient ska genomgå en radikal cancerbehandling eller inte. Bolaget har också meddelat positiva resultat från det första steget i Bolagets pågående valideringsstudie i Taiwan. En ytterligare uppnådd milstolpe är en klinisk studie som genomförts med Prostatype® på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Studien indikerar att Prostatype® på ett tydligt sätt kan hjälpa sjukvården att enklare och med större säkerhet identifiera de patienter som behöver radikal behandling och de patienter som inte behöver genomgå någon radikal behandling, t.ex. operation. Studien har rönt stort intresse och har presenterats på AUA (American Urology Association’s) årsmöte i New Orleans, USA, under våren 2022.

Utöver ovanstående vetenskapliga milstolpar har Bolaget dessutom uppnått flera kommersiella mål. Prostatype Genomics har bl.a. ingått avtal med distributörer i Spanien, Portugal och Storbritannien för vidare kommersialisering, försäljningsorganisationer har etablerats i Tyskland samt Italien och försäljning har påbörjats i Tyskland samt Kina. Bolaget har också levererat den första ordern av Prostatype® till Storbritannien. Något som har möjliggjort kommersialisering och expandering är Bolagets förstärkta marknadsorganisation, där fyra positioner inom kommunikation och försäljning har tillsatts.

Motivet bakom Företrädesemissionen är att kunna finansiera och intensifiera lanseringen av Bolagets gentest, Prostatype®, i USA och EMEA samt initiera och slutföra ett flertal valideringsstudier på utvalda europeiska marknader samt i USA och Asien. För att kunna inleda försäljning på olika marknader behöver ett antal målsättningar uppnås. För innevarande år har Prostatype Genomics som främsta mål att inleda försäljning på utvalda marknader i Europa och ingå distributörsavtal med en eller flera CLIA-partners (som kan erbjuda Prostatype® med godkännande från FDA) i USA. Andra viktiga målsättningar för 2022 är att påbörja en amerikansk valideringsstudie och rekrytera en VD samt kompletterande organisation till det nyligen etablerade dotterbolaget i USA. Under 2023 avser Bolaget att huvudsakligen initiera samarbete med utvalda distributörer i Frankrike och Mellanöstern, starta försäljning i USA, Frankrike, Taiwan och Mellanöstern samt ingå avtal med flertalet distributionspartners i USA. Vidare har Bolaget som finansiell målsättning att generera en organisk försäljningstillväxt om cirka 250–400 procent per år under de kommande tre verksamhetsåren som ett resultat av accelererad kommersialisering och ökade marknadsandelar. Efter det förväntas tillväxten vara hög under överskådlig framtid.

För fullständig information, inklusive villkor för erbjudandet, hänvisas till det prospekt som upprättas med anledning av Företrädesemissionen. Prospektet, en sammanfattande teaser samt anmälningssedlar finns att tillgå på Bolagets (www.prostatypegenomics.com), Sedermera Corporate Finance AB:s (www.sedermera.se) och Nordic Issuing AB:s (www.nordic-issuing.se) respektive hemsidor. Härutöver finns möjlighet att teckna units med digital signering på Nordic Issuing AB:s hemsida.

Viktiga datum

  • Handel med uniträtter: 6 juli – 15 juli 2022
  • Teckningsperiod: 6 juli – 20 juli 2022
  • Handel med BTU: 6 juli 2022 fram till dess att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket
  • Offentliggörande av slutligt utfall i Företrädesemissionen: omkring den 25 juli 2022

Erbjudandet i sammandrag

  • Emissionsvolym: Bolaget kan initialt tillföras cirka 22,5 MSEK före emissionskostnader. Genom inlösen av teckningsoptioner av serie TO 2 kan Bolaget tillföras ytterligare högst cirka 22,5 MSEK i mars 2023.
  • Företrädesrätt till teckning: För varje aktie som innehafts på avstämningsdagen den 30 juni 2022 erhålls en uniträtt. Trettiosju (37) uniträtter berättigar till teckning av en (1) unit. Varje unit består av nitton (19) aktier och nitton (19) teckningsoptioner av serie TO 2.
  • Teckning och betalning: Teckning med stöd av uniträtter sker under teckningsperioden i enlighet med ”Villkor för Erbjudandet” i prospektet. Observera att uniträtter som aktieägaren inte avser nyttja måste säljas senast den 15 juli 2022 för att inte förfalla utan värde.
  • Teckningskurs: 55,10 SEK per unit, motsvarande 2,90 SEK per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Courtage utgår ej.
  • Antal aktier innan Företrädesemissionen: 15 103 602 aktier.
  • Utspädning: För de befintliga aktieägare som väljer att inte nyttja sina uniträtter till att teckna units, kommer att vidkännas en maximal utspädning om cirka 34 procent genom den initiala emissionen. Vid fullt nyttjande av TO 2 uppgår utspädningen till ytterligare cirka 25 procent.
  • Tecknings- och garantiåtaganden: Prostatype Genomics har erhållit tecknings- och garantiåtaganden om cirka 22,5 MSEK (motsvarande cirka 100 procent av initial emissionsvolym). För utställda garantiåtaganden från garanter som inte avser styrelsemedlemmar utgår kontant premieersättning om tio procent. För garantiåtaganden från styrelsemedlemmar utgår kontant premieersättning om fem procent.
  • Handelsplats: Nasdaq First North Growth Market.

Sammanfattande villkor för teckningsoptioner av serie TO 2

Teckningsoptioner av serie TO 2 har en inlösenperiod från och med den 9 mars 2023 till och med den 30 mars 2023. Lösenkursen kommer att vara samma pris per aktie som teckningskursen i den initiala delen av Företrädesemissionen, dvs. 2,90 SEK. Vid fullt nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 2 kommer teckningsoptionerna tillföra Bolaget cirka 22,5 MSEK före emissionskostnader. Fullständiga villkor och anvisningar för teckningsoptioner av serie TO 2 finns tillgängliga på Bolagets hemsida (www.prostatypegenomics.com).

Rådgivare

I samband med Företrädesemissionen har Prostatype Genomics anlitat Sedermera Corporate Finance AB som finansiell rådgivare, Markets & Corporate Law Nordic AB som legal rådgivare samt Nordic Issuing AB som emissionsinstitut. Shark Communication AB bistår Bolaget med rådgivning avseende kommunikation.

För ytterligare information om Företrädesemissionen, vänligen kontakta:

Sedermera Corporate Finance AB

Telefon: +46 40 615 14 10

E-post: cf@sedermera.se

www.sedermera.se

För mer information om Prostatype Genomics, vänligen kontakta:

Nicklas Rosendal, Presskontakt

Telefon: +46 708-89 33 34

E-post: nicklas.rosendal@prostatypegenomics.com

www.prostatypegenomics.com

Certified Adviser

Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB, 011-32 30 732, ca@skmg.se

Prostatype® är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Genova offentliggör prospekt och ansöker om upptagande till handel av ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer 2023/2026 vid Nasdaq Stockholm under utestående grönt ramverk

Published

on

By

Genova Property Group AB (publ) (“Bolaget” eller “Genova”) emitterade den 16 april 2024 ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer om 150 Mkr med löptid till 16 november 2026 under sitt gröna obligationsramverk om totalt 750 Mkr med ISIN SE0018397705 (de ”Gröna Ytterligare Obligationerna”). Genova har, i enlighet med villkoren för de Gröna Ytterligare Obligationerna, ansökt om upptagande till handel av de Gröna Ytterligare Obligationer vid Nasdaq Stockholm på listan för hållbara obligationer och första dag för handel beräknas bli omkring den 20 maj 2024. Med anledning av upptagande till handel har Bolaget upprättat ett noteringsprospekt som har godkänts av Finansinspektionen. Prospektet finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.genova.se och Finansinspektionens webbplats www.fi.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD, Michael Moschewitz, telefon 070-713 69 39, michael.moschewitz@genova.se

Om Genova
Genova Property Group AB (publ) är ett modernt och personligt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med fokus på Storstockholm och Uppsala. Per den 31 mars 2024 ägde bolaget fastigheter till ett värde om cirka 10,1 mdkr och en uthyrbar yta om cirka 350 000 kvm samt innehade cirka 9 400 bostadsbyggrätter. Genovas aktie är sedan juni 2020 upptagen till handel på Nasdaq Stockholm.

Genova – Smålandsgatan 12 – 111 46 Stockholm – www.genova.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.