Connect with us

Marknadsnyheter

Ikoniska omslag för att belysa internationella kvinnodagen

Published

on

Readly tar en titt tillbaka på några av årets mest inspirerande omslag för att kickstarta #EmbraceEquity-konversationen denna internationella kvinnodagen.


I linje med sitt budskap om inkludering, har den digitala magasin och tidningstjänsten Readly sammanställt en lista över några av de mest inspirerande omslagen med kvinnor under det senaste året.

2022 var ännu ett händelserikt år för kvinnor med flera globala utvecklingar som den ryska invasionen av Ukraina, protester i Iran, fördjupad inflation och klimatförändringar, som fortsatte att påverka kvinnors välbefinnande över hela världen. Under utmanande förhållanden har kvinnliga förebilder fortsatt sin kamp för att påskynda jämställdhet och omforma samhället till en mer inkluderande plats.

Berättelserna och bilderna av dessa kvinnor på omslagen av ikoniska magasin har fungerat som katalysator för tusentals samtal, samt för att informera, utbilda och inspirera miljontals personer. Med 7000 titlar tillgängliga på sin digitala plattform, hyllar Readly kraften i ett tankeväckande tidningsomslag för att trigga en hel social rörelse. Denna internationella kvinnodagen tas #EmbraceEquity-kampanjen vidare av de otaliga modiga, motståndskraftiga och briljanta kvinnorna som outtröttligt arbetar för att förbättra sitt samhälle.

Här är några av dem:

Sverige:

Femina, september 2022, Malena Ernman⁠

Den svenska operasångerskan Magdalena Ernman är känd för sin fantastiska musikkarriär som sträcker sig över decennier men idag är hon mer känd som klimataktivisten Greta Thunbergs mamma. 52-åringen är själv politiskt aktiv, medförfattare till Scener från hjärtat; en bok om hennes familj, miljö och hållbarhet.⁠

Kulturnytt, februari 2023, Laleh⁠

Den begåvade musikstjärnan Laleh Pourkarim är en hängiven miljö- och människorättsaktivist som använder sin bakgrund som politisk flykting för att sprida medvetenhet. Laleh flydde som barn från Iran till Azerbajdzjan och flyttade sedan till Minsk och Östberlin innan hon bosatte sig i Sverige.⁠

Storbritannien:

The Guardian Weekly, oktober 2022, Protester i Iran⁠

De unga kvinnorna i Iran tar modigt ledningen i att utmana Teherans moraliskt bankrutta regim. Dessa modiga kvinnor är Irans framtid som inte längre kan tystas eller isoleras från världen.

Observer The New Review, november 2022, Patti Smith⁠

Den 76-åriga rockarens motkulturella meriter och dynamiska aktivism har bidragit till hennes ikoniska status. Från AIDS till klimatförändringar och antikrigsprotester (senast i samband med krigetet i Ukraina) tvekar Patti aldrig på att göra sin röst hörd för rättvisa.

Australien

Vogue, februari 2023, Love Out Loud – The Faces and Forces of Pride

Vogue Australiens omslag med fem inflytelserika HBTQIA+-personer firar den allra första gången som ett WorldPride event hållits på södra halvklotet. Starka budskap om stolthet, självacceptans och vikten av synlighet betonas mot bakgrunden av inkludering, jämlikhet och acceptans.

Italien

Donna Moderna, juli 2022, Chimamanda Ngozi Adichie

Nigerianska Chimamanda Ngozi Adichie, berömda författaren av TEDx-publikationen ”Alla borde vara feminister”, är en annan kraftfull röst för kvinnor som skriver under sitt pseudonym Amanda N. Adichie. Den hyllade författaren av facklitteratur, romaner och noveller utforskar teman som politik, kultur, ras och genus i elegant och fängslande prosa. I Italienska magasinet Donna Moderna uppmanar hon kvinnor att inte skämmas och att befria sig från den ständiga känslan av otillräcklighet som samhället ingjutit.

Tyskland

Courage, april 2022, Luisa Neubauer 

Klimataktivisten Luisa Neubauer, ofta kallad Tysklands svar på Greta Thunberg, är en ständig agitator för klimatåtgärder. Som en av nyckelpersonerna bakom skolstrejken för klimatrörelsen i Tyskland, har Luisa har dykt upp på FN:s klimatkonferens, träffat otaliga stats- och regeringschefer, organiserat globala klimatstrejker och talat vid ett flertal globala evenemang.

Nederländerna

Vogue NL, november 2022, Precious Lee

Modellen Precious Lee skakar om modevärlden. Hon bryter mot oskrivna regler och står bakom förnyelsen av skönhet och kraft av mångfald och inkludering. 2021 var hon den första afroamerikanska kvinnan i plusstorlek som deltog på Versaces vår/sommarshow. Hon kämpar för att vidga uppfattningen om skönhet bortom marginaliserade åsikter och gränser

För mer information: 
Amelie Argenti, PR Manager 
amelie.argenti@readly.com  
+46 733 92 42 63
 

Readly
Readly är en digital prenumerationstjänst som ger användare obegränsad tillgång till 7000 nationella och internationella magasin. Bolaget är idag en ledande aktör inom digitala magasinprenumerationer i Europa med användare på 50 marknader. I samarbete med 1200 förlag över hela världen digitaliserar Readly magasinindustrin. Vårt syfte att tillföra inspiration och insikt till människors dagliga liv och skapa meningsfulla stunder av avkoppling
. Under 2022 distribuerade Readly cirka 286 000 utgåvor av magasin och tidningar som har lästs 146 miljoner gånger. www.readly.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sedana Medical publicerar sin årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sedana Medical AB (publ) publicerar sin årsredovisning för 2023. Årsredovisningen beskriver väsentliga händelser och finansiell information för 2023, samt bolagets framsteg på sina strategiska huvudprioriteringar under året.

”Under 2023 tog Sedana Medical flera viktiga steg mot att bli ett långsiktigt lönsamt och välmående bolag. Vi har återgått till en stabil försäljningstillväxt efter den utmanande perioden efter covid, vi har tagit avgörande steg mot att nå lönsamhet i vår verksamhet utanför USA och vi gör framsteg mot lansering i USA – vår enskilt största tillväxtmöjlighet och en avgörande milstolpe för bolaget”, säger Johannes Doll, vd för Sedana Medical.

 

Årsredovisningen finns tillgänglig på www.sedanamedical.com.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Doll, VD, 076-303 66 66
Johan Spetz, CFO, 0730-36 37 89
ir@sedanamedical.com

 

 

Denna information är sådan information som Sedana Medical är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 21:00 CEST.

 

Om Sedana Medical

Sedana Medical AB (publ) är en pionjär inom medicinteknik och läkemedel med fokus på inhalationssedering för att förbättra patientens liv under och efter sedering. Genom kombinationen av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran), tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård.

 

Sedana Medical har direktförsäljning i Benelux, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norden och Spanien. I andra delar av Europa liksom i Asien, Australien, Kanada och Syd- och Centralamerika arbetar företaget med externa distributörer.

 

Sedana Medical grundades 2005, är noterat på Nasdaq Stockholm (SEDANA) och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bio Vitos Pharma meddelar styrelseledamots avgång

Published

on

By

Bio Vitos Pharma meddelar att Igor Lokot avgår som styrelseledamot i bolagets styrelse per idag.

Jag avgår på egen begäran då övriga uppdrag inte gör det möjligt för mig att avsätta nödvändig tid och engagemang som uppdraget kräver, säger Igor Lokot.

Efter Igors avgång består styrelsen av två ledamöter, ordförande Richard Wall och Bo Ziedén. Kallelse till årsstämma den 14 maj är redan utfärdad, där val av ny styrelseledamot ska genomföras.

Bolaget riktar ett stort tack till den tid Igor lagt ned sedan han tillträdde som styrelseledamot för bolaget.

För ytterligare information, kontakta:

Bio Vitos Pharma AB (publ)

Jesper Birgemo, VD

Tel: +46 (0) 70 895 39 34

Om Bio Vitos Pharma AB

Bio Vitos Pharma utvecklar, producerar och kommersialiserar järnsuccinat för behandling av järnbrist inom ramen för moderbolaget samt en tjänst för patientnära upptäckt av hemolys i blodprover inom ramen för ett helägt dotterbolag, Hemcheck Management AB. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

FNCA Sweden AB är Certified Adviser till bolaget.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sensys Gatso Group publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sensys Gatso Group AB, en global leverantör av trafiksäkerhetslösningar, har offentliggjort sin årsredovisning för 2023 och denna finns tillgänglig på företagets webbplats:

https://www.sensysgatso.com/se/investors/investors/investors/financial-reports/2023/%C3%A5rsredovisning-2023

Den tryckta versionen av årsredovisningen distribueras med post till aktieägare och andra intressenter som begär att få ett tryckt exemplar.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 19.50.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.