Invent Medic börjar sälja Efemia Bladder Support via Amazon i Tyskland

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Invent Medic meddelar att bolaget har öppnat en Efemia Store på e-handelsplattformen Amazon i Europa med Tyskland som första marknad. Bolagets första produkt Efemia Bladder Support finns redan till försäljning, och målsättningen är att börja erbjuda även Efemia Menstrual Cup under 2022.

Öppnandet av denna onlinebutik är helt i linje med Invent Medics strategi att göra Efemia Bladder Support mer tillgänglig för kvinnor som själva söker en lösning för sin ansträngningsinkontinens. Tyskland har valts ut som första marknad, och här kommer bolaget att genomföra en rad marknadsaktiviteter för att göra produkten synlig gentemot potentiella kunder.

– Det är med glädje jag kan konstatera att vi nu har en internationell säljkanal för vår  näthandel som gör det betydligt enklare att nå ut direkt till konsumenter. Jag vill tacka alla som har varit involverade i projektet som har gjort det möjligt att börja erbjuda Efemia Bladder Support på den tyska delen av Amazon tidigare än planerat. Vi arbetar nu vidare med målsättningen att även kunna börja erbjuda Efemia Menstrual Cup under 2022, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Köpbeteenden skiljer sig markant mellan olika länder i Europa, och när det gäller e-handel ligger Tyskland och Storbritannien i topp. På dessa marknader omsatte e-handeln omkring 50 miljarder euro vardera under 2020, varav köp via Amazons e-handelsplattform utgjorde cirka 30 procent. Då Invent Medic kommer att använda sig av motsvarande strategier i Tyskland som redan har visat sig vara framgångsrika på den mycket mindre svenska marknaden ser bolaget stor långsiktig potential i denna utökade europeiska satsning.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: [email protected] 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.