Investera dig ur energikrisen – Seminarium på Borgeby fältdagar

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

På några år har dieselpriserna stigit med tio kronor och för elpriset rör det sig om en tiodubbling av kilowattpriset jämfört med vad man som konsument betalade för ett par år sedan. Utveckling får konsekvenser inom den gröna näringen med ökade produktionskostnader. Samtidigt har kalkylen för att investera i egen energiproduktion på gården förändrats radikalt.

På Länsförsäkringar Skånes seminarium ”Investera dig ur energikrisen” på Borgeby fältdagar lyfter vi frågan när det blir lönsamt att satsa på en egen energianläggning på gården. Solceller, vindkraft och biobränsle – vilken typ av produktion passar olika gårdar, hur resonerar bankerna kring investeringen och vilka fäller finns för vid byggnationen för att exempelvis inte skapa onödig risk för brand? Dessa och många fler frågor avhandlas under seminariet.

Leder samtalet gör Peter Birch-Iensen, affärsspecialist Lantbruk på Länsförsäkringar Skåne och som också är mångårig programledare för podden ”Mitt Lantbruk”.

I panelen sitter Ulf Jobacker, Projektledare på Energikontoret Skåne, Henrik Gavelin, Ängdala mjölk, Ingvar Karlsson, på Länsförsäkringar Bank samt Mattias Olsson, skadeförebyggare inom lantbruk på Länsförsäkringar Skåne.

När: 19 juni, 14:00

Var: Borgeby Fältdagar, Tält Axet

Vid frågor kontakta:

Peter Birch-Iensen
Affärsspecialist Lantbruk, Länsförsäkringar Skåne

Mobil: 076-773 84 89
Epost: [email protected]

Joel Lyth
Pressansvarig
Mobil: 076-773 81 93
Epost: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.