Råttor på gården? – seminarium på Borgeby fältdagar

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Stramare EU-lagstiftning har skapat nya förutsättning för hur bekämpningen av råttor får genomföras på våra gårdar. Striktare reglering ställer också krav på mer omfattande skadeförebyggande insatser från lantbrukaren sida.

Hur stort problem är råttorna i lantbruket idag, vilka konsekvenser kan råttorna ställa till med och finns det nya regelverk kring rodenticider vid horisonten som lantbrukare redan idag bör ta höjd för? Redo att ge svar på frågorna under seminariet som Länsförsäkringar Skånes arrangerar finns representant från såväl Kemikalieinspektion som lantbrukare som själv dagligen brottas med de utmaningar som skadedjur kan innebära.

Håller i samtalet gör Peter Birch-Iensen, affärsspecialist Lantbruk på Länsförsäkringar Skåne och som också är mångårig programledare för podden ”Mitt Lantbruk”.

Vår panel består av Johan Helgesson, rådgivare på Kemikalieinspektionen, Länsförsäkringar Skåne skadedjursexpert Emil Öberg och Christian Radby som driver Radby Jordbruk & Maskinstation AB och är aktiv inom Spannmåls odlarföreningen.

Vid frågor kontakta:

När: 30 juni, 14:00

Var: Borgeby Fältdagar, tält Axet

Peter Birch-Iensen
Affärsspecialist Lantbruk, Länsförsäkringar Skåne

Mobil: 076-773 84 89
Epost: [email protected]

Joel Lyth
Kommunikatör, Länsförsäkringar Skåne Service & Sanering

Mobil: 076-773 81 93
Epost: [email protected]

Länsförsäkringar Skåne är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. Gemensamt bildar vi Länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder en helhet av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner, företagare och lantbrukare.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.