Investment AB Spiltan vill förändra bolånemarknaden – investerar i Hejmo Kredit AB

| 21 juli, 2021 | 0 kommentarer

När Spiltan 2002 startade ett nytt fondbolag var drivkraften att ge Sveriges fondsparare ett alternativ till storbankernas fonder – som då totalt dominerade marknaden. År 2021 har Spiltan samma drivkraft för bolån. Investment AB Spiltan investerar därför 25 miljoner kr i Hejmo för att bolaget ska få en ägare med erfarenhet av att utmana befintliga aktörer på den svenska finansmarknaden. Investeringen är kopplad till en godkänd ägarprövning av Finansinspektionen. Spiltans mål är att nå samma starka position på bolånemarknaden som man har uppnått på fondmarknaden.

Hejmo har en komplett plattform för att möta bolånekunders höga krav på enkelhet och användarvänlighet. Med kapital från Spiltan ska bolaget ta upp konkurrensen med de svenska bolåneaktörerna.

Med en ny huvudägare och befintlig fondstruktur för bolån i Luxembourg har bolaget de verktyg som behövs för att attrahera institutionella investerare. Fondstrukturen har arbetats fram i samarbete med Royal Bank of Canada, fondförvaltaren Carne och advokatbyrån DLA Piper i Luxembourg.

– Den svenska bolånemarknaden omfattar snart 4 000 miljarder kr per år och domineras fortfarande av traditionella aktörer, säger Göran Pallmar, vice vd för Investment AB Spiltan. Vi ser därför stor potential i Hejmos digitala affärsmodell, tekniska plattform och erfarna team som kan leverera lägre kostnader och en smidigare kundupplevelse. Spiltan har erfarenhet av att utmana traditionella finansstrukturer och som långsiktiga investerare har vi resurser och uthållighet för att lyckas.

– Bolån brukar vara den enskilt största utgiftsposten för många, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan. Tillsammans med Hejmo ser vi fram emot att hjälpa svenskar att sänka sina bolånekostnader och få pengar över till annat.

– För att uppnå Hejmos högt satta mål har företaget sökt en strategisk investerare. I våra kontakter med Spiltan har vi fått bekräftat att vi har samma målsättning och många gemensamma värderingar som har legat till grund för beslutet att genomföra denna affär. Vi ser mycket fram emot att arbeta med Spiltan för att skapa förändring på bolånemarknaden, säger Nicklas Larsson, vd för Hejmo Kredit AB.

För mer information, kontakta:
Nicklas Larsson, vd Hejmo Kredit AB, tel: +46-703-132 626 eller [email protected]
Per H Börjesson, vd Investment AB Spiltan, tel: +46-708-797 101 eller [email protected]  

Göran Pallmar, vice vd Investment AB Spiltan, +46-708-898 112, [email protected]

Om Spiltan
Investment AB Spiltan är ett investmentbolag som investerar i noterade och onoterade svenska företag som drivs av duktiga entreprenörer. Spiltan äger idag en portfölj värderad till cirka 7 miljarder kronor som består av tech, finans, fastigheter och industri. Några av innehaven: Paradox Interactive, NuvoAir, Besedo, P&E Fastigheter, Captario, Pepins Group och Spiltan Fonder. Spiltan har över 5 000 aktieägare och aktien handlas månadsvis på Pepins.com. Mer information finns på Spiltan.se.

Om Hejmo Kredit AB
Hejmo Kredit AB är ett svenskt bolag med tillstånd från Finansinspektionen att bedriva verksamhet enligt lagen om verksamhet med bostadskrediter. Hejmo tycker att alla svenska bostadsägare borde ha lika möjlighet att få tillgång till samma enkla och transparenta bolån. Läs mer Hejmo.se.

Om Hejmo Mortgage Fund
Hejmo Mortgage Fund är en fondstruktur som registreras som ett Special Limited Partnership, (SLP), hos Luxembourgs motsvarighet till Finansinspektionen, Commission de Surveillance du Secteur Financier, (CSSF). Royal Bank of Canada kommer att vara administratör och förvaringsinstitut till fonden, Carne Group förvaltare, EY revisorer och DLA Piper juridisk rådgivare. Läs mer på hejmomortgagefund.lu 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.