#InvestTalks Podcast ⎮ Peder M Andersen , VD Biosergen AS (BIOSGN): Biosergens innovativa behandling av invasiva svampinfektioner har potential att nå blockbusterstatus

| 17 juli, 2022 | 0 kommentarer

Bioteknikbolaget Biosergen utvecklar nya behandlingar av allvarliga invasiva svampinfektioner, ett område där endast en ny klass av svampdödande läkemedel har utvecklats på tre decennier och där Biosergen är ensamma om att utveckla en ny global läkemedelskandidat. Biosergens läkemedelskandidat BSG005 kan rädda hundratusentals liv varje år. Det är dessutom en kandidat med god potential att nå blockbusterstatus och utvecklas till ”first drug of choice” in sin kategori. BSG005 har i prekliniska studier uppvisat en tre- till fyrfaldig potensfördel jämfört med befintliga läkemedel på marknaden. Det berättar Biosergens vd Peder M Andersen.

Intervjun publiceras även i #Investtalks Sektor: Health Care med Dagens industri & di.se – Nordens största affärstidning med 290 000 läsare.

Fakta: Biosergen är ett bioteknikbolag som baseras på två decennier av forskning vid Norwegian University of Science and Technology (NTNU) i Trondheim, i samarbete med The Foundation for Scientific and Industrial Research at the Norwegian Institute of Technology (SINTEF). Med expertis inom biosyntetisk teknik bedriver Biosergen ett utvecklingsprogram mot systemiska svampinfektioner, med fokus på den primära läkemedelskandidaten BSG005. Biosergen är noterat på Nasdaq First North (BIOSGN).

Läs mer på: https://lnkd.in/evXEHek4
Dagens industri E-tidning: https://etidning.di.se 
Di.sehttps://lnkd.in/eDrhZfjY
Webcast: https://lnkd.in/eKhNR3N2
Podcast: https://lnkd.in/ec77i32U

Journalist: Annika Wihlborg ⎮ #InvestTalks
#investorrelations #biosergen #biosrgn #healthcare#nasdaq Nasdaq Stockholm Dagens industri
#InvestTalks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag i syfte att stärka bolagens relationer till investerare & intressenter.

Friskrivning från ansvar:
#InvestTalks är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till investerare.
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.