Connect with us

Marknadsnyheter

Redan 100-tal obemannad sup- och kajakuthyrningar

Published

on

Intresset för paddling har aldrig varit större och nu kommer ett 100-tal obemannade stationer med uthyrning av sup och kajaker i hela landet. De bokas enkelt via nätet, låses upp med en kod och sedan är det bara att börja paddla. Varje Kayakomat drivs av en engagerad lokalbo som vill göra naturen tillgänglig för fler.

– Det har visats sig att många föredrar att hyra sup och kajak via obemannade stationer som är tillgängliga dygnet runt. Ett klick på hemsidan och man är redo att njuta av långa sommarkvällar eller en lugn morgontur, säger Richard Öhman, grundare av Point65 och Kayakomat.

Kayakomat by Point 65 Sweden lanserades på prov under våren 2021 och efter en mycket lyckad provperiod etableras konceptet nu i hela Sverige och i delar av Europa och Nordamerika. Bakom populariteten ligger en växande campingtrend, en fortsatt vurm för hemester och att många föredrar en aktiv semester, men också att delningsekonomin växer.

– Paddling är en både kul och rogivande aktivitet som bjuder på fantastiska naturupplevelser med familj och vänner. Det är också bra för hälsa och miljö. Att hyra via Kayakomat är smidigt och flexibelt och man slipper släpa och äga. Vi är faktiskt helt överväldigade över det fantastiska intresset för det nya konceptet, säger Malin Arnesson.

Om Kayakomat

Kayakomat by Point 65 Sweden, introducerades 2021 och är med de nya Kayakomat-stationerna världens ledande paddelsportuthyrare. Man bokar via hemsidan kayakomat.com, får en kod och låser sedan själv upp sin kajak. Kayakomatens kajaker, sup-brädor och tillbehör är stabila och bekväma. Varje kajak / sup-bräda är delvis tillverkad av återvunnet material. Både kajakerna och supbrädorna passar såväl nybörjaren som den mer erfarna paddlaren. Utrustningen byts ut löpande för att hålla högsta standard, vara fräsch och välfungerande. Med Kayakomat blir paddlingssäsongen och öppettiderna längre jämfört med en traditionell kajakuthyrning.

Kayakomaterna är utspridda över hela landet men ett 20-tal av dem finns i Storstockholm. Även Sveriges ledande campingkedja First Camp har valt att etablera Kayakomater på många av sina 55 campingplatser. Etableringen kommer att ske på campingar i Sverige och Danmark som ligger naturskönt vid vatten.

För mer information om Kayakomat, gå in på www.kayakomat.com

För att hitta en lokal Kayakomat-uthyrare, gå in på den här länken

Listan med Kayakomat-uthyrare uppdateras dagligen.

För högupplösta bilder på Kayakomat, gå in på denna länk.

För mer information, kontakta:

Richard Öhman, grundare Point65 och Kayakomat, tfn 070 756 33 26, [email protected]

Karin Pontén, Vår PR-byrå, tfn 0708 66 66 31, [email protected]

Kayakomat

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Globala förhandlingar mot plastföroreningar bidrar till klimatomställningen

Published

on

By

Sent fredag kväll, den 2 december, avslutades det första internationella förhandlingsmötet för ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar i Punta del Este, Uruguay.  

Över 150 länder har samlats för att delta på det första förhandlingsmötet om ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar. Uppmaningen från länderna var tydlig – för att få ett slut på plastföroreningarna behöver vi ett globalt avtal som omfattar hela plastens livscykel. Bland annat diskuterades avtalets övergripande mål och vilka åtaganden avtalet kan komma att omfatta.  

– Utan effektiva åtgärder förutspås den globala plastproduktionen tredubblas till 2060 och stora mängder av plasten hamnar i vår miljö och hav. Att reglera plastföroreningar på global nivå är därför ett viktigt steg som kan bidra till klimatomställningen, samt skydda haven, miljön och den biologiska mångfalden, säger klimat och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Intresset från näringslivet, miljöorganisationer och forskarsamhället var stort. Inför mötet genomfördes också ett endagsmöte med dessa aktörer. Rundabordssamtal hölls för att medlemsländer och aktörer skulle kunna utbyta erfarenheter och lärdomar från varandra.     

Sverige deltog i förhandlingarna som EU-ordförande och har drivit EU:s position och prioriteringar på mötet. Detta var det första av fem planerade förhandlingsmöten. Nästa internationella förhandlingsmöte ska hållas i Frankrike under våren 2023.     

För mer information, kontakta:
Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister
Romina Pourmokhtari
Tel. 070-250 59 40

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

A-kassornas system är fortsatt stängda

Published

on

By

A-kassornas system som stängdes under fredagen är fortsatt stängda över helgen. Utredning och analys av den säkerhetsrelaterade incident som upptäcktes tidigare i veckan fortsätter i oförminskat tempo.

– Vi fortsätter arbetet med att utreda och ta reda på incidentens omfattning, vad som har hänt, hur och varför. Stängningen av systemen har gjorts för att i allra största utsträckning minimera risken för konsekvenser och skador på systemen, säger Tomas Eriksson, kanslichef i Sveriges a-kassor.

Planen är att kunna öppna a-kassornas system igen så fort som möjligt för att bland annat säkerställa kommande utbetalningar av arbetslöshetsersättning.

För mer information, v. v. kontakta:
Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor, 070-583 19 37 eller [email protected]

Johan Ahlgren, kommunikationschef Sveriges a-kassor, 076-304 72 86 eller [email protected]

Fakta om a-kassan
– Sju av tio svenskar är medlemmar i a-kassan.
– Alla som har jobbat kan vid arbetslöshet ha rätt till grundersättning, oavsett medlemskap i en a-kassa eller inte.
– Den som är medlem i a-kassan kan ansöka om ersättning som baseras på inkomst.
– I Sverige finns 24 olika a-kassor, de flesta är specialiserade på olika yrkesområden.
– A-kassorna och arbetslöshetsförsäkringen finansieras av medlemsavgifter, arbetsgivaravgifter och företagarnas egenavgifter.

För mer information, kontakta gärna:

Tomas Eriksson
Kanslichef Sveriges a-kassor
070-583 19 37
[email protected] 

Johan Ahlgren
Kommunikationschef Sveriges a-kassor
076-304 72 86
[email protected] 

Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för 24 a-kassor med totalt 3,9 miljoner medlemmar. Vi arbetar för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Vårt uppdrag är att stötta a-kassorna med opinionsbildning, utbildning och IT-utveckling. Läs mer på www.sverigesakassor.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB slutför överenskommelsen för Kusile-projektet

Published

on

By

  • Överenskommelsen på 327 miljoner USD har tidigare kommunicerats och redovisats i ABB:s finansiella rapport för tredje kvartalet 2022

ABB har nått en slutgiltig överenskommelse med riksåklagaren i Sydafrika, United States Department of Justice, United States Securities and Exchange Commission och Office of the Attorney General of Switzerland kopplat till det gamla Kusile-projektet i Sydafrika som tilldelades 2015. ABB hoppas kunna nå en slutgiltig överenskommelse med tyska myndigheter inom kort.

Överenskommelsen uppgår till 327 miljoner USD. Den har tidigare redovisats i ABB:s finansiella resultat för tredje kvartalet 2022 och inkluderar den förväntade exponeringen i den tyska processen. Motsvarande negativa kassaflödeseffekt förväntas delas upp med cirka tre fjärdedelar under fjärde kvartalet 2022 och resten under första kvartalet 2023.

ABB:s VD Björn Rosengren: ”Vi tar Kusile-ärendet på största allvar. Sedan det uppmärksammades har ABB samarbetat fullt ut med alla myndigheter och lagt ner mycket tid och ansträngning för att förhindra att något liknande händer igen – inklusive lansering av en ny uppförandekod, utbildning av anställda och implementering av ett förbättrat kontrollsystem. Vi har en tydlig nolltolerans för oetiskt beteende inom vårt företag.”

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat
2 december 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.