Inzile har tecknat reviderat villkorat avtal om förvärv av QEV Tech Holdings

| 5 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Inzile AB (publ) (“Inzile”) har ingått ett reviderat villkorat avtal om att förvärva 80% av det spanska företaget QEV Tech Holdings (“QEV Holdings”), som i sin tur är delägare i det spanska företaget QEV Technologies SL (“QEV Tech”).

Efter intensiva förhandlingar mellan huvudägare till parterna Inzile och QEV Holdings har en reviderad lösning för ett samarbete nåtts, vilken ger Inzile 80% av aktierna i QEV Holdings, som i sin tur äger 19,64% av QEV Tech. Detta avtal är villkorat av de nedan listade kraven. Vid en extra bolagsstämma kommer Inzile föreslå att aktier emitteras för att den internationella elmobilitetsföretaget eFashion Championship PTE Ltd (”eFC”) ska kunna förvärva 63% av aktierna i Inzile. eFC äger idag 100% av aktierna i QEV Holdings och Enrique Bañuelos de Castro äger 100% av aktierna i eFC. Syftet med förvärvet av QEV Holdings är att eFC, tillsammans med Inzile, etablerar en ledande europeisk hub för elfordon och säkrar nödvändiga resurser för en global expansion. Avtalet är villkorat av följande:

  • Godkännande av Inziles aktieägare vid extra bolagsstämma
  • Godkännande av Nasdaq First North Growth Market, med undantag för eller inget behov av ett uppköpserbjudande (OPA). Endast med detta krav kommer transaktionen att genomföras, motiverad av den föreslagna industriella planen som gynnar alla parter och minoritetsaktieägare.

 – Det här reviderade avtalet kommer ge Inzile en starkare position i QEV Holdings, vilket ökar tempot i utvecklingen av Inzile mot en verkligt internationell leverantör inom elmobilitetsbranschen, säger Ragnar Åhgren, huvudägare och styrelseordförande i Inzile.

Inzile kommer att etablera företaget Inzile USA EV för att komma in på den amerikanska marknaden genom ett joint venture med ett amerikanskt företag. Detta bolag kommer kunna använda all nödvändig elmobilitetsteknik från QEV Tech genom avtal med bolaget. Med ovan nämnda allianser siktar Inzile på att bli det ledande företaget inom elmobilitetsmarknaden i Europa samt en viktig aktör på den nordamerikanska marknaden. Detta kommer att åstadkommas genom framtida etablering av en legal enhet och dotterbolag i USA.

– Genom att gå samman med Inzile kommer vi att ta vår företagsgrupp till en ny nivå, så att vi kan konkurrera globalt i våra fokusområden inom eMobility, säger Enrique Bañuelos, ägare av eFC och Bendinat Group.

Som tidigare meddelats kommer styrelsen och ledningen för Inzile samt den operativa verksamheten att kvarstå i Sverige. Försäljningen inom den sammanslagna enheten kommer att kanaliseras genom Inzile Sverige. Vidare har Inzile, i samarbete med en större resortkedja och med stöd från FN:s World Tourism Organization (UNWTO), påbörjat ett gemensamt utvecklingsprojekt som syftar till att producera ett nytt resortfordon för den globala marknaden.

 – Det reviderade avtalet kommer att stärka våra möjligheter att utveckla elfordon för både hotell- och resortsektorn och för vårt nuvarande segment, samt öka takten mot att leverera nästa generations lastmile-fordon för den internationella marknaden, säger Daniel Wedberg, VD för Inzile.

Som tidigare meddelats har eFC lagt en villkorad order på Inzile som omfattar 96 elbilar. Det totala ordervärdet är 80 MEUR och Inzile kommer att ta hand om projektledning av ordern inklusive inköp av leveranskapacitet från QEV Tech, liksom från andra leverantörer. Ordern kommer att generera en total nettomarginal på 8 MEUR för Inzile. Tävlingsbilarna kommer att produceras och levereras inom 12 månader från orderdatumet, givet att transaktionen mellan Inzile och QEV Holdings genomförs.

För ytterligare information:

Ragnar Åhgren, huvudägare & styrelseordförande Inzile, [email protected], +46 73 356 89 89

Daniel Wedberg, CEO Inzile, [email protected], +46 70 285 42 55

Denna information är sådan som Inzile AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 5 augusti 2021 kl. 22.30 CET.

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor, 08-528 00 399, [email protected].

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Om QEV Technologies E-MOBILITY WORLD

QEV Technologies är världsledande inom integrering av elmobilitetslösningar. QEV Technologies är ett teknikföretag specialiserat på design och produktion av elfordon. Företaget är innehavare av den exklusiva FIA-licensen för ERX-mästerskapet (rallycross) och ett EXTREME championship team och har också deltagit i ledningen av Mahindra- och Kina-lag i FIA Formula E, världens första helelektriska racingserie. Med sin ackumulerade erfarenhet och know-how syftar den till att revolutionera marknaden för elbilslösningar.

https://www.qevtech.com/

Om Group eFashion Championship PTE. LTD

eFC ägs av grundaren av ABB Formula E Championship, Enrique Bañuelos de Castro, som ger tillgång till intressenter på marknaden för elmobilitet. eFashionChampionship (eFC) är en elhypercar racingserie som samarbetar med världens mest kända lyxvarumärken. Mästerskapet syftar till att fokusera på det ökade medvetandet mot hållbarhet, i samarbete med de mest inflytelserika varumärkena och individerna. eFC ökar även attraktionen för elfordon hos s.k. high-net-worth individuals, vilket i sin tur accelererar utvecklingen av elfordonsindustrin som helhet.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *