Marknadsnyheter
Kallelse till årsstämma i Starbreeze AB (publ)
må, apr 09, 2018 20:15 CET
STOCKHOLM (9 april, 2018)– Aktieägarna i Starbreeze AB (publ), 556551-8932, (“Bolaget”) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 9 maj 2018 klockan 16.00 på Hotel Rival, Mariatorget 3, Stockholm.
Anmälan
Aktieägare som önskar delta i årsstämman ska
- dels vara införd i eget namn i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 3 maj 2018, och
- dels göra anmälan till Bolaget senast torsdagen den 3 maj 2018, helst före kl.16.00, till adress Starbreeze AB, ”Årsstämma”, Box 7731, 103 95 Stockholm eller via e-post:bolagsstamma@starbreeze.com.
Vid anmälan ska uppges namn, person-/organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav. I det fall aktieägaren avser att låta sig företrädas genom ombud måste behörighetshandlingar, såsom exempelvis fullmakter och registreringsbevis, vara tillgängliga vid stämman. Sådana behörighetshandlingar bör emellertid även biläggas anmälan. För den som önskar företrädas av ombud tillhandahåller Bolaget fullmaktsformulär som finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.starbreeze.com.
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att äga rätt att delta vid årsstämman, tillfälligt omregistrera aktierna i eget namn. Aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta sin förvaltare om detta i god tid före torsdagen den 3 maj 2018, då sådan omregistrering ska vara verkställd.
Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad
6. Val av en eller två justeringsmän
7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2017 samt, i anslutning därtill, anförande av verkställande direktören
8. Beslut oma. fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning,
b. dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen
c. ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören
9. Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, som ska väljas av stämman
10. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisor
11. Val av styrelse och styrelseordförande
12. Val av revisor
13. Beslut om bemyndigande till styrelsen att besluta om nyemission
14. Beslut om utseende av valberedning
15. Beslut om antagande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
16. Beslut om inrättande av incitamentsprogram
17. Stämmans avslutande
Styrelsens förslag till disposition beträffande Bolagets resultat (punkt 8 b)
Styrelsen föreslår att utdelning för räkenskapsåret 2017 inte lämnas samt att den balanserade vinsten om 1 206 838 892 kronor, bestående av balanserat resultat om 82 561 951 kronor, fond för verkligt värde 328 543 kronor, överkursfond om 1 180 697 398 kronor samt årets resultat om
-56 749 000, överförs i ny räkning.
Valberedningens förslag till ordförande vid stämman, styrelse, styrelsearvode m.m. (punkt 2, 9-12)
Valberedningen föreslår att Björn Kristiansson utses till stämmoordförande.
Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sju ordinarie styrelseledamöter. Ingen suppleant föreslås. Till ordinarie styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma föreslås omval av Michael Hjorth, Bo Andersson Klint, Ulrika Hagdahl, Harold Kim, Matias Myllyrinne och nyval av Kristofer Arwin och Åsa Wirén. Eva Redhe har avböjt omval. Till styrelsens ordförande föreslås omval av Michael Hjorth. Information om de personer som föreslås för val till styrelsen finns på Bolagets webbplats, www.starbreeze.com.
Kristofer Arwin, född 1970, är civilekonom, styrelseordförande och medgrundare av TestFreaks där han tidigare var VD. Han är grundare av Pricerunner där han tidigare också var VD. Kristofer Arwin är styrelseledamot och ledamot av revisionsutskottet i Kindred Group plc (tidigare Unibet Group) och i Addnode Group samt styrelseledamot i Alertsec AB.
Åsa Wirén, född 1968, är civilekonom, verksam som Senior Advisor inom Bonnier och har tidigare varit CFO på Skistar. Hon har varit auktoriserad revisor och partner hos KPMG med erfarenhet från noterade och onoterade bolag med internationell verksamhet bland annat från sektorerna media/underhållning, e-handel och konsult/mjukvara. Åsa Wirén är styrelseledamot och ordförande i revisionsutskottet i Actic Group samt styrelseledamot i N Å Future AB och Fjällförsäkringar AB.
Som arvode till styrelsen för tiden intill dess att nästa årsstämma hållits föreslås ett styrelsearvode om totalt 1 700 000 kronor (1 500 000), varav 700 000 kronor (700 000) till ordföranden och 200 000 kronor (200 000) vardera till ledamöter som inte är anställda i Bolaget. Till ersättningsutskottet föreslås ett oförändrat arvode om 200 000 kronor, varav till ordförande 100 000 kronor och till ledamot 50 000 kronor. Till revisionsutskottet föreslås ett oförändrat arvode om 400 000 kronor, varav till ordförande 200 000 kronor och till ledamot 100 000 kronor. Ovanstående förslag innebär att det totala arvodet till styrelsen (inklusive arvode för utskottsarbete) uppgår till 2 300 000 kronor (2 400 000).
Till revisor föreslås oförändrat PricewaterhouseCoopers AB. Valberedningens förslag överensstämmer med revisionsutskottets rekommendation. PricewaterhouseCoopers AB har informerat Bolaget om att den auktoriserade revisorn Nicklas Kullberg fortsatt kommer att vara Bolagets huvudansvariga revisor. Arvode till revisor föreslås utgå enligt godkänd räkning.
Styrelsens förslag till bemyndigande av styrelsen att besluta om nyemission (punkt 13)
Styrelsen föreslår att stämman bemyndigar styrelsen att vid ett eller flera tillfällen, intill tiden fram till slutet av nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier, såväl A-aktier som B-aktier, eller av konvertibler eller teckningsoptioner berättigande till A-aktier och/eller B-aktier, motsvarande (vid tänkt utövande av sådana konvertibler eller optioner i förekommande fall) högst tio (10) procent av vid var tid utestående antal aktier, mot kontant betalning, genom kvittning eller apport. Syftet med bemyndigandet och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att Bolaget ska kunna emittera aktier eller andra instrument i samband med förvärv av bolag eller rörelser, samt kunna genomföra riktade emissioner i syfte att införskaffa kapital till Bolaget, till exempel i samband med finansiering av spelproduktion. Emissionskurs får inte understiga ett marknadsmässigt pris. Övriga villkor beslutas av styrelsen och ska vara marknadsmässiga.
Beslut enligt ovan förutsätter för sin giltighet att det biträds av aktieägare med minst 2/3 av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.
Valberedningens förslag till beslut om utseende av valberedning (punkt 14)
Valberedningen föreslår att förfarandet för tillsättande av valberedning inför årsstämma 2019 i huvudsak ska gå till enligt följande.
Bolaget ska ha en valberedning bestående av styrelsens ordförande samt högst fyra ytterligare ledamöter, vilka ska representera de till röstetalet största ägarna eller ägargrupperna. De fyra till röstetalet största aktieägarna kommer att kontaktas på grundval av Bolagets, av Euroclear tillhandahållna, förteckning över registrerade aktieägare per den sista bankdagen i augusti. Den aktieägare som inte är registrerad i Euroclear, och som önskar att vara representerad i valberedningen, ska anmäla detta till styrelsens ordförande senast den 1 september samt kunna styrka ägarförhållandet. Vid bedömningen av vilka som utgör de fyra till röstetalet största ägarna ska en grupp aktieägare anses utgöra en ägare om de (i) ägargrupperats i Euroclear-systemet eller (ii) offentliggjort och till Bolaget skriftligen meddelat att de träffat skriftlig överenskommelse att genom samordnat utövande av rösträtten inta en långsiktig gemensam hållning i fråga om Bolagets förvaltning. Styrelsens ordförande ska snarast efter utgången av augusti månad sammankalla de fyra röstmässigt största aktieägarna i Bolaget till valberedningen. Om någon av de fyra röstmässigt största aktieägarna avstår sin rätt att utse ledamot till valberedningen ska nästa aktieägare i storleksordning beredas tillfälle att utse ledamot, dock behöver inte fler än tio aktieägare tillfrågas. Ordförande i valberedningen ska, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den största aktieägaren. Namnen på ledamöterna och namnen på de aktieägare som utsett dem samt hur valberedningen kan kontaktas, ska offentliggöras så snart valberedningen utsetts, vilket ska ske senast sex månader före årsstämman.
Valberedningens mandatperiod sträcker sig fram till dess att ny valberedning utsetts. Arvode ska ej utgå till valberedningens ledamöter. Bolaget ska dock svara för skäliga kostnader förenade med valberedningens fullgörande av uppdraget. Valberedningens uppgift ska vara att inför årsstämma och, i förekommande fall, extra bolagsstämma, framlägga förslag avseende antal styrelseledamöter som ska väljas av stämman, styrelsearvode, styrelsens sammansättning, styrelseordförande, ordförande på årsstämma, val av revisorer och revisorsarvoden samt hur valberedningen ska utses.
Aktieägare som utsett ledamot i valberedningen äger rätt att entlediga sådan ledamot och utse ny ledamot i valberedningen. För det fall väsentlig förändring i ägarstrukturen sker, ska också valberedningens sammansättning ändras i enlighet därmed. Om förändringen sker senare än två månader före årsstämman kan valberedningen istället besluta att adjungera en ledamot utsedd av den nya större ägaren. Förändringar i valberedningens sammansättning ska offentliggöras så snart de skett.
Styrelsens förslag till beslut om antagande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 15)
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att godkänna styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till Bolagets ledande befattningshavare enligt nedanstående. Med bolagsledning avses verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare i Bolaget.
Bolaget ska erbjuda marknadsmässiga villkor som gör att Bolaget kan rekrytera och behålla kompetent personal. Ersättningen till bolagsledningen ska bestå av fast lön, pension och andra sedvanliga förmåner. Därutöver ska styrelsen årligen utvärdera huruvida aktierelaterade eller aktiekursrelaterade incitamentsprogram bör föreslås årsstämman.
Den fasta lönen omprövas som huvudregel en gång per år och ska beakta individens kvalitativa prestation. Ersättningen till den verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare ska vara marknadsmässig. Styrelsen ska vidare äga fatta beslut om rörlig ersättning i form av kontant bonus till belopp som på årsbasis ej överstiger en halv fast årslön för berörd ledande befattningshavare.
För verkställande direktör och ledande befattningshavare erläggs avgiftsbestämda pensionspremier vilka motsvarar kostnaden enligt sedvanlig ITP-plan.
Vid uppsägning från verkställande direktörens sida råder en uppsägningstid om sex månader och vid uppsägning från Bolagets sida gäller en uppsägningstid om nio månader. Övriga ledande befattningshavare ska ha en uppsägningstid på tre till nio månader. Det finns inga avtal om avgångsvederlag.
Styrelsen har rätt att frångå ovanstående riktlinjer om styrelsen bedömer att det i ett enskilt fall finns särskilda skäl som motiverar det.
Beslut om inrättande av incitamentsprogram (punkt 16)
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om att inrätta ett incitamentsprogram för ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget och dess dotterbolag genom utgivande av teckningsoptioner, i huvudsak i enlighet med vad som anges i det följande.
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om att Bolaget ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, emittera högst tre miljoner (3 000 000) stycken teckningsoptioner i Bolaget. Varje teckningsoption ska ge rätt att teckna en (1) ny B-aktie i Bolaget till ett pris motsvarande tvåhundra (200) procent per aktie av den genomsnittliga börskursen för Bolagets B-aktie under de senaste tio (10) handelsdagarna före årsstämman 2018. Vid fullt utnyttjande av emitterade teckningsoptioner motsvarar detta en utspädning om cirka en (1) procent beräknat på antalet utestående aktier i Bolaget per idag. Teckningsberättigad för teckning av teckningsoptionerna ska vara Bolagets helägda dotterbolag Starbreeze Production AB, org. nr. 556292-1063, med rätt och skyldighet att, i enlighet med Bolagets styrelses instruktioner och dessa villkor, överlåta sådana teckningsoptioner till nuvarande och framtida ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget och dess dotterbolag. Teckningsoptionerna ska emitteras vederlagsfritt till dotterbolaget. Teckningsoptionerna ska ge rätt att teckna B-aktier i Bolaget under perioden 3 maj 2021 till och med 30 juni 2021.
Dotterbolaget ska, enligt Bolagets styrelses beslut, överlåta teckningsoptionerna till individer inom fyra (4) olika kategorier av anställda i Bolaget och dess dotterbolag. Dessa fyra (4) kategorier består av dels Bolagets VD vilken kan erhålla högst trehundra tusen (300 000), eller högst tio (10) procent, av det totala antalet teckningsoptioner i programmet, dels tre (3) kategorier av ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget varvid varje sådan kategori av anställda kan erhålla högst fyrtio (40) procent av totala antalet teckningsoptioner i programmet, med högst sex (6) procent att allokeras per individ i sådan kategori.
Överlåtelse av teckningsoptionerna till ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget och dess dotterbolag ska ske till ett pris motsvarande teckningsoptionernas bedömda marknadsvärde vid överlåtelsetidpunkten, beräknat med tillämpning av vedertagen värderingsmodell (Black Scholes). Värderingen och beräkningen ska utföras av ett oberoende värderingsinstitut. Samtliga personer som förvärvar teckningsoptioner ska ingå avtal med dotterbolaget innehållandes sedvanliga villkor för anställdas förvärv av teckningsoptioner avseende t.ex. dotterbolagets rätt, men inte skyldighet, att återköpa teckningsoptioner om personens anställning upphör m.m.
Skälen för avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att det enligt styrelsens bedömning är angeläget för Bolaget, och i såväl Bolagets som alla aktieägares intresse, att kunna erbjuda ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget och dess dotterbolag en möjlighet att ta del av Bolagets framtida värdeutveckling. Ett personligt långsiktigt ägarengagemang hos ledande befattningshavare, nyckelpersoner och specialister i Bolaget och dess dotterbolag kan förväntas höja motivationen i det framtida arbetet inom Bolaget och dess dotterbolag, stimulera till ett ökat intresse för verksamheten och resultatutvecklingen samt öka känslan av samhörighet med Bolaget och dess dotterbolag.
Beslut om inrättande av incitamentsprogram enligt ovan omfattas av reglerna i 16 kap. aktiebolagslagen (2005:551), vilket för giltighet fordrar att förslaget under denna punkt 16 biträds av aktieägare representerande minst nio tiondelar (9/10) av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.
Styrelsens intention är att årligen lämna ett förslag i linje med förslaget ovan vid framtida årsstämmor. Detta för att säkerställa kontinuitet och stabilitet i Bolagets incitamentsprogramsstruktur.
Antalet aktier och röster
Vid tidpunkten för kallelsens utfärdande finns det i Bolaget totalt 303 719 737 aktier, varav 54 170 260 aktier av serie A och 249 549 477 aktier av serie B, samt totalt 791 252 077 röster.
Rätt till upplysningar
Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar avseende ärenden på dagordningen eller Bolagets ekonomiska situation i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).
Handlingar
Redovisningshandlingar, revisionsberättelse och fullmaktsformulär samt styrelsens respektive valberedningens fullständiga förslag till beslut kommer senast onsdagen den 18 april 2018 att finnas på Bolagets webbplats, www.starbreeze.com, samt hållas tillgängliga på Bolagets huvudkontor, Regeringsgatan 38, Stockholm. Handlingarna kommer vidare kostnadsfritt att sändas till aktieägare som så begär och uppger sin postadress.
Stockholm i april 2018
Starbreeze AB (publ)
Styrelsen
För vidare information, vänligen kontakta:
Ann Charlotte Svensson, Head of Investor Relations and Corporate Communications
Tel: +46(0)8-202 509, email: ir@starbreeze.com
Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 april 2018 kl. 20.15 CET.
Om Starbreeze
Starbreeze är ett globalt spelbolag med visionen att vara en ledande aktör inom underhållningsindustrin genom att skapa upplevelser i världsklass. Starbreeze grundades 1998 och har sedan dess utvecklats till en väletablerad utvecklare och förläggare av dator- och tv-spel samt VR-produkter som riktar sig till en global marknad. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona, Bryssel och Indien utvecklar Starbreeze högkvalitativa underhållningsprodukter baserade på egna och andras rättigheter i egen regi och i samarbete med externa spelutvecklare. Verksamheten är indelad i tre affärsområden; Starbreeze Games, Publishing och VR Tech Operations. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.com
Taggar:
Marknadsnyheter
Kraftigt minskad dödlighet efter graviditetsvecka 41
Andelen barn som dör i magen eller i samband med förlossning efter graviditetsvecka 41 har på relativt kort tid minskat med 47 procent i Sverige. Det visar en stor nationell studie. Minskningen har skett sedan rutinerna kring igångsättning förändrats.
En graviditet varar i genomsnitt i cirka 40 veckor. En ganska stor andel kvinnor, 22 procent, går dock till 41 veckor eller längre. Även om Sverige har en generellt mycket låg risk för dödföddhet och död under första levnadsmånaden ökar risken ju längre graviditeten pågår efter 41 graviditetsveckor. Frågan som då väcks är om kvinnans förlossning ska sättas i gång.
Den aktuella studien, publicerad i tidskriften PLOS Medicine, bygger på registerdata om drygt 150 000 förlossningar i Sverige där kvinnorna gått en vecka eller mer efter beräknad dag för förlossning. Syftet var att undersöka hur barns dödlighet och sjuklighet förändrats sedan 2020 då flertalet förlossningskliniker i landet förändrade sina rutiner för igångsättning och kontroller av gravida.
De nya rutinerna var ett svar på forskningsresultat från 2019 som påvisade att färre barn dog om kvinnorna sattes i gång redan vid 41 fullgångna veckor jämfört med vid 42, som då var gängse rutin i Sverige. Skiftet 2020 innebar en mer aktiv hantering där kvinnor började erbjudas igångsättning vid 41 veckor alternativt individuell bedömning om igångsättning behövde göras.
Nästan halverad risk
När forskarna nu jämfört perioderna 2017-2019 och 2020-2023 (till och med september 2023) visar resultaten en 47-procentig minskning av andelen dödfödda eller barn som dör inom fyra veckor. Under första perioden dog 124 barn (1,7 på 1 000) och under andra perioden 74 barn (0,9 på 1 000) i samband med förlossning efter 41 graviditetsveckor. Perioderna omfattade ungefär lika många av dessa förlossningar.
Studien visar också att ett sammansatt mått av dödlighet och svår sjuklighet under nyföddhetsperioden var lägre i den senare gruppen, efter 2020. Samtidigt sågs viss ökning av andelen akuta kejsarsnitt, men kejsarsnittsfrekvensen steg minst lika mycket i vecka 39-40.
Forskarna kan inte slå fast exakt vilka insatser som lett till den förbättrade överlevnaden för barnen. Det är alltså oklart om det främst beror på rutinmässig igångsättning vid 41 graviditetsveckor eller om det räcker med intensifierad övervakning där man väljer ut de kvinnor som bör rekommenderas igångsättning.
En av de drivande bakom studien är Karin Källén, statistiker och professor i klinisk epidemiologi inom obstetrik och gynekologi vid Lunds universitet:
– Resultaten visar en tydlig nedgång för både död och svår sjuklighet hos det nyfödda barnet och en ökning av antalet igångsättningar och akuta kejsarsnitt. Med cirka 22 000 kvinnor per år i Sverige som fortfarande är gravida vid 41 veckor så har man kunnat förhindra 18 dödsfall per år hos barnen, säger Karin Källén.
God vetenskaplig grund
Ulla-Britt Wennerholm är adjungerad professor i obstetrik och gynekologi på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Hon hade en tung forskarroll även i studien SWEPIS (Swedish Postterm Induction Study), publicerad 2019, som ledde till de förändrade vårdrutinerna.
– Den aktuella studien stödjer ett mer aktivt handläggande med igångsättning alternativt individuell bedömning vid 41 veckor. Skillnaden i dödlighet mellan perioderna före och efter 2020 var stor men det är samtidigt viktigt att betona att den absoluta risken för en enskild kvinna att barnet dör är mycket liten, oavsett om igångsättningen sker efter 41 eller 42 veckor, säger hon.
Studien i PLOS Medicine bygger på data från det nationella Graviditetsregistret, Svenskt Neonatalt Kvalitetsregister och Statistikmyndigheten SCB. Kvinnorna som inkluderades hade gått minst en vecka över tiden och hade lågriskgraviditeter i bemärkelsen att de var friska, väntade ett barn i huvudbjudning (huvudet först) och hade inte tidigare genomgått kejsarsnitt.
Studie: Maternal and perinatal outcomes after implementation of a more active management in late-and postterm pregnancies in Sweden: a population-based cohort study, https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1004504
Expertkontakter:
Karin Källén, professor, Lunds universitet, tel. 046 222 7538, e-post karin.kallen@med.lu.se
Ulla-Britt Wennerholm, adjungerad professor, Göteborgs universitet, tel. 0702 93 29 59, e-post ulla-britt.wennerholm@vgregion.se
Presskontakt: Margareta G. Kubista, tel. 0705 30 19 80, e-post press@sahlgrenska.gu.se
Pressbilder: Karin Källén (foto: Ingemar Hultquist, Lunds universitet) och Ulla-Britt Wennerholm (foto: Margareta G. Kubista, Göteborgs universitet)
Sahlgrenska akademin är Göteborgs universitets medicinska fakultet med utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, www.gu.se/sahlgrenska-akademin
Marknadsnyheter
Preliminärt resultat för fjärde kvartalet
Årets fjärde kvartal avslutades inte lika starkt som föregående år. Den största avvikelsen mot föregående år består i den väsentligt lägre intjäningen inom affärsområdet Specialistläkemedel till följd av ökad konkurrens på den brittiska marknaden för Melatonin. Affärsområdena Hjälpmedel och Medicinteknik hade stabil försäljning men lägre marginaler än i jämförelsekvartalet föregående år, och kompenserar därmed inte för den lägre intjäningen inom Specialistläkemedel. Marginalen påverkas bland annat av produktmix och lagernedskrivningar, som påverkar samtliga affärsområden i kvartalet.
Omsättningen för det fjärde kvartalet bedöms uppgå till ca 474 MSEK, vilket motsvarar en ökning med 4 procent jämfört med föregående år. EBITA förväntas uppgå till ca 71 MSEK, vilket är 23 procent lägre än föregående år. Justerad EBITA förväntas uppgå till ca 67 MSEK vilket är 27 procent lägre jämfört med föregående år.
Omsättning för respektive affärsområde bedöms uppgå till 215 MSEK för Hjälpmedel, 153 MSEK för Medicinteknik och 106 MSEK för Specialistläkemedel. Justerad EBITA i respektive affärsområde förväntas uppgå till 48 MSEK för Hjälpmedel, 19 MSEK för Medicinteknik och 7 MSEK för Specialistläkemedel.
”Efterfrågan är generellt sett god men året avslutades inte resultatmässigt på samma höga nivå som föregående år. Den minskade försäljningen av Melatonin sammantaget med produktmix och lagernedskrivningar ger en lägre marginal och resultat än föregående års starka fjärde kvartal. Kvartalets resultat är otillfredsställande men påverkar inte vår syn på koncernens fina utveckling under året och fortsatta goda möjligheter.”, säger Anders Dahlberg, VD MedCap
Rapporten för det fjärde kvartalet publiceras den 31 januari 2025.
Stockholm den 16 januari 2025
MedCap AB (publ)
Anders Dahlberg, VD
Informationen är sådan som MedCap AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014) samt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2025-01-16 18:30 CET.
För mer information, kontakta:
Anders Dahlberg, Verkställande direktör, Telefon +46 8 34 71 10, mobil +46 704 26 92 62, e-post anders.dahlberg@medcap.se
Om MedCap:
MedCap bygger framgångsrika företag inom Life Science för att förbättra människors liv. MedCap förenar de större bolagets styrka med de mindre bolagens entreprenöriella kraft, smidighet och affärsmannaskap.
MedCap handlas under symbolen MCAP på NASDAQ Stockholm. Mer information finns att läsa på hemsidan www.medcap.se.
Marknadsnyheter
Korrigering av kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB
I det pressmeddelande om kallelse till extra bolagsstämma som publicerades den 16 januari 2025 kl. 08.31 är datum gällande avstämningsdagen för framställandet av aktieboken felaktigt (måndagen den 27 januari 2025). Det korrekta datumet är fredagen den 24 januari 2025. Sista datum för när röstregistreringar beaktas korrigeras följaktligen till tisdagen den 28 januari 2025. Detta har rättats i kallelsen som följer nedan.
Kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB, 556757-7597
Aktieägarna i Lyckegård Group AB (publ), 556757-7597, (”Lyckegård” eller ”Bolaget”) kallas härmed till extra bolagstämma måndagen den 3 februari 2025, klockan 10.00, Trollebergsvägen 102-28, 245 61 Staffanstorp för att behandla förslag till beslut om nyemission innebärande ett kapitaltillskott om maximalt SEK 15 000 000.
Rätt till deltagande
Aktieägare som önskar deltaga i bolagsstämman ska:
• vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 24 januari 2025, och
• anmäla sig till Lyckegård Group AB (publ), Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör eller per e-post till daniel@lyckegard.com senast fredagen den 31 januari 2025. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och, i förekommande fall, uppgift om biträde (högst två biträden).
Förvaltarregistrerade aktier
Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, begära att förvaltaren registrerar aktierna i aktieägarens eget namn i aktieboken, så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 24 januari 2025 (s.k. rösträttsregistrering). Sådan registrering kan vara tillfällig. Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast tisdagen den 28 januari 2025 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.
Ombud m.m.
Om aktieägare ska företrädas av ombud måste en skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt överlämnas till ordföranden på bolagsstämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också lämna över aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen till ordföranden på bolagsstämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt att ladda ner via www.lyckegard.com samt sänds ut till de aktieägare som så begär och uppger sin postadress.
Förslag till dagordning
1. Val av ordförande vid bolagsstämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Val av två justerare
4. Prövning om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad
5. Godkännande av dagordning
6. Beslut om nyemission av aktier
7. Bolagsstämmans avslutande
Punkt 6 Förslag till beslut om nyemission
Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om att genomföra nyemission i enlighet med styrelsens förslag, Bilaga 1.
Personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.
Övrigt
Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 58 062 584. Lyckegård innehar inte några egna aktier.
Lyckegårds Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ), i enlighet med reglerna för Nasdaq First North Growth Market.
Fullständiga förslag till beslut och andra relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga på Bolagets kontor Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör och bolagets hemsida www.lyckegard.com, från och med två (2) veckor före bolagsstämman och skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.
Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551). Upplysningar lämnas om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget. Den som vill skicka in frågor i förväg kan göra det till Bolaget på adressen ovan.
___________________________
Staffanstorp 16 januari 2025
Lyckegård Group AB (publ)
STYRELSEN
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke