Khashayar Farmanbar besöker Göteborg under två dagar

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

Den 1 och 2 september besöker energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar Göteborg för att träffa företag på digitaliserings- och energiområdet.

Khashayar Farmanbar besöker under torsdagen företaget Liquid Wind som arbetar med att producera förnybar metanol som redan nu kan användas av industri och inom sjöfarten och i fordonsflottan.

Därefter besöker energiministern Lindholmens Science Park för att dyka in i staden via VR. På Virtual Gothenburg Lab kan företag och organisationer få en möjlighet att testa hur deras verksamhet eller projekt ser ut i Göteborgs virtuella tvilling. Den virtuella staden kan hjälpa planering av en hållbar stad och visualisera samhällsutmaningar och samhällsbyggnadsprocesser.

På fredagen besöker Khashayar Farmanbar Stena Line för att tillsammans med Stenas representanter diskutera sjöfartens miljöpåverkan, elektrifiering av fordonsflotta och framtiden för sjöfarten.

Därefter besöker energiministern företaget Modvion som bygger pelare på vilka vindkraftverkens turbiner sitter på. De bygger dessa upp mot 150 meter höga pelare i trä.

Program:

Media är välkomna att anmäla deltagande.

Torsdag 1 september

Verksamhetsbesök Liquid Wind
Tid: 15.00
Plats: Sven Hultins Plats 9C

Verksamhetsbesök Virtual Gothernburg Lab
Tid: 16.20
Plats: Lindholmspiren 5

Fredag 2 september

Verksamhetsbesök Stena Line
Tid: 10.00
Plats: Stena HQ, Danmarksterminalen

Verksamhetsbesök Modvion
Tid: 15.15
Plats: Transportgatan 39

Rosaline Marbinah
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Telefon (växel) 08-405 10 00
[email protected]
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.