Connect with us

Marknadsnyheter

Klimatinriktad fond mobiliserar 1,1 miljarder USD i kapital från investerare

Published

on

• SDG Loan Fund har framgångsrikt tagit in 1,1 miljarder USD i kapital för att främja FN:s hållbara utvecklingsmål (SDG) på tillväxt- och frontiermarknader, med hjälp av en innovativ blandfinansierings-modell. Investerare i fonden, inkluderar bland andra Allianz, FMO och Skandia.

• Allianz Global Investors förvaltar SDG Loan Fund och FMO Investment Management skapar och förvaltar låneportföljen. John D. och Catherine T. MacArthur Foundation (MacArthur) har åtagit sig en garanti på 25 miljoner USD för kreditförstärkning.

 

Allianz Global Investors (AllianzGI), FMO Investment Management (FMO IM) och John D. och Catherine T. MacArthur Foundation (MacArthur) meddelade idag att SDG Loan Fund (fonden) framgångsrikt har tagit in över 1 miljard USD i privat kapital för att främja FN:s mål för hållbar utveckling (SDG) på tillväxt och frontiermarknader. Fondens kapital tillhandahålls av en grupp institutionella investerare, inklusive Allianz, den holländska utvecklingsbanken FMO och svenska Skandia.

Lars-Göran Orrevall, Chief Investment Officer på Skandia, säger:

– Den här investering uppfyller Skandias ambition att uppnå både attraktiv riskjusterad avkastning och betydande hållbarhetseffekter. Vi är glada över att arbeta med våra partners på denna banbrytande blandade finansstruktur som spelar en innovativ och kritisk roll för att ta itu med finansieringsklyftan för SDGs i utvecklings- och gränsmarknader. Fondens tre målsektorer – energi, finansiella institutioner och jordbruksnäringen – är också centrala i våra gemensamma ansträngningar för att öka världens klimatmotståndskraft och minska vårt koldioxidavtryck. Vi tror att våra kunder kommer att vara glada över att vara en del av SDG Loan Fund:s resa.

Fondens blandfinansierings-struktur gör det möjligt för ledande institutionella investerare att saminvestera i en låneportfölj som stödjer finansiella institutioner och mellanhänder som betjänar små och medelstora företag i låg- och medelinkomstländer i Latinamerika, Asien, Afrika, och Östeuropa i tre målsektorer: energisektorn, finansiella institutioner och jordbruksnäringen.

– På Allianz Global Investors förstår vi att blandad finansiering har en avgörande roll att spela för att låsa upp det privata kapital som behövs för att stimulera utvecklingen på tillväxt- och frontiermarknader. Vår partnerskapsstrategi med FMO och MacArthur Foundation har lett till skapandet av ett övertygande exempel på en konkret, innovativ, marknadsledd strategi för att mobilisera detta kapital i stor skala, vilket hjälper till att säkerställa att projekt med stor effekt som är avgörande för den gröna omställningen får den finansiering de behöver. Vi är övertygade om att SDG Loan Fund kommer att fungera som en plan för framgångsrikt samarbete med flera intressenter, vilket vi hoppas få se många fler exempel på i framtiden, säger Deborah Zurkow, Global Head of Investments på Allianz Global Investors.

När fonden väl är fullinvesterad är målet att fonden stödjer nära 60 000 jobb och miskar växthusgaserna med cirka 450 000 tCO2 ekvivalenter per år enligt FMO:s historiska erfarenhet och analys.

För mer information se det bifogade engelska pressmeddelanden eller kontakta:

Allianz Global Investors
Marion Leblanc-Wohrer, 
+33 6 85 15 74 54, marion.leblancwohrer@allianzgi.com

FMO
Monica Beek, +31 6 46637868, m.beek@fmo.nl

John D. And Catherine T. MacArthur Foundation
Maria Speiser, +1-314-705-1597,
mspeiser@macfound.org

 

About Allianz Global Investors
Allianz Global Investors is a leading active asset manager, managing EUR 516 billion* in assets for individuals, families and institutions worldwide. By being active and investing for the long term, our goal is to elevate the investment experience for our clients and generate value every step of the way.

*Data as at 30 September 2023. Total assets under management are assets or securities portfolios, valued at current market value, for which Allianz Asset Management companies are responsible vis-á-vis clients for providing discretionary investment management decisions and portfolio management, either directly or via a sub-advisor. This excludes assets for which Allianz Asset Management companies are primarily responsible for administrative services only. Assets under management are managed on behalf of third parties as well as on behalf of the Allianz Group.

Mikael ZillénPresskontakt Sverigemikael.zillen@boxcomm.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.