Kommentar till korrigerad insynsrapportering av styrelsens ordförande

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Styrelsens ordförande, Conny Karlsson, har korrigerat den rapportering som idag av misstag gjordes till Finansinspektionen om försäljning av hans aktieinnehav i Swedish Match. Bakgrunden till misstaget är styrelseordförandens instruktion till sin bank om att acceptera det offentliga uppköpserbjudandet från Philip Morris avseende aktierna i Swedish Match. En sådan accept av erbjudandet kan återkallas när som helst fram till dess acceptfristen i erbjudandet löper ut i enlighet med villkoren i erbjudandet och svensk takeover-reglering. En accept ska rapporteras först om och när erbjudandet förklaras ovillkorat och under förutsättning att den då inte har återkallats.

___________

Kontakter:

Johan Levén, Vice President Investor Relations
Kontor 070 207 2116

Johan Wredberg, Director Communications and Media Relations
Kontor +46 730 27 93 43
___________

Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Rökfria produkter, Cigarrer och Tändprodukter. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i USA och i Skandinavien. Koncernens globala nettoomsättning var 19 983 MSEK under tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2022. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA).

Swedish Match vision är en värld utan cigaretter. Några välkända varumärken: General, ZYN, Longhorn, Game, America’s Best Chew, Fiat Lux och Cricket.
___________

Swedish Match AB (publ), 118 85 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 44, 8 tr. Telefon: 010 13 93 000
Organisationsnummer: 556015-0756
www.swedishmatch.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.