Kön för anmälan till högskoleprovet pausas

| 25 september, 2020 | 0 kommentarer

Många vill anmäla sig till höstens högskoleprov och kön för anmälan beräknas i nuläget ta flera timmar. Universitets- och högskolerådet (UHR) kommer därför att pausa kön från klockan 21.00 i kväll. De som står i kön behåller sin köplats tills anmälningsssystemet åter öppnar kl. 08.00 imorgon.

– Vi beklagar att det tar lång tid och arbetar intensivt för att försöka lösa de problem som uppstår i samband med betalningen för en del. Eftersom vi har en stor belastning och kötiden är lång väljer vi att pausa anmälningssystemet, säger Peter Honeth, regeringens nationella samordnare för högskoleprovet. 

Kön pausas mellan klockan 21.00 och 08.00. De som står i kön behåller sin köplats. Skärmsläckare kan gå på och i viloläge, men man ska inte stänga av sin enhet om man vill vara helt säker på att stå kvar i kön.

– Vi vill skicka en uppmaning om att inte stå i kö i onödan, säger Peter Honeth. Har du redan ett giltigt resultat får du inte anmäla dig och inte skriva höstens prov. Det är viktigt att de som behöver ett resultat från högskoleprovet inför vårens antagning får göra provet. Mer information om högskoleprovet och frågor och svar finns på Studera.nu/hogskoleprovet.

Mer information om högskoleprovet och frågor och svar finns på Studera.nu/hogskoleprovet.

Kontakt
Peter Honeth
070-511 41 88
Nationell samordnare för högskoleprovet

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se

Universitets- och högskolerådet, UHR, är en statlig myndighet med flera inom utbildningsområdet och med verksamhet i Stockholm och i Visby.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *