Connect with us

Marknadsnyheter

Konsumenternas förhandlingskraft blir allt starkare

Published

on

Allabolan.com har lanserat en jämförelsetjänst för att underlätta för konsumenter som vill jämföra bolån. På sajten kan man jämföra kostnader för ränta och amortering samt villkor på bolån. Räntorna och bolånemarginalen är i dagsläget relativt rörlig och det kommer allt fler uppmaningar till konsumenterna att de bör förhandla om sina bolån. Och med det sagt skall man alltså inte nöja sig med bolånet innan man har ställt det mot dess konkurrenter. Allabolan.com har därför lanserat denna jämförelsetjänst.

Tjänsten underlättar jämförelsen mellan långivare och skapar en överblick över en ungefärlig kostnad för ränta och amortering. Allt fler långivare gör entré på marknaden och gör lånejättarna sällskap och det är därför av stor vikt att hålla koll på vad de kan erbjuda samt dess villkor. Detta resulterar i en allt djupare bolånedjungel och konsumenterna har i dagsläget fler långivare att välja mellan. Förutom att få reda på kostnad för ränta och amortering finns det även jämförelser på bankernas krav kring belåningsgrad. Belåningsgrad är bra att titta på eftersom denna hänvisar till hur stort lån du får ta på din bostad. Detta måste man ta hänsyn till då några banker erbjuder en belåningsgrad på 85% (max för vad de får bevilja) medans vissa endast erbjuder 60%.

En lättanvänd jämförelsetjänst

Jämförelsetjänsten är lätt att använda från första anblicken och konsumenten matar enkelt in bostadens pris, vilken ränta man önskar att lägga sig på samt under hur många år man planerar att betala av lånet på. Här presenteras sedan alla bankers aktuella listräntor för rörlig eller bunden ränta i 1 år, 3 år, 5 år och 10 år. Här hittas även den totala kostnaden för ränta och amortering presenterad tillsammans med omdömen om långivarna. Eftersom allabolån.com är en oberoende part kan konsumenterna förlita sig på det opartiska omdöme som har tagits fram på webbplatsen om varje långivare. Här granskas både positiva och negativa sidor hos bankerna.

Tjänsten hjälper konsumenterna att jämföra bolån

Bankerna har länge suttit i den starkare positionen gentemot konsumenterna när det kommer till bolån eftersom begreppet länge har associerats med något mycket svårt och onåbart för många. Lyckligtvis är detta numera historia eftersom utvecklingen går framåt även på denna marknad. Genom att hjälpa konsumenterna med att jämföra bolån och därmed räkna ut den ungefärliga kostnaden för ränta och amortering rätar verktyget ut många frågetecken. Allabolan.com har en strävan efter att samla alla långivare på ett och samma ställe, för att kunna stärka konsumentens position på marknaden.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Första teckningsdag inför GreenMercs IPO på NGM Nordic SME

Published

on

By

Idag inleds teckningsperioden inför GreenMerc AB (publ):s (”GreenMerc” eller ”Bolaget”) IPO på NGM Nordic SME. Teckningsperioden pågår mellan 20 maj – 5 juni 2024. Emissionsvolymen uppgår till cirka 19,5 MSEK och GreenMerc har på förhand erhållit teckningsförbindelser om totalt cirka 10,5 MSEK eller cirka 54,0% av erbjudandet.

Information om erbjudandet

Informationsmemorandum, innehållande fullständiga villkor och anvisningar, finns tillgängligt tillsammans med informationsfolder på Bolagets, North Point Securities samt Aqurat Fondkommissions respektive hemsidor (www.greenmerc.com, www.northpointsec.com respektive www.aqurat.se).

Erbjudandet och noteringen i korthet

  • Erbjudandets storlek: Cirka 19,5 MSEK
  • Teckningskurs: 11,3 SEK per aktie
  • Teckningsförbindelser: Cirka 10,5 MSEK (54,0%)
  • Teckningsperiod: 20 maj – 5 juni 2024
  • Indikativ första handelsdag: 13 juni 2024
  • Kortnamn: GMERC
  • Marknadsplats: NGM Nordic SME

Rådgivare

North Point Securities agerar finansiell rådgivare och bookrunner i samband med noteringen och Erbjudandet. Stockholm Corporate Finance agerar bookrunner i samband med Erbjudandet. Aqurat Fondkommission är emissionsinstitut och Force Advokatbyrå agerar legal rådgivare i samband med Erbjudandet. North Point Securities kommer vara Bolagets Mentor på NGM Nordic SME.

Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc AB (publ)

kan nås via e-post på arvid@greenmerc.com eller telefon på 0709-36 86 87.

Om GreenMerc: GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, med målet att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder. Läs mer på www.greenmerc.com.

Om Trijo: Trijo är ett dotterbolag till GreenMerc och Sveriges enda kryptobörs. Specialiserade på digitala valutatjänster, är Trijo en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en app tillgänglig för både iPhone och Android, och stöd för 24 nya valutor, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till kryptovalutor. Trijo har nyligen även lanserat en tjänst som möjliggör staking och därmed en avkastning på dina digitala tillgångar. Läs mer på www.trijo.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Skoklosters slott bygger ny lekmiljö för barn

Published

on

By

Nu pågår bygget av en helt ny lekmiljö på Skoklosters slott – Parkleken Paradiset. Parklekens unika lekmoduler har kopplingar till områdets historia och är utformade av konstnären och lekparksspecialisten Tor Svae.
Invigning sker under områdets nationaldagsfirande den 6 juni.

Vid det lilla torpet p slottets sdra sida utkas barnverksamheten med en parklek Hr kan barnen ocks pyssla odla och leka med kpphstar

Med Parkleken Paradiset skapar vi en fantasifull och spännande plats där barnen samtidigt lär sig genom lek. När barnen vistas i miljön får de en förnimmelse av platsens historia, de känner den i sin kropp och med alla sina sinnen, säger Jessica Söderqvist, museichef på Skoklosters slott.

Två av slottets prioriterade målgrupper är barn i sällskap med vuxna och elever och lärare i mellanstadiet. Genom att utveckla en lekmiljö stärker Skoklosters slott sitt erbjudande till de yngre besökarna. Satsningen är också en del av museets strategiska arbete där visionen lyder: ”Vi ger dig en oförglömlig upplevelse på en historisk plats”. 

– Där lyfter vi tydligt vikten av den historiska miljön och det var vägledande för den fysiska utformningen av Parkleken Paradiset, säger Jessica Söderqvist.

Spårvagn och stora verktyg

Parkleken Paradiset ligger på slottets södra sida och har fått sitt namn av ett litet torp som redan finns på platsen. Lekmodulerna för Parkleken Paradiset är unika och konstnärligt utformade enheter med kopplingar till områdets historia från 1600-talet fram till 1900-talet. De är skapade av konstnären och lekparksspecialisten Tor Svae och hans företag Torsk Produktion. Tor Svae har stor erfarenhet av att skapa temamiljöer, däribland Bryggartäppan på Södermalm i Stockholm, Mulle Meckparken i Järvastaden och Lekparken Banankontakt i Bålsta.

 Det har varit en ynnest att bidra till detta projekt. Det är viktigt för oss att skapa möjlighet till rörelse i våra lekparker, och i den här miljön kan besökarna klättra och balansera på stora verktyg som är kopior av riktiga verktyg från slottet. Det är verkligen något alldeles extra, säger Tor Svae och fortsätter:

Skokloster slott är en fantastisk miljö, så levande och rik på historia. Samarbetet med slottet har varit ett rent nöje.

I lekmiljön ingår en paviljong baserad på en liten trämodell från 1600-talet som finns inne i slottet, och en hästdragen spårvagn som baseras på de hästskjutsar som forslade runt besökare på området under 1900-talet. Här finns också en balansbana bestående av överdimensionerade verktyg inspirerade av de riktiga verktyg som finns bevarade inne i slottet, exempelvis hyvel, såg och navare.

Det byggs även ett mindre växthus liknande dem som tidigare har funnits på platsen, samt ett antal odlingslådor. Odlingarna ska återskapa ett representativt urval av de nytto- och prydnadsväxter som har funnits på Skokloster från 1600-talet och fram till våra dagar. Lekmiljön avskärmas med hjälp av en häck av humlestörar, likt äldre tiders humleodlingar.

Skisser, modeller och ritningar till Parkleken Paradiset har tagits fram i dialog med slottets personal och markägaren Statens fastighetsverk. Även Håbo kommun har stöttat det initiala idéarbetet. Föreningen Skoklosters slotts vänner har bidragit med medel.

Kostnadsfritt för alla

Parkleken Paradiset ska vara tillgänglig året om för alla som vill, både familjer och skolor, såväl under som efter slottets öppettider. Sommartid kommer det att finnas en museivärd som ansvarar för den pedagogiska verksamheten och de besökande barnen kommer bland annat att få hjälpa till att odla, rensa, vattna och skörda. Här finns också käpphästar, pärlpyssel och utklädning.

Både lekmiljön och den publika verksamhet som Skoklosters slott bedriver där sommartid är kostnadsfri.

– Ambitionen är att Parkleken Paradiset ska vara en välkomnande mötesplats för både barn i närområdet och alla de tusentals barn från andra delar av Sverige och utlandet, som besöker Skoklosters slott varje år, säger Jessica Söderqvist.

Planerad premiär av Parkleken Paradiset är den 6 juni 2024, på nationaldagen, som traditionsenligt firas på Skokloster.

För mer information, kontakta museichef Jessica Söderqvist.
Jessica.Soderqvist@shm.se
+4684023083

Skoklosters slott är ett av världens främsta barockslott och Sveriges största privatpalats. Byggherren Carl Gustav Wrangel lät uppföra slottet under den svenska stormaktstiden, ett bygge som pågick i över 30 år. Ändå blev inte slottet helt klart eftersom hantverkarna lämnade sitt jobb när Wrangel dog 1676. Det mesta finns bevarat, och att kliva in i slottet är att resa tillbaka till en tid som flytt – till adelns lyx och vardag som den sett ut under 350 år. Ligger beläget vid Mälaren och Upplandsleden.

Slottet är ett museum och här förvaras över 50 000 föremål. Museet ingår i myndigheten Statens historiska museer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Skoklosters slott bygger ny lekmiljö för barn

Published

on

By

Nu pågår bygget av en helt ny lekmiljö på Skoklosters slott – Parkleken Paradiset. Parklekens unika lekmoduler har kopplingar till områdets historia och är utformade av konstnären och lekparksspecialisten Tor Svae.
Invigning sker under områdets nationaldagsfirande den 6 juni.

Vid det lilla torpet p slottets sdra sida utkas barnverksamheten med en parklek Hr kan barnen ocks pyssla odla och leka med kpphstar

Med Parkleken Paradiset skapar vi en fantasifull och spännande plats där barnen samtidigt lär sig genom lek. När barnen vistas i miljön får de en förnimmelse av platsens historia, de känner den i sin kropp och med alla sina sinnen, säger Jessica Söderqvist, museichef på Skoklosters slott.

Två av slottets prioriterade målgrupper är barn i sällskap med vuxna och elever och lärare i mellanstadiet. Genom att utveckla en lekmiljö stärker Skoklosters slott sitt erbjudande till de yngre besökarna. Satsningen är också en del av museets strategiska arbete där visionen lyder: ”Vi ger dig en oförglömlig upplevelse på en historisk plats”. 

– Där lyfter vi tydligt vikten av den historiska miljön och det var vägledande för den fysiska utformningen av Parkleken Paradiset, säger Jessica Söderqvist.

Spårvagn och stora verktyg

Parkleken Paradiset ligger på slottets södra sida och har fått sitt namn av ett litet torp som redan finns på platsen. Lekmodulerna för Parkleken Paradiset är unika och konstnärligt utformade enheter med kopplingar till områdets historia från 1600-talet fram till 1900-talet. De är skapade av konstnären och lekparksspecialisten Tor Svae och hans företag Torsk Produktion. Tor Svae har stor erfarenhet av att skapa temamiljöer, däribland Bryggartäppan på Södermalm i Stockholm, Mulle Meckparken i Järvastaden och Lekparken Banankontakt i Bålsta.

 Det har varit en ynnest att bidra till detta projekt. Det är viktigt för oss att skapa möjlighet till rörelse i våra lekparker, och i den här miljön kan besökarna klättra och balansera på stora verktyg som är kopior av riktiga verktyg från slottet. Det är verkligen något alldeles extra, säger Tor Svae och fortsätter:

Skokloster slott är en fantastisk miljö, så levande och rik på historia. Samarbetet med slottet har varit ett rent nöje.

I lekmiljön ingår en paviljong baserad på en liten trämodell från 1600-talet som finns inne i slottet, och en hästdragen spårvagn som baseras på de hästskjutsar som forslade runt besökare på området under 1900-talet. Här finns också en balansbana bestående av överdimensionerade verktyg inspirerade av de riktiga verktyg som finns bevarade inne i slottet, exempelvis hyvel, såg och navare.

Det byggs även ett mindre växthus liknande dem som tidigare har funnits på platsen, samt ett antal odlingslådor. Odlingarna ska återskapa ett representativt urval av de nytto- och prydnadsväxter som har funnits på Skokloster från 1600-talet och fram till våra dagar. Lekmiljön avskärmas med hjälp av en häck av humlestörar, likt äldre tiders humleodlingar.

Skisser, modeller och ritningar till Parkleken Paradiset har tagits fram i dialog med slottets personal och markägaren Statens fastighetsverk. Även Håbo kommun har stöttat det initiala idéarbetet. Föreningen Skoklosters slotts vänner har bidragit med medel.

Kostnadsfritt för alla

Parkleken Paradiset ska vara tillgänglig året om för alla som vill, både familjer och skolor, såväl under som efter slottets öppettider. Sommartid kommer det att finnas en museivärd som ansvarar för den pedagogiska verksamheten och de besökande barnen kommer bland annat att få hjälpa till att odla, rensa, vattna och skörda. Här finns också käpphästar, pärlpyssel och utklädning.

Både lekmiljön och den publika verksamhet som Skoklosters slott bedriver där sommartid är kostnadsfri.

– Ambitionen är att Parkleken Paradiset ska vara en välkomnande mötesplats för både barn i närområdet och alla de tusentals barn från andra delar av Sverige och utlandet, som besöker Skoklosters slott varje år, säger Jessica Söderqvist.

Planerad premiär av Parkleken Paradiset är den 6 juni 2024, på nationaldagen, som traditionsenligt firas på Skokloster.

För mer information, kontakta museichef Jessica Söderqvist.
Jessica.Soderqvist@shm.se
+4684023083

Skoklosters slott är ett av världens främsta barockslott och Sveriges största privatpalats. Byggherren Carl Gustav Wrangel lät uppföra slottet under den svenska stormaktstiden, ett bygge som pågick i över 30 år. Ändå blev inte slottet helt klart eftersom hantverkarna lämnade sitt jobb när Wrangel dog 1676. Det mesta finns bevarat, och att kliva in i slottet är att resa tillbaka till en tid som flytt – till adelns lyx och vardag som den sett ut under 350 år. Ligger beläget vid Mälaren och Upplandsleden.

Slottet är ett museum och här förvaras över 50 000 föremål. Museet ingår i myndigheten Statens historiska museer.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.