L: Utred avkriminalisering av narkotikabruk

| 18 mars, 2022 | 0 kommentarer

För att minska skadorna av narkotika i samhället måste svensk narkotikapolitik bli mer liberal. Vården behöver samlas hos en huvudman. Injektionsrum ska prövas för injicerande drogbrukare. En avkriminalisering av eget bruk måste utredas. Det skriver Liberalernas Anna Starbrink och Anna Horn i dag i SvD.

– Målet för narkotikapolitiken måste både vara att minska lidandet och stärka individens hälsa. Det är hög tid att stärka beroendevården och samla hela ansvaret för där det hör hemma – i hälso- och sjukvården. Vi är också redo att pröva en verksamhet med brukarrum för injicerande droganvändare, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L), som i höstens val kandiderar till riksdagen.

– Beroende är en sjukdom och inriktningen måste vara vård snarare än straff. Att avkriminalisera eget bruk av narkotika vore ett stort steg och konsekvenserna måste utredas noggrant – men att inte ens våga utreda frågan är ett stort svaghetstecken av nuvarande S-regering, säger Anna Horn (L), regionledamot och vice ordförande i Region Stockholms psykiatriberedning.

I sin SvD-artikel föreslår Starbrink och Horn också:

  • Kraftfullare förebyggande arbete med fokus på barn och unga.
  • Brukarrum för injicerande droganvändare.
  • Samlat ansvar för beroendevården hos hälso- och sjukvården.
  • Utökad användning av det livräddande läkemedlet naloxon, som snabbt kan häva en överdos.
  • Utred avkriminalisering av eget bruk.

Läs hela artikeln här.

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/anna-starbrink–halso–och-sjukvardsregionrad-i-region-stockholm,c2907313

Pressbild Anna Horn finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/anna-horn–l-,m27109

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.