Lagercrantz förvärvar Waterproof Diving International AB

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Lagercrantz har idag förvärvat 93% av aktierna i Waterproof Diving International AB. Waterproof är en ledande leverantör av avancerade torr- och våtdräkter till professionella dykare med höga krav på sin utrustning med kunder bl ainom militär och räddningstjänst.  Försäljning sker via återförsäljare över stora delar av världen. Waterproof är baserat i Partille och har dotterbolag i Tyskland. Waterproof omsätter omkring 90 MSEK med god lönsamhet. För mer information om bolaget, besök https://waterproof.eu/

”Waterproof har marknadens mest innovativa och högkvalitativa dykdräkter och har på så sätt fått en stor skara hängivna kunder bland de som har dykning som sitt arbete eller huvudsakliga hobby. Waterproof är väldigt duktiga på produktutveckling där man etablerat flera nya standarder och tagit hem flera internationella designpriser. Vi tror mycket på bolagets fortsatta internationella tillväxt”, säger Jonas Ahlberg, divisionschef Niche Products.

”Det var nu nästan 40 år sedan min bror och jag startade Waterproof. Det känns tryggt att lämna över ansvaret till en långsiktig och stabil ägare som kan hjälpa oss att ta verksamheten till nästa nivå och möjliggöra för flera att upptäcka världen under vattenytan.”, säger Björn Ehlmé, grundare och VD för Waterproof. ”Vatten täcker mer än 70% av jordens yta och jag ser fram emot att fortsätta ta fram unika, innovativa och högkvalitativa utrustningar för aktiva dykare”, säger Göran Ehlmé, grundare och produktutvecklingschef för Waterproof.

Waterproof Diving International kommer att ingå i divisionen Niche Products från september 2022. Grundarna Björn och Göran Ehlmé fortsätter som minoritetsägare med 7% av aktierna i bolaget. Förvärvet förväntas generera ett mindre positivt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis.

Stockholm, 8 september 2022

Lagercrantz Group AB (publ)

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Wigh, VD och koncernchef, Lagercrantz Group AB, telefon +46 8 700 66 70,
Jonas Ahlberg, vVD och divisionschef Niche Products, Lagercrantz Group AB, telefon +46 8 700 66 70,
eller besök vår hemsida
www.lagercrantz.com

Denna information lämnades för offentliggörande 2022-09-08 kl 11:00 CET.

                                                                                                                                           

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 70-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 2 300 anställda och omsätter över 5 800 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.