Läget i hyresförhandlingarna – hyrorna klara för 140 000 lägenheter i Stockholms län

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Den senaste tiden har ett flertal hyresöverenskommelser för 2022 träffats i Stockholms län, både med allmännyttiga och privata hyresvärdar. Med hittills cirka 140 000 lägenheter färdigförhandlade, så höjer hyresvärdarna i genomsnitt hyrorna med 1,7 procent för 2022.

– Våra förhandlare och förtroendevalda har gjort ett hästjobb och vi har kommit mycket längre än vi brukar vid den här tiden. Självklart hade vi velat nå lägre hyreshöjningar än 1,7 procent, men det är väldigt positivt att förhandlingarna rullar på och att vi kommer överens, säger Käthe Eklund, förhandlingsstrateg, Hyresgästföreningen region Stockholm.

I genomsnitt har hyresvärdarna yrkat på 3,4 procent i hyreshöjning för 2022.

– Det är frustrerande att hyresvärdarna alltid ska kräva så höga hyreshöjningar. Vi tar vårt ansvar och försöker komma överens, tack vare det har vi redan kommit långt i år. Ska hyran höjas måste det komma till nytta för hyresgästerna, både för nutida och framtida behov, säger Simon Safari, ordförande, Hyresgästföreningen region Stockholm.

För mer information, kontakta:

Simon Safari
Ordförande, Hyresgästföreningen region Stockholm
Telefon: 070-3016150

Käthe Eklund
Förhandlingsstrateg, Hyresgästföreningen region Stockholm

Telefon: 010-459 20 53
E-post: [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *