Lagom till midsommar utkommer Ensam ö – del fyra i Britt Peruzzis slow crime-serie

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Britt Peruzzi har inte riktigt någon motsvarighet inom svenskt kriminalromanförfattande. I hennes böcker lagas det mustig medelhavsmat, det lyssnas på odödliga 60-talsballader med bland andra Ornella Vanone och Chantal Chamberland (det finns spellistor som skapats av läsare med utgångspunkt från Britts böcker!) och den saltindränkta doften av Rivieran anas vid varje sidbläddring. Med all rätt, eftersom Britts populära kriminalkommissarie Alda Luppi arbetar vid polisen i Nice och böckerna till stor del utspelar sig där.

Men i del tre fick Alda anledning att åka till Ven, utanför Skåne, och nu i Rivieranseriens fjärde del, Ensam ö, knyter Britt återigen an till sin egen hemstad då en fransk nunna försvinner från ett karmelitkloster utanför Helsingborg.

Om Ensam ö:
Nice har sakta hämtat sig från det första covid-året och gör sig redo för en glittrande Medelhavssommar. Men en våldsam brottsvåg sveper plötsligt över staden. Samtidigt har en ung, fransk nunna försvunnit från ett karmelitkloster i Sverige.
Kommissarie Alda Luppi tvingas avbryta sin semester för att hitta 19-åringen. Dessutom tyngs hennes samvete av konsekvenserna efter ett ouppklarat mord. När brottsfallen hopar sig är tiden knapp och Alda och hennes polispartner Santone ställs inför flera moraliska dilemman.
Till slut återstår bara en fråga – kan ett liv vara mer värt än ett annat?

”Rivieran-serien är min parallella värld under solen, resultatet av ett tungt sorgearbete som vände till något kreativt. Förutom kriminalromaner är böckerna för mig personliga minnesböcker, över min barndom vid Medelhavet och över nära och kära som gått bort. I manusen lever de alla vidare och våra samtal är oändliga, ofta under bläckfiskmiddagar med vin och fransk och italiensk 60-talsmusik som ackompanjemang,” berättar Britt Peruzzi.

”Med Rivieranserien har Britt skapat ljuvliga pusseldeckare för den målgrupp som vill läsa om relationer och härliga miljöer snarare än blodig action. Och framför allt för alla som älskar Nice och dess vackra omgivningar samt mustiga skildringar av mat och dryck,” säger Karin Linge Nordh, förläggare på Bazar.

ISBN (inb) 9789180064194 | Utgivnings- och recensionsdag 21 juni
Uppläsare av ljudboken är Gunilla Leining.

Hyllningar från tidigare böcker i Rivieran-serien:
Aldrig glömma gav en hint om vad som komma skulle. Britt Peruzzi startade då ett författarskap som kan bli både långvarigt och minnesvärt. Hon gav slow crime ett ansikte.”  – Nisse Scherman, Svenska deckarakademin

”Britt Peruzzi bjuder på en härligt het resa till Rivieran. … Kommissarie Alda Luppi tar sig an fallet med fransk finess. Finurlig pusseldeckare vid ett vackert vågat azurblått Medelhav!” – Femina

”Peruzzi tecknar omsorgsfullt sina karaktärer, och parallellt med själva deckargåtan får vi följa kommissarie Luppis trassliga privatliv. Miljöerna är målande beskrivna och läsaren känner verkligen doften av Provence och dess mat och viner i denna trivsamma deckare.” – BTJ

Britt Peruzzi är journalist och debuterade som författare med kriminalromanen ”Aldrig glömma” 2019. Hennes populära Rivieran-serien har uppskattats för sina levande miljöskildringar, sympatiska huvudkaraktärer och mustiga skildringar av mat och vin. Liksom sin huvudperson Alda Luppi har hon italienskt påbrå, och Nice och dess vackra omgivningar tillhör hennes favoritplatser på jorden.

Förhöj läsarupplevelsen med att lyssna på ett urval av Alda Luppis (och Britts!) favoriter! Klicka här för att komma till Britts spellista på Spotify

Följ gärna Britt på Instagram.
För högupplöst bildmaterial, klicka här för att komma till Bazars författarsida.

Varmt välkommen med intervjuförfrågan eller för recensionsex att kontakta:
SCHYTTBERG PR: [email protected] | 0706-24 30 23

Nyfiken på vår sommarkatalog? Klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.