Laura Chirica ny styrelseledamot i Gradientech

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

Uppsala, 6 september 2021. Laura Chirica valdes idag till ny styrelseledamot vid den extra bolagsstämman i diagnostikbolaget Gradientech, som står inför en notering på Nasdaq First North Growth Market. Laura har 20 års erfarenhet av ledande affärsbefattningar inom life science, bioprocess och diagnostikbranschen och är för närvarande Chief Commercial Officer på Immunovia AB.

Laura Chirica har haft en nyckelroll i Immunovias resa från tidig början till lansering av bolagets första produkt. Hennes långa och breda kommersiella bakgrund, och därtill erfarenhet av noteringsprocesser, blir väldigt betydelsefull för oss när vi nu tar nästa steg i och med noteringen på First North som enligt plan ska ske redan under andra halvan av oktober”, säger Sara Thorslund, VD och medgrundare av Gradientech.

Jag ser fram emot att ingå i styrelsen i Gradientech och kunna dela med mig av mina erfarenheter från att ha implementerat framgångsrika kommersiella strategier både i Europa, USA och Asien under de gångna 20 åren. Gradientech är ett väldigt spännande och välskött bolag där vi med produkten QuickMIC verkligen kan göra skillnad gällande sepsispatienters vård och därtill den ökande antibiotikaresistensen”, säger Laura Chirica.

Gradientechs styrelse består därutöver fortsatt av ledamöterna Gisela Sitbon (ordförande), Rolf Ehrnström, Ted Elvhage, Henrik Didner och Simon Turner samt suppleanten Allan Asp.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sara Thorslund, PhD, VD Gradientech
Tel: 0736-29 35 80
[email protected]

Om Gradientech
Gradientech är ett svenskt bolag inom diagnostik som utvecklar och erbjuder produkter och mjukvara för högkvalitativa analyser av hur celler reagerar på olika biologiska substanser. Den globala utmaningen med ökad förekomst av antibiotikaresistens, det vill säga att bakterier utvecklar motståndskraft mot många vanliga typer av antibiotika, driver Gradientech att fokusera på utveckling av ultrasnabb testning av bakteriers känslighet för antibiotika. Målet är att produkten QuickMIC® ska bli det snabbaste diagnostiksystemet för testning av antibiotikaresistens vid sepsis. www.gradientech.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *